Dünyanın en büyük yarışması Edremit’te

Edremit’te "Kanarya Güzellik Yarışması" yapıldı   Edremit ilçesinde düzenlenen organizasyonda, Türkiye'nin dört bir yanından getirilen yaklaşık 2 bin Yorkshire ırkı kanarya, ses, renk ve duruş bakımından yarıştı.

  • 17 Ekim 2022
  • Dünyanın en büyük yarışması Edremit’te için yorumlar kapalı
  • 179 kez görüntülendi.
Dünyanın en büyük yarışması Edremit’te

Edremit’te "Kanarya Güzellik Yarışması" yapıldı

 

Edremit ilçesinde düzenlenen organizasyonda, Türkiye'nin dört bir yanından getirilen yaklaşık 2 bin Yorkshire ırkı kanarya, ses, renk ve duruş bakımından yarıştı.

 

Edremit Belediyesinin ev sahipliğinde, Edremit Yorkshire Kanarya Kulübü tarafından Güre Atatürk Spor Salonu'nda bu yıl 6. kez organize edilen yarışmanın jüri üyeliklerini, kanarya konusunda dünyada otorite olarak kabul edilen İrlandalı, İtalyan ve Belçikalı 4 hakem yaptı. 1950 kanaryanın yarıştırıldığı, en iyi 7 kuşun "Best Seven" seçildiği ve 2 gün süren yarışmaya, kanarya meraklıları büyük ilgi gösterdi. Dünya çapında rekor katılımla en büyük organizasyon olma iddiasını sürdüren organizasyonda derece yapan 149 kuş yer aldı.

 

25 yıllık kanarya yetiştiricisi Edremit Belediyesi İnsan Kaynakları Müdürü Tamer Acar, Edremit'te düzenlenen 6. yarışma olduğunu belirterek: "Artık geleneksel bir yarışma haline geldi Türkiye'nin her yerinden bütün Yorkshire severler buluştuğu dünyanın en büyük Yorkshire kanarya yarışması. Dünya kayıtlarına geçmiş en büyük yarışma. Bunu dünya söylüyor. Zaten yarışmamıza gelen hakemler birisi Belçikalı, birisi İrlandalı, 2'si ise İtalya'dan geliyor. Hepsi uluslararası hakemler. Değerlendirmeler objektif bir şekilde yapılıyor. Herkesin bir yıllık emeği var. Çok büyük emekler çok büyük zaman harcanan bir hobi bu. Tabii kanarya sever de Yorkshire ırkını sever de Türkiye'de inanılmaz fazla son 10 yılda daha da arttı artarak da devam ediyor."dedi.

 

Edremit'te Yorkshire ırkının üretim işinin son 5 yıl da inanılmaz derece arttığını ifade eden Acar, Türkiye'de İstanbul'da, İzmir'de ve Edremit'te olmak üzere 3 tane resmi kulüp olduğunu dile getirdi.

 

En iyi 7 kuşun yetiştiricilerine “Best Seven” ödüllerini Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan takdim etti. Başkan Arslan, “Edremit Belediyesi olarak Dünya genelinde ilgiyle takip edilen ve dünyanın dört bir yanından gelen Kanarya severleri buluşturan yarışmaya ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadık. İlçemizin uluslararası mecralarda tanıtımı açısından önemli bir avantaj olan buluşmayı İlçemizde düzenleyen derneklerimize, emeği geçenlere, yürekten teşekkür ediyor, dereceye girenleri tebrik ediyorum.” Dedi. Belediye Başkanı Arslan’a her yıl olduğu gibi bu yıl da verdiği katkılardan dolayı plaket takdim edildi.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı