Fed ve Omicron Güvenli Liman Talebi Yarattı, ABD Tahvilleri Alımda Kripto Paralar ve Hisseler Satıcılı

Fed ve Omicron Güvenli Liman Talebi Yarattı, ABD Tahvilleri Alımda Kripto Paralar ve Hisseler Satıcılı Huobi Global Araştırma Müdürü Beste Naz Süllü yaptığı değerlendirmede şu sözlere yer verdi: Omicron varyantının can kaybına yol açması ve Çin anakarasına bulaşmasıyla neredeyse tüm piyasalarda satıcılı seyir izledik.

  • 14 Aralık 2021
  • Fed ve Omicron Güvenli Liman Talebi Yarattı, ABD Tahvilleri Alımda Kripto Paralar ve Hisseler Satıcılı için yorumlar kapalı
  • 348 kez görüntülendi.
Fed ve Omicron Güvenli Liman Talebi Yarattı, ABD Tahvilleri Alımda Kripto Paralar ve Hisseler Satıcılı

Fed ve Omicron Güvenli Liman Talebi Yarattı, ABD Tahvilleri Alımda Kripto Paralar ve Hisseler Satıcılı

Huobi Global Araştırma Müdürü Beste Naz Süllü yaptığı değerlendirmede şu sözlere yer verdi: Omicron varyantının can kaybına yol açması ve Çin anakarasına bulaşmasıyla neredeyse tüm piyasalarda satıcılı seyir izledik. Buna ek olarak bugün başlayacak olan FOMC toplantısı yarın sona erecek ve Fed’in ne zaman varlık alım programını bitireceğini ve faiz artırımına geçeceği tahminleri kuvvetlenecek. Bu nedenle altın faiz artırım endişeleri ile yükselmezken, güvenli liman noktası ABD tahvilleri oldu. 10 yıllıklar dün 1,46 seviyesinden 1,42’ye geriledi. Kripto paralarda ise önemli bir eşiğe geldik. Dün 45.800 bölgesine gerileyen Bitcoin 200 günlük ortalaması üzerinde kapanış yapmaya çalışıyor. Hacme dayalı baskın fiyat seviyesi de 46.600 olarak ön plana çıkıyor. Kripto para piyaasının yüzde 85’ini elinde tutan 10 ve üzeri BTC sahibi hesaplar da 45.800 gerilemesinde BTC alımlarına devam etmiş görünüyor. Son olarak ise Bitcoin rezervleri ile stablecoin rezervlerini yan yana getirip oluşturulan rasyo da eylül ayı sonlarındaki rakama eş değer durumda. Bu tarihte Bitcoin 41.000 seviyesinden başlayarak 69.000 seviyelerine kadar kasım ayında hızlı bir çıkış gerçekleştirmişti. Bu nedenle piyasalarda ayı ve boğa kararını görmek için birkaç günlük daha süreye ihtiyacımızın olduğunu en azından FOMC kararını okumadan piyasada yeni bir hamle yapmanın riskli olduğunu söyleyebiliriz. Ancak Ethereum’da 3975 seviyesinin kırılması ile başlayan formasyon 3400 seviyelerine kadar baskıya işaret ediyor. Bu nedenle Bitcoin ve Ethereum ayrışması izleyebilir, şayet Bitcoin 46.700 seviyesindeki 200 günlük ortalamasına tutunması halinde yeniden 50.000 tepkileri görebiliriz.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı