Emirates 6 Aralık’ta Günlük Tel Aviv Uçuşlarına Başlıyor

Emirates 6 Aralık'tan itibaren Dubai ile İsrail'in Tel Aviv şehri arasında günlük aktarmasız uçuşlara başlayacağını açıkladı.

  • 10 Kasım 2021
  • Emirates 6 Aralık’ta Günlük Tel Aviv Uçuşlarına Başlıyor için yorumlar kapalı
  • 350 kez görüntülendi.
Emirates 6 Aralık’ta Günlük Tel Aviv Uçuşlarına Başlıyor

Emirates 6 Aralık'tan itibaren Dubai ile İsrail'in Tel Aviv şehri arasında günlük aktarmasız uçuşlara başlayacağını açıkladı.

 

Bu girişim BAE ve İsrail'in, iki ülke arasındaki ticari akışın geliştirilmesi ve birtakım sektörlerde büyüme sağlama amacıyla daha güçlü iş birlikleri geliştirme yönünde attıkları adımların bir parçası olarak gerçekleşti. Yeni günlük uçuşlar ile İsrailli yolcular, Dubai'ye ve buradan Emirates'in global uçuş ağı içerisindeki 120'den fazla uçuş  noktasına güvenle ve rahat bir şekilde ulaşım sağlayabilecekler. Tel Aviv   uçuşlarının saatleri, Dubai'nin yanı sıra Tayland, Hint Okyanusu Adaları, Güney Afrika  gibi önde gelen tatil noktalarına rahat yolcu ulaşımını sağlayacak şekilde düzenlenecek.

 

Yeni uçuşlar ayrıca Avustralya, ABD, Brezilya, Meksika, Hindistan ve Güney Afrika gibi dünya üzerindeki en büyük Yahudi topluluklarına ev sahipliği yapan yerlerdeki otuza yakın Emirates uçuş noktasından Tel Aviv'e rahat ulaşım olanağı sağlayacak. ABD'den başladıkları Tel Aviv yolculukları sırasında Dubai'de mola vermek isteyen yolcular, birinci sınıf otellerde konaklama, şehir turu ve çeşitli aktiviteleri içeren Dubai Stop Over Paketi'nden faydalanabilirler.

 

Dubai, ilk ayında 2 milyondan fazla ziyaretçiyi ağırlayan Expo 2020 Dubai'nin de içerisinde bulunduğu sürekli genişleyen deneyim fırsatları listesiyle, tatil amaçlı seyahat eden İsrailli yolcular için eğlence merkezi olmayı da sürdürüyor. İsrail, 'fikirleri buluşturmak, geleceği yaratmak' temasıyla düzenlenen Expo 2020 Dubai'deki ülke pavyonuyla etkinliğin katılımcıları arasında yer alıyor.

 

Emirates'in yeni uçuşları, yeni iş ilişkileri kurma yolları ve çeşitli sektörlerde yatırım fırsatları yaratarak her iki ülkedeki ticari çevrelerin iş ilişkilerini geliştirmesine de katkıda bulunacak. İki ülke arasında vizesiz seyahatin başlaması ve Emirates uçuş ağındaki seyahat kısıtlamalarının hafiflemesi sayesinde, sunulacak yeni hizmetler ile gelecekte Tel Aviv'e yönelik oluşacak her iki yöndeki seyahat talepleri karşılanacak.

Havayolu, modern Boeing 777-300ER uçağını üç sınıflı düzenleme ile Dubai-Tel Aviv rotasında hizmete sokarak First Class yolcuları için özel suitler , Business Class yolcuları için yatağa dönüşebilen  koltuklar ve Economy Class yolcuları için geniş  ve rahat  koltuklar sunacak. Günlük uçuşlar, EK931 uçuş koduyla, 14:50'de Dubai'den kalkarak yerel saat ile 16:25'te Ben Gurion Havalimanı'na varacak şekilde planlandı. EK932 kodlu dönüş uçuşları ise 18:25'te Tel Aviv'den ayrılarak yerel saat ile 23:25'te Dubai'ye varacak.

 

Emirates yolcuları ayrıca havayolunun flydubai ile başlattığı ortak uçuş programından da faydalanacak. Ortak uçuşlar sayesinde yolcular Dubai'den  iki firmanın ortak uçuş ağıyla  100 ülkedeki toplam 210 mevcut uçuş noktasına hızlı ve rahat ulaşım sağlayabilecekler.

 

Emirates Havayolu Ticari İşler Direktörü Adnan Kazım yaptığı açıklamada şunları ifade etti: "Emirates olarak, bölgenin en önemli merkezlerinden biri konumundaki Tel Aviv'in uçuş noktalarımız arasına katıldığını duyurmaktan mutluluk duyuyoruz. Emirates, birkaç hafta içerisinde başlayacak hizmetlerle yolculara, Dubai üzerinden Tel Aviv varışlı ve Tel Aviv kalkışlı uçuşlarda daha iyi bir uçuş deneyimi sağlamak için yeni seçenekler sunacak. Bunun yanında, iş ve seyahat amacıyla İsrail'den Dubai'ye ve buradan hareketle Emirates ağındaki diğer uçuş noktalarına ulaşmak isteyen daha fazla sayıda yolcuyu ağırlayacağımız günleri de heyecanla bekliyoruz.

 

Adnan Kazım sözlerine şöyle devam etti: "BAE ve İsrail makamlarına destekleri için teşekkürlerimizi sunuyoruz. İsrail'e hizmet etmeye ve yakın gelecekte ticari ilişkileri geliştirip turizmi canlandırarak iki ülke arasında kurulan güçlü bağların sürdürülmesi için yeni fırsatlar yaratmaya hazırız."

Yolcu taşıma faaliyetlerine ek olarak Emirates SkyCargo, Tel Aviv menşeili tıbbi ürünler, yüksek teknoloji ürünleri, sebze ve diğer kısa ömürlü gıda ürünlerinin ihracatına destek olmak üzere, Boeing 777-300ER uçaklarında Dubai ve Tel Aviv arasında her iki yönde de 20 tonluk kargo kapasitesi sunacak. Ayrıca, uçuşlar sayesinde İsrail'e imalat hammaddeleri ve bileşenleri, yarı iletkenler ve e-ticaret kolilerinin taşınması da planlanıyor. 

 

Hem İsrail'den diğer ülkelere hem de İsrail'e tüm kabin sınıflarında seyahat edecek  yolcular, uçuş sırasında servis edilen bölgeye özgü yiyeceklerin, ikram  içeceklerin ve koşer yiyecek seçeneklerinin yer aldığı ödüllü Emirates hizmetlerinden ve sektörde öncü olan ürünlerinden, hem uçuş esnasında hem de uçuştan önce veya sonra faydalanabilmek için  için geri sayıma başlayabilirler. Havayolunun uçak içi eğlence sistemi ice,  40’ın üzerinde farklı dil seçeneğiyle 4.500'den fazla kanal ile yayın yapıyor. Bu yayınlar arasında filmler, TV programları, büyük bir müzik arşivi,  oyunlar, sesli kitaplar ve podcast’lar yer alıyor.

 

Emirates tamamen yenilediği Orta Doğu uçuş ağıyla bölgede 12 şehre uçuyor.

İsrail'in en büyük ve en kalabalık şehri Tel Aviv aynı zamanda ülkenin ekonomik ve teknolojik merkezi konumundadır.  Şehir, İsrail Turizm Bakanlığı'nın paylaştığı verilere göre, 2019 yılında 4.5 milyondan fazla ziyaretçiyi ağırladı. Doğal yapısını koruyan plajları, zengin mutfağı ve kültürel güzellikleri ile ünlü olan Tel Aviv aynı zamanda, UNESCO Dünya Mirası Sit Alanı olarak kabul edilen, Bauhaus mimarisiyle inşa edilmiş kendine özgü 4000 adet beyaz binası ile de bu alanda dünyanın en büyük koleksiyonuna sahiptir. Ayrıca ileri seviye bilimin ve öncü teknolojilerin de merkezi olmakla bilinen Tel Aviv, girişimcilere  önemli olanaklar sağlayan ekosistemi sayesinde bugüne dek dünya genelinde ve çok farklı sektörlerde kabul görmüş inovasyon ve ürünün yaratımına katkıda bulunmuştur.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı