Diyarbakırlı gençlerin istihdam yolu Teleperformance'tan geçecek

Diyarbakırlı gençler Teleperformance bünyesinde istihdam edilmek üzere eğitim alacak.

  • 13 Nisan 2023
  • Diyarbakırlı gençlerin istihdam yolu Teleperformance'tan geçecek için yorumlar kapalı
  • 188 kez görüntülendi.
Diyarbakırlı gençlerin istihdam yolu Teleperformance'tan geçecek

Diyarbakırlı gençler Teleperformance bünyesinde istihdam edilmek üzere eğitim alacak. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kalkınma Ajansları Genel Müdürlüğü’nün 2022-2023 yılı projesi olan “Genç İstihdam” teması kapsamında Karacadağ Kalkınma Ajansı koordinasyonunda Diyarbakır Yenişehir Belediyesi ve Teleperformance arasında istihdam garantili iş birliği protokolü imzalandı. İş birliği kapsamında ilk etapta 200 genç eğitim alarak Teleperformance Diyarbakır kampüsünde istihdam edilecek. 

Dünyanın lider müşteri ve deneyim yönetimi dış kaynak hizmet sağlayıcısı Teleperformance, Karacadağ Kalkınma Ajansı koordinasyonluğunda Diyarbakır Yenişehir Belediyesi ile Diyarbakırlı gençleri istihdama kazandırmak amacıyla bir iş birliği protokolü imzaladı. Başlatılan ‘Genç İstihdam Projesi’ kapsamında ilk etapta 200 genç istihdam edilecek. Müşteri Hizmetleri alanında şirketlerin yetişmiş insan gücü ihtiyacını karşılama ve Diyarbakır’da bu alanda çalışma potansiyeli olan gençlere istihdam sağlama hedefiyle başlatılan projede gençlere eğitim verilerek “Müşteri Hizmetleri Uzmanı” olarak yetiştirilecek. Başvurular Yenişehir Belediyesi, Karacadağ Kalkınma Ajansı ve Teleperformance tarafından kabul edilecek, adayların seçimleri de ilgili taraflarca yapılacak. Eğitimler Teleperformance’ın alanında uzman ve deneyimli eğitmenleri tarafından Diyarbakır lokasyonunda verilecek. 2 ay sürecek yüz yüze ve sınıf içi eğitimleri başarıyla tamamlayan 200 genç, Teleperformance tarafından istihdam edilecek.

24 Mart Cuma günü Yenişehir Belediyesi Hizmet Binası’nda düzenlenen imza törenine Belediye Başkan Vekili Murat Beşikçi, Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreter Vekili Yunus Çolak ile Teleperformance Operasyonlardan Sorumlu Kıdemli Direktörü Haluk Şanlı katıldı. Törende konuşan Yenişehir Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Murat Beşikci, Genç İstihdamı Programı çerçevesinde ilk etapta 200 gence istihdam garantili eğitim için iş birliği protokolü imzaladıklarını söyledi. Beşikci, verilecek eğitimler ve iş birliği ile müşteri deneyimi sektöründe yılsonuna kadar -1.500 gence istihdam sağlayacaklarını ifade etti. 

Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreter Vekili Yunus Çolak ise şunları söyledi: “Diyarbakır ve Şanlıurfa gerek genç nüfusu gerekse dinamik yapısıyla güçlü bir beşeri sermayeye sahip. Bölgemizin en büyük sorunu olan işsizliğe çözüm çalışmalarımız kapsamında uygulamaya başladığımız projemizin, kamu-özel sektör iş birliği konusunda önemli bir model olacağına inanıyoruz”.

Diyarbakır’da bu yıl istihdam hedefi 1.500 kişi!

Teleperformance Operasyonlardan Sorumlu Kıdemli Direktörü Haluk Şanlı ise özellikle Anadolu’da konumlanan iletişim merkezlerinin bölge için ekonomik değer ve istihdam yaratma, İstanbul’a yönelen göç dalgasının azalmasına doğrudan katkıda bulunma, farklı sektörleri bölgeye taşıma ve bölge halkının bundan yararlanmasını sağlama anlamında önemli bir misyon üstlendiği söyledi. Gençlere yeni istihdam fırsatları sunmak ve bölgedeki sosyal ve dijital dönüşümü de olumlu yönde etkilemek amacıyla iki yıl önce Diyarbakır’a yatırım yaptıklarını belirten Şanlı, “ Teleperformance Türkiye olarak istihdama katkımızı sunmak için Anadolu kentlerinde büyümemizi ara vermeden sürdürüyoruz. İstanbul, Balıkesir, Uşak, Antalya, İzmir ve Diyarbakır olmak üzere 6 şehirde yaklaşık 8.500 çalışanımız var. Diyarbakır’da ikinci yılımız ve 800 kişilik büyük bir aileyiz. Bu yıl 1.500 kişiye istihdam sağlamayı hedefliyoruz. Bu hedeflerimize ulaşmada Karacadağ Kalkınma Ajansı ve Diyarbakır Yenişehir Belediyesi ile hayata geçirdiğimiz ‘Genç İstihdam Projesi’ bizim için kilometre taşı olacak. Böylece bölgedeki istihdama da olumlu katkılar sağlayacağımıza inanıyoruz. İş birliğimizin tüm bölge için hayırlı olmasını dileriz” dedi.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı