Dijital Zekâ Q ile desteklenen yeni QNB Mobil kullanıcıların hizmetine sunuldu

Yapay zekâ odaklı iş akışlarının arttığı günümüzde QNB Finansbank, müşterilerinin finansal hayatlarını kolaylaştıracak QNB Mobil uygulamasını yeniledi.

  • 22 Ekim 2021
  • Dijital Zekâ Q ile desteklenen yeni QNB Mobil kullanıcıların hizmetine sunuldu için yorumlar kapalı
  • 459 kez görüntülendi.
Dijital Zekâ Q ile desteklenen yeni QNB Mobil kullanıcıların hizmetine sunuldu

Yapay zekâ odaklı iş akışlarının arttığı günümüzde QNB Finansbank, müşterilerinin finansal hayatlarını kolaylaştıracak QNB Mobil uygulamasını yeniledi.  Kullanıcı dostu ara yüzü ile yeni QNB Mobil tüm müşterilerine 7/24 ulaşabilecekleri, hızlı ve kolay bir bankacılık deneyimi yaşatmayı amaçlıyor.

 

QNB Finansbank iki yılı aşkın süredir üzerinde çalıştığı yeni mobil bankacılık uygulaması QNB Mobil’i Dijital Zekâ Q ile destekleyerek tüm müşterilerinin kullanımına sundu. Kısaca Q olarak adlandırılan yeni mobil uygulama, diğerlerinden dijital zekâsı, kişiselleştirilebilen pano yapısı, kullanıcı dostu ara yüzü, hızlı erişim panosu ve zenginleştirilmiş ajandam menüsü gibi özellikleriyle ayrışıyor. Altyapısında kullanılan yapay zekâ teknolojisi, kullanıcıları anlayıp hayatlarını kolaylaştırıyor. Q, dijital zekâsı sayesinde kullanıcılarını yakından tanıyor, onların bankacılık ayak izlerini görerek ihtiyaçları hakkında öngörülerde bulunup tam zamanında zekice öneriler sunuyor.

 

Yeni QNB Mobil’de pano yapısı sayesinde müşteriler ana sayfalarını diledikleri gibi kişiselleştirebiliyor, takip etmek istedikleri ürün ve hizmetlere ait panoları ana sayfalarına ekleyip panoların sıralamasını da kişisel tercihlerine göre değiştirebiliyorlar. Kullanıcılar, zenginleştirilmiş Ajandam panosuyla tüm bankacılık işlemlerini, geçmiş ve gelecek dönemdeki ödemelerini kolayca takip edebiliyorlar. Ayrıca Hızlı Erişim panosu sayesinde uygulamaya giriş yapmadan en sık kullandığı işlemlere de hızlı ve pratik bir şekilde ulaşabiliyor.

 

Son teknolojiyi kişiselleştirilmiş ve mükemmel bir müşteri deneyimi sunmak için kullanan QNB Mobil, dijital zekâsı sayesinde kullanıcılarının bankacılık işlemlerine de rehberlik ediyor. Dijital Zekâ Q, iyi bir özel müşteri temsilcisi gibi sizi tanıyor, düzenli işlemlerinizi öğrenip zamanı geldiğinde hatırlatıyor. Önemli konularda yaptığı akıllı uyarılarla olası problemlerin önüne geçerek hayatınızı kolaylaştırıyor. Örneğin on bir aydır değişmeyen bir kira ödemenizi gördüğünde gelecek ayın zam dönemi olduğunu hatırlatıyor ya da bir para transferi talimatınızın süresi doluyorsa uzatmak isteyip istemediğinizi soruyor. Kredi kartınızdan çift ödeme çekilmesi gibi önemli durumlarda sizi uyarıp yardımcı oluyor. Kısaca Q, dijital zekâsı sayesinde sizi bankacılık işlemlerinizi takip etme zahmetinden kurtarıyor.

 

Yeni mobil uygulamanın hayata geçmesiyle ilgili konuşan QNB Finansbank Bireysel ve Özel Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Enis Kurtoğlu şunları söyledi; “Geleceğe hazır bir banka olarak müşterilerimizi de geleceğe hazırlamak için doğru teknolojilerden yararlanıyoruz ve her şartta müşteri beklentilerini karşılamak için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu iç görüler ışığında hayata geçirdiğimiz QNB Mobil yani kısaca Q ile müşterilerimize kullanıcı dostu bir ara yüz ve kişiselleştirilebilir bir deneyim sunuyoruz.   QNB Finansbank olarak bankacılık işlemlerinde teknoloji altyapılı yenilikleri kullanıcılarıyla buluşturmaktan ötürü çok mutluyuz. İhtiyaçları en hızlı şekilde ve daha proaktif biçimde karşılamaya yönelik çalışmalar geliştirmeye devam ediyoruz. Q ile müşterilerimize, istedikleri yerde ve zamanda kişiselleştirilmiş öngörüler ve öneriler sağlayabiliyoruz. Q’nun sahip olduğu dijital zekâ ile kullanıcıların sahip olduğu sorular ve endişeler anında gerçek zamanlı olarak yanıtlanabiliyor. Ayrıca yenilenen ara yüzle birlikte kullanım kolaylığı sunarken uygulamayı kişiselleştirme özelliğiyle de kullanıcılar, tüm bankacılık işlemlerini rahatça takip edebilecekler. 

Bugün kullandığımız teknolojiler, bankacılık alanında devrim yarattı. Akıllı mobil teknolojileriyle müşterilerimizin finansal hayatlarını kolaylaştıran, onları çözüm ve bankacılık ürünlerine kolay ve güvenli yoldan ulaştıran kaliteli bir deneyim yaşatabiliyoruz. Böylelikle müşterilerimize daha fazla memnuniyet ve kişiselleştirilmiş hizmet sunabiliyoruz. Bugün sektörümüzde şaşırtıcı olarak kabul edilebilecek şeyler yakın gelecekte olağan hale gelecek. Bu nedenle banka olarak teknolojiye olan yatırımlarımız devam edecek.”

 

Türkiye’de sadece mobil bankacılık kullanan kişi sayısı 56 milyona yaklaşırken, QNB Mobil’de her geçen gün kullanıcı sayısını artırmaya devam ediyor. Geçtiğimiz yıla kıyasla banka kullanıcılarının QNB Mobil’i kullanım sıklıkları yüzde 20 artış gösterirken, bankadaki aktif müşterilerin yaklaşık yüzde 70’i QNB Mobil’i kullanıyor. QNB Mobil’i kullanan müşterilerin adedi ise 3,4 milyon gibi çarpıcı bir rakama ulaşıyor.

 

QNB Finansbank müşterisi olmak isteyen herkes, QNB Mobil aracılığıyla 7/24 diledikleri yerden kolay ve hızlı bir şekilde QNB Finansbank müşterisi olabiliyor. Hızlı ve kolay bir bankacılık deneyimi sunmayı amaçlayan QNB Mobil yeni müşteri olma sürecinde de müşterilerine en iyi hizmeti sunmayı amaçlıyor.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı