Esnafın sorununu Soner Çetin çözdü

Aşırı yağışlarda su baskınlarının yaşandığı Mahfesığmaz Mahallesi 79061 sokakta Çukurova Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’nce başlatılan çalışmalar Başkan Soner Çetin tarafından denetlendi.

  • 07 Aralık 2021
  • Esnafın sorununu Soner Çetin çözdü için yorumlar kapalı
  • 399 kez görüntülendi.
Esnafın sorununu Soner Çetin çözdü

Aşırı yağışlarda su baskınlarının yaşandığı Mahfesığmaz Mahallesi 79061 sokakta Çukurova Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’nce başlatılan çalışmalar Başkan Soner Çetin tarafından denetlendi. Başkan Soner Çetin, kot farkından kaynaklanan sorunun çözümü ile yüzden fazla esnafın mağduriyetinin giderileceğini söyledi.

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin Mahfesığmaz Mahallesi 79061 Sokaktaki çalışmalarını denetledi.

Sokağın Adnan Kahveci Bulvarı girişindeki bölümün Büyükşehir Belediyesi’nin daha önceki yönetimi döneminde araç trafiğine kapatılmasıyla ortaya çıkan sorundan dolayı sokakta özellikle yoğun yağışlarda su baskınları yaşanıyordu. Sokakta faaliyet gösteren yüzden fazla esnafın şikayeti üzerine yerinde incelemede bulunan Başkan Soner Çetin, gerekli çalışmaların başlatılacağı sözünü vermişti.

Başkan Soner Çetin bu sözünü tuttu ve Mahfesığmaz Mahallesi 79061 sokakta çalışmalar başlatıldı. Sokaktaki asfalt kazındı, kot farkı düzenlendi ve yeni asfalt serilmesine başlandı. Çalışmaları denetleyen Başkan Soner Çetin, yetkililerden bilgi aldı.

Sorunun önceki dönem Büyükşehir yönetiminin Adnan Kahveci Bulvarı ile Şehitler Bulvarı’nın kesiştiği kavşaktaki akıllı kavşak çalışmasından kaynaklandığını belirten Başkan Soner Çetin, “Sokağın Adnan Kahveci Bulvarı girişi bu kavşak çalışmasından dolayı araç trafiğine kapatılmış. Bundan dolayı esnaf mağdur oldu. Ayrıca kot farkından dolayı aşırı yağışlarda yukarıdan gelen su tahliye olacak yer bulamadığı için su baskınlarıyla esnaf bir kez daha mağdur oldu” dedi.

Başkan Soner Çetin, o zaman mağduriyetin giderilmesi için söz verdiklerini anımsatarak, “Büyükşehir Belediyesi ile bir hazırlık yaptık. Şimdi çalışmalar başladı. Kot farkı ayarlanıyor ve ASKİ Genel Müdürlüğü buraya mazgallar yaptı. Sorunun çözüleceğini umuyoruz. Eğer bu çalışma çözüm olmazsa yeni projeleri masaya yatıracağız. Sokağın bulvar kısmının araç trafiğine açılması için de girişimlerimiz olacak. Esnafın mağduriyetini tamamen gidereceğiz” şeklinde konuştu.

Sokakta faaliyet gösteren esnaf da sorunlarına duyarlı yaklaştığı için Başkan Soner Çetin’e teşekkür etti. Başkan Soner Çetin, denetimin ardından esnafla sohbet etti, sorunlarını dinledi.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı