Dünya Temizlik Günü’nde Cif ve Migros “Caddebostan #TemizkenGüzel” dedi

Temiz ve bakımlı ortamlarda yaşamanın yarattığı mutluluğu evlerden şehirlere taşımak amacıyla 2020 yılında “Temizken Güzel” projesini başlatan Cif, son olarak Migros ile birlikte Dünya Temizlik Günü’nde Caddebostan Sahili’nde kıyı temizliği gerçekleştirdi.

  • 22 Eylül 2021
  • Dünya Temizlik Günü’nde Cif ve Migros “Caddebostan #TemizkenGüzel” dedi için yorumlar kapalı
  • 427 kez görüntülendi.
Dünya Temizlik Günü’nde Cif ve Migros  “Caddebostan #TemizkenGüzel” dedi

Temiz ve bakımlı ortamlarda yaşamanın yarattığı mutluluğu evlerden şehirlere taşımak amacıyla 2020 yılında “Temizken Güzel” projesini başlatan Cif, son olarak Migros ile birlikte Dünya Temizlik Günü’nde Caddebostan Sahili’nde kıyı temizliği gerçekleştirdi. Sahilde zaman geçiren insanların da katıldığı etkinlik ile Cif, toplanan atıkları geri dönüşüme kazandırdı. 

 

Ev temizliğinin ikonik markası Cif, temiz ve bakımlı evlerin insanlar üzerinde yarattığı olumlu duyguları şehirlere taşıma hedefiyle hayata geçirdiği “Temizken Güzel” projesiyle şehri güzelleştirme çalışmalarına devam ediyor. Sokakların, denizlerin, şehirlerin temizlik ve bakımında herkesin bir rolü olduğuna dikkatçekmek isteyen Cif, 18 Eylül Dünya Temizlik Günü’nde Migros ile iş birliği yaparak İstanbul’un açık havada buluşma noktalarından biri olan Caddebostan Sahili’nde kıyı temizliği gerçekleştirdi. Cif temizlik ekibi ve gönüllüler ile birlikte gerçekleştirilen etkinlikte, Caddebostan Sahili’ndeki yeşil alanlar ve kumsallarda bulunan çöpler toplandı ve atıklar geri dönüşüme gönderildi.

 

Mine Mavi: Yaşadığımız alanların güzelleştirilmesinde hepimizin rolü var

 

Temizken Güzel projesi ile insanların yoğun olarak zaman geçirdiği alanların temizliği ve güzelliği için çalıştıklarını ifade eden Unilever Türkiye, Iran ve Orta Asya'dan Sorumlu Ev Temizlik ve Hijyen Kategorisi Pazarlama Direktörü Mine Mavi, proje kapsamında toplanan atıkların geri dönüştürülmesi sayesinde etki alanlarının genişlediğine dikkat çekti. Mine Mavi, yaşadığımız alanların güzelleştirilmesinde hepimizin rolü olduğuna vurgu yaparken, “2020 yılında keyifli ve heyecanlı bir yolculuğa çıktık. Hem Boğaz çevresindeki sosyal altyapıyı destekleyecek hem de deniz kirliliği ile mücadeleye destek olacak adımlar attık. Deniz yüzeyindeki atıkları toplamak üzere Kadıköy, Eminönü ve Karaköy sahillerine yerleştirdiğimiz 20 adet Cif Çöpkapar’ın filtresini zaman içindeMarmara Denizi’ndeki müsilajları toplayacak şekilde yeniledik. Her gün on binlerce kişinin zaman geçirdiği Eminönü ve Karaköy yaya alt geçitleri ve Zincirlikuyu Metrobüs İstasyonu’nda iyileştirme çalışmaları gerçekleştirdik” dedi. 

 

18 Eylül Dünya Temizlik Günü çerçevesinde Caddebostan Sahili’nin temizlenmesine katkıda bulunduklarını söyleyen Mavi, “Sokaklarımız, mahallelerimiz, sahillerimiz kısacası hayatımıza dokunan tüm alanların bakımı ve güzelleştirilmesinde hepimize önemli görevler düşünüyor. Cif olarak, bu görevi yıllardır büyük bir gururla yürütüyor, şehir sakinlerinin de katılımıyla etkimizi genişletiyoruz. 2030 yılına kadar Unilever Ev Bakım Kategorisindeki plastik ürün ambalajlarınıtamamen yeniden kullanılabilir, geri dönüştürülebilir hale getirmek için de çalışmalarımız sürüyor. Cif Çöpkaparların topladığı plastik atıklar ile 100 geri dönüştürülebilir Cif Krem şişelerini hazırladık. Bugün gerçekleştirdiğimiz etkinlikte toplanan atıkları da yeni Cif şişelerinin üretiminde kullanılmak üzere geri dönüşüme göndereceğiz.”

 

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı