Felece geleceğe yön verecek yazılımcılar yetiştiriyor

Her yıl 13 Eylül tarihi tüm dünyada Yazılımcılar Günü olarak kutlanıyor.

  • 14 Eylül 2021
  • Felece geleceğe yön verecek yazılımcılar yetiştiriyor için yorumlar kapalı
  • 458 kez görüntülendi.
Felece geleceğe yön verecek yazılımcılar yetiştiriyor

Her yıl 13 Eylül tarihi tüm dünyada Yazılımcılar Günü olarak kutlanıyor. Alanında deneyimli ve uzman 200 kişilik yazılımcı kadrosuyla Türkiye’de ve yurt dışında başarılı projelere imza atan Felece, İstanbul’un yanı sıra Eskişehir’de kurduğu teknoloji üssünde de genç yazılımcılar yetiştiriyor. Şirketlere tüm iş süreçlerinde uçtan uca teknolojik çözüm, hizmet ve danışmanlık hizmeti veren Felece’de görev yapan yazılımcıların yüzde 46’sını ise kadın yazılımcılar oluşturuyor. 

 

Pandemi ile birlikte hızla dijitalleşen dünyada bilişim sektörü stratejik bir sektör olarak daha da önem kazandı. Sektörün ‘görünmez’ kahramanları olarak nitelendirilen yazılımcılar ise geliştirdikleri yazılımlarla dijitalleşmenin tam merkezinde yer alıyor ve sınırları aşan projelere katkı sunuyorlar. 13 Eylül’de kutlanan “Dünya Yazılımcılar Günü” de bu ‘görünmez’ kahramanların ve hayatımıza kattıklarının önemine dikkat çekiyor.

 

Yeni nesil teknoloji şirketi Felece, teknoloji üssü olarak seçtiği Eskişehir’de sektör için genç ve nitelikli yazılımcılar yetiştiriyor. Bünyesinde yaklaşık 200 kişilik alanında yetkin yazılımcıya yer veren Felece, Eskişehir’de hayata geçireceği yeni Ar-Ge merkezi ve ofisinde 150 kişiye daha ek istihdam sağlamayı planlıyor.

 

2021 yılı başından bu yana ETGB Eskişehir Osmangazi Teknopark’ta faaliyetlerini sürdüren Felece, toplam 2000 m2’ lik kapalı alana sahip olacak yeni teknopark binasının 1000 m2’lik kısmında inovatif teknoloji çözümleri ve yazılımlar geliştirecek. 

 

Eskişehir’de değer üreten yazılımcılar yetiştirecek

Anadolu’da bir teknoloji üssü kurarak tersine göç yaratmak istediklerini vurgulayan Felece Genel Müdürü Oğuz Kaya “Bilişim sektörü ülkemizin sürdürülebilir büyümesi ve bölgesel bir teknoloji üssü olarak hak ettiği konuma gelmesi için büyük önem taşıyor. Bir teknoloji firması olarak biz de bilişim sektörünün bugününe ve geleceğine katkı sunan tüm yazılımcıların bu özel gününü kutluyor, emekleri ve hayatımıza kattıkları için çok teşekkür ediyoruz. Yazılımcılar, teknolojiyi işleyerek hayatımızı kolaylaştırıyor, günümüz dünyasını daha yaşanılır bir hale getiriyorlar. Biz de bu bilinçle ülkemize değer katacak yazılımcıların yetiştirilmesini önemsiyor ve yetenekli gençleri sektöre kazandırmak için bir çok proje hayata geçiriyoruz. Bu yıl Osmangazi ve Eskişehir Üniversitelerinin iş birliği ile Eskişehir Teknopark’ta bir Ar-Ge merkezi açtık.  Bu merkezimizde ihtiyaca yönelik çözümler geliştirebilen “Değer Mühendisleri” yetiştiriyoruz. Buradaki istihdamımızı artırmak ve daha çok sayıda nitelikli gencimizi yetiştirme hedefimizle yeni bir yatırıma daha imza attık. Dijitalleşmenin artmasıyla ülkemizin nitelikli, teknik donanıma sahip insan kaynağına ihtiyacı günden güne artıyor. Bu açığı kapamaya yardımcı olmayı ve Türkiye’nin teknolojiyle kalkınma hedefine hizmet etmeyi kendimize misyon edindik” dedi.

 

Bu yıl Eskişehir’deki yeni yatırımının yanı sıra ilk yurt dışı ofisini de Londra’da açan Felece, uzman yazılımcı ve mühendis kadrosuyla geliştirdiği teknoloji çözümlerini dünyaya tanıtmayı ve uluslararası projelerini farklı pazarlara taşımayı hedefliyor. Bünyesindeki yazılımcıların yüzde 46’sı yani neredeyse yarısı kadınlardan oluşan Felece, kadın yazılımcılarıyla da sektöre öncülük ediyor.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı