Erciyas Çelik Boru, satış gelirlerini yüzde 328, yurt dışı satışlarını yüzde 505 oranında arttırdı

TÜRKİYE’NİN LİDER ÇELİK BORU ÜRETİCİSİNDEN YILIN İLK ÜÇ AYINDA GÜÇLÜ BÜYÜME:   Türkiye’nin çelik boru üretimindeki küresel markası Erciyas Çelik Boru, 2022 yılı konsolide üçüncü çeyrek finansal sonuçlarını açıkladı.

  • 11 Kasım 2022
  • Erciyas Çelik Boru, satış gelirlerini yüzde 328, yurt dışı satışlarını yüzde 505 oranında arttırdı için yorumlar kapalı
  • 197 kez görüntülendi.
Erciyas Çelik Boru, satış gelirlerini yüzde 328, yurt dışı satışlarını yüzde 505 oranında arttırdı

TÜRKİYE’NİN LİDER ÇELİK BORU ÜRETİCİSİNDEN YILIN İLK ÜÇ AYINDA GÜÇLÜ BÜYÜME:

 

Türkiye’nin çelik boru üretimindeki küresel markası Erciyas Çelik Boru, 2022 yılı konsolide üçüncü çeyrek finansal sonuçlarını açıkladı. Çelik boru üretim ve ihracatında kendi segmentinde Türkiye’nin lider, Avrupa’nın da sayılı firmaları arasında yer alan Erciyas Çelik Boru, yılın ilk dokuz ayında net toplam satış hacmini bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 328 oranında artırdı. 2021 yılının ilk dokuz ayında 584,9 milyon TL olan toplam satışları, 2022 yılının aynı döneminde 2,5 milyar TL’ye yükselten Erciyas Çelik Boru’nun üçüncü çeyrek sonu itibariyle net karı da yüzde 134 oranında artarak, 82,9 milyon TL’ye ulaştı. Şirketin bu dönemdeki yurt dışı satışları da yüzde 505 oranında artarak, 1,8 milyar TL olarak gerçekleşti.

Türkiye’nin en önemli yatırım gruplarından Erciyas Holding’in iştiraki Erciyas Çelik Boru, 2022 yılının ilk dokuz aylık dönemine ait finansal sonuçlarını açıkladı. Kamuoyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan bildirime göre Erciyas Çelik Boru, yılın ilk yarısındaki başarılı performansını üçüncü çeyrekte de devam ettirdi. 2022 yılının ilk dokuz ayında net dönem karını bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 134 oranında artıran Erciyas Çelik Boru, bu artışla 2021 yılının ilk dokuz ayında 35,4 milyon TL olan net dönem karını, bu yılın aynı döneminde 82,9 milyon TL’ye yükseltti. Bu dönemde şirketin brüt kar marjı yüzde 19 olurken, FAVÖK marjı ise yüzde 24 olarak gerçekleşti. Başarılı performansını ihracat alanında da devam ettiren Erciyas Çelik Boru’nun bu dönemdeki yurt dışı satışları da yüzde 505 oranında artarak, 1,8 milyar TL oldu.

 

“Türkiye çelik boru sektörünün lider üretici ve ihracatçısıyız”

Erciyas Çelik Boru Yönetim Kurulu Başkanı Emre Erciyas, şirket olarak, yurt içinde ve yurt dışında faaliyetlerini başarıyla sürdürdüklerini belirterek, şunları söyledi:

 

“Erciyas Çelik Boru olarak, ortaya koyduğumuz başarının arka planında sektördeki bilgi, birikim ve tecrübemizin yanı sıra üretim teknolojimiz ve sahip olduğu profesyonel insan kaynağımız yatıyor. Küresel pazarlarda yaşanan tüm zorluklara rağmen doğru zamanda attığımız doğru adımlarla başarılı performansımızı bu dönemde de devam ettirdik. Yılın ilk dokuz ayında toplam satış gelirlerimizi yüzde 328 oranında artırarak, 2,5 milyar TL’ye yükselttik. Net dönem karımız da yüzde 134 artışla, 82,9 milyon TL’ye ulaştı. Bu dönem itibariyle özkaynaklarımız 1,7 milyar TL olurken, aktif büyüklüğümüz de 5,2 milyar TL olarak gerçekleşti. Rusya – Ukrayna savaşının, enerji krizinin ve piyasalarda yaşanan resesyon endişesinin sürdüğü böyle bir süreçte ulaştığımız bu rakamları çok değerli buluyoruz. Paylarının yaklaşık yüzde 21’i Borsa İstanbul’da işlem gören şirketimizin ortaya koyduğu finansal performans başarısında emeği olan tüm çalışanlarımıza, paydaşlarımıza ve bize güvenen yatırımcılarımıza teşekkür ederiz. Hep birlikte önümüzdeki süreçte de başarılarımıza yeni halkalar ekleyerek, yolumuza devam edeceğiz.

 

Çelik Boru üretiminde ülkemizin öncü bir şirketi olarak, yıllık 600.000 ton olan üretim kapasitemiz ile çelik boru üretim ve ihracatında ülkemizin lider, Avrupa’nın da sayılı çelik üreticilerinden bir tanesiyiz. Bugüne kadar dünyanın farklı bölgelerinde içme suyu, petrol ve gaz boru hatları ile çelik kazıklar alanında üstlendiğimiz pek çok projeyi başarıyla tamamladık. Yurt dışına ihracını gerçekleştirdiğimiz çelik boru hasılatımız toplam çelik boru satış gelirlerimizin yüzde 82’sine ulaşmıştır. 

 

“Geleceğe yön verecek girişimlere yatırım yapmaya devam ediyoruz”

Bununla birlikte yine inovasyona inanan bir şirket olarak, geleceğe yön verecek girişimlere de yatırım yapmaya devam ediyoruz. Bu yatırımlarımızdan biri de yarının ulaşım teknolojisine kapı aralayan dünyaca ünlü Hyperloop Projesi’dir. Çelik tüpler içerisindeki sürtünmesizlik ortamında 1.200 kilometrelik hıza ulaşabilen yük ve yolcu taşımacılığını öngören Hyperloop konsepti; kara, deniz, hava ve demiryolundan sonra ‘5’inci Mod’ yeni nesil ulaşım olarak adlandırılıyor. Biz de Erciyas Çelik Boru olarak, 2017 yılından bu yana projeyi yürüten HyperloopTT şirketi ile iş birliği yaptık ve müşterek AR-GE çalışmalarımızla konsepte uygun Hyperloop borularını tasarladık. 2022 yılı başında ise, dünyada bir ilk olacak şekilde 5 kilometrelik gerçek boyutlu bir Hyperloop hattı prototip projesinin yatırımcısı ve tedarikçisi olmak üzere anlaşma imzaladık. 

 

“Tükettiğimizin üzerinde yenilenebilir enerji üretimi yapıyoruz”

Erciyas Grup olarak üretirken, aynı zamanda çevreyi korumayı ve kaynakları verimli kullanmayı da temel önceliğimiz olarak görüyoruz. Bu nedenle tüm faaliyetlerimizde sürdürülebilir üretim odak noktamızı oluşturuyor. Çelik üretimi gibi ağır bir sanayi kolunda olmamıza rağmen kullandığımız enerjinin tamamını, kendi ürettiğimiz yeşil enerjiden sağlıyoruz. Yenilenebilir enerji üretiminde, tükettiğimizin üzerinde bir enerji üretimine sahibiz. Yaptığımız yeşil üretim sayesinde sıfır karbon hedefine şimdiden ulaşmayı başarmış, Türkiye’nin öncü ve örnek gruplarından bir tanesiyiz.”

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı