Dijital Öğretmenler Projesi’nin Yeni Dönemi İçin 81 İlden Başvuru Alınıyor

ING Türkiye, Habitat Derneği ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) iş birliği ile ilkokul ve ortaokul öğretmenlerinin dijital okuryazarlık becerileri edinmelerini hedefleyen ödüllü Dijital Öğretmenler projesine yeni eğitim dönemi için başvurular başladı.

  • 09 Eylül 2022
  • Dijital Öğretmenler Projesi’nin Yeni Dönemi İçin 81 İlden Başvuru Alınıyor için yorumlar kapalı
  • 276 kez görüntülendi.
Dijital Öğretmenler Projesi’nin  Yeni Dönemi İçin 81 İlden Başvuru Alınıyor

ING Türkiye, Habitat Derneği ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) iş birliği ile ilkokul ve ortaokul öğretmenlerinin dijital okuryazarlık becerileri edinmelerini hedefleyen ödüllü Dijital Öğretmenler projesine yeni eğitim dönemi için başvurular başladı. Proje kapsamında artık Türkiye çapında 81 ilden başvuru yapılabilecek. Dijital Öğretmenler projesi ile 1.000 öğretmene dijital vatandaşlık ve güvenlik, eleştirel düşünme ve ölçme-değerlendirme, yaratıcılık ve görsel tasarım, etkili sunum hazırlama ve eğitimde sanal ve artırılmış gerçeklik konularını içeren 8 haftalık bir eğitim ODTÜ’lü eğitmenler tarafından verilecek. Projede yer almak isteyen tüm illerden öğretmenler 20 Ekim tarihine kadar proje web sitesinden başvuru yapabilecek.

 

ING Türkiye, Habitat Derneği ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) iş birliğiyle hayata geçirilen ve bugüne kadar gerçekleştirilen 4 dönem boyunca toplam 4.000 öğretmenin dijital beceriler edinmesine katkıda bulunan Dijital Öğretmenler projesinin beşinci ve yeni dönem başvuruları başladı. Proje ile öğretmenlerin yüz yüze ve uzaktan eğitimde yararlanabilecekleri dijital okuryazarlık becerileri edinmeleri ve bu becerileri binlerce ilkokul–ortaokul öğrencilerine aktarmaları hedefleniyor. Projenin daha önceki dönemlerinde belirli illerden başvuru alınırken, bu dönem itibariyle projeye Türkiye’nin 81 ilinden öğretmenler 20 Ekim 2022 tarihine kadar proje web sitesinden başvurabilecek ve ardından eğitim almaya hak kazanan 1.000 öğretmen belirlenecek. 

 

Proje ile dijital vatandaşlık ve güvenlik, eleştirel düşünme ve ölçme & değerlendirme, yaratıcılık ve görsel tasarım, infografik, video ve fotoğraf oluşturma ve düzenleme, etkili sunum hazırlama içerikleri öğretmenlere aktarılacak. İki fazdan oluşan projenin ilk fazı 7 hafta sürecek. Çevrim içi canlı ve video derslerinden oluşacak ilk fazın ardından seçilecek 100 öğretmene sağlanan VR gözlüklerle birlikte sanal ve artırılmış gerçeklik üzerine ileri seviye eğitim sağlanacak. Eğitime katılan öğretmenlere sertifika verilecek.

 

Projenin Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) tarafından gerçekleştirilen etki raporuna göre projeye katılan öğretmenler kendi ders materyallerini teknoloji ile üretebiliyor. 

Dijital Öğretmenler projesi, teknolojiyi daha etkili ve verimli bir eğitim sunmaları için bir “kaldıraç” olarak kullanmak üzere öğretmenlerin ellerindeki araçları çeşitlendirmeyi amaçlıyor. Canlı ve asenkron derslerle öğretmenlerin dijital okuryazarlık becerilerinin gelişimine destek verilirken, öğretmenler eğitim öğretim süreçlerinde kullanabilecekleri pek çok dijital teknolojiyi ilgili kavramsal çerçeve içinde öğrenme ve birinci elden deneyimleme fırsatı yakalıyor. Proje etki raporuna göre aynı zamanda katılımcı öğretmenlerin dijital teknolojileri kullanma becerilerinin ve kendilerine olan özgüvenlerinin arttığı, öğrendiklerini derslerinde öğrencilerini de sürece dahil ederek uygulamaya geçirdikleri tespit edildi. 

 

Yeni dönem başvuru süreci devam ediyor

Projeye, tüm illerden, MEB’e bağlı sözleşmeli veya kadrolu ilkokul ve branş öğretmenleri 20 Ekim 2022 tarihine kadar  https://dijitalogretmenler.com/basvuru/ adresi üzerinden başvurabilecek. Proje kapsamında dijital okuryazarlık eğitimi almak isteyen öğretmenlerin temel bilgisayar bilgilerine sahip olmaları yeterli oluyor.  

 

Dijital Öğretmenler projesi hakkında daha fazla bilgi için https://dijitalogretmenler.com/ sitesi ziyaret edilebilir. 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı