Edremit’te Atamız’ı Saygı ve Özlemle Andık

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 83.

  • 10 Kasım 2021
  • Edremit’te Atamız’ı Saygı ve Özlemle Andık için yorumlar kapalı
  • 381 kez görüntülendi.
Edremit’te Atamız’ı Saygı ve Özlemle Andık

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 83. yılında yurt genelinde olduğu gibi  Edremit ilçesinde de sevgi, saygı ve özlemle anıldı.

Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ölümün 83. yılında Edremit ilçesinde düzenlenen törenlerle anıldı. İlk olarak Şehit Hamdibey Meydanı’nda Kaymakam Ahmet Odabaş, 19. Motorlu Piyade Tugay Komutanı Piyade Albay Ufuk Canbey, Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan, tarafından Atatürk Anıtına sunuldu. Saatler 09.05'i gösterdiğinde 2 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve sirenler çaldı. Çok sayıda vatandaş ta, araçlarının kornalarını 2 dakika boyunca çalarak, saygı duruşunda bulundu. Tüm yurtta olduğu gibi Edremit’te de hayat durdu. Ardından İstiklal Marşı okundu. Şehit Hamdibey Meydanı’ndaki ilk programın ardından Atatürk'ü anma törenleri Edremit Şükrü Tunar Kültür Merkezinde devam etti.

Ülkü-Muharrem Ertaş Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen anma etkinliği saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı İlçe Milli Eğitim Müdürü Yakup Özbek yaptı. Öğrenciler tarafından Atatürk ile ilgili oratoryo gösterisi ve şiirler okudu. Ayrıca ilçe genelinde ilk ve orta dereceli okullarda düzenlenen şiir, kompozisyon ve resim yarışmalarında dereceye giren öğrencilere protokol tarafından ödülleri verildi. Daha sonra öğrenciler tarafından Atatürk’ün sevdiği türküler seslendirildi. Törenlere Edremit Kaymakamı Ahmet Odabaş, Garnizon Komutanı Piyade Albay Ufuk Canbey, Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan, askeri erkan, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşları, siyasi parti temsilcileri, dernek ve oda başkanları, eğitimciler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı

 

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı