Fiba Yenilenebilir Enerji ilk Sürdürülebilirlik Raporu’nu yayımladı

Fiba Grubu şirketlerinden Fiba Yenilenebilir Enerji, insan ve çevre odaklı çalışmalarını, santrallerinde sürdürülebilirlik temelindeki ilkelerle yürüttüğü faaliyetleri ile bu alandaki hedef ve performansını paylaştığı ilk Sürdürülebilirlik Raporu'nu yayımladı.

  • 28 Eylül 2022
  • Fiba Yenilenebilir Enerji ilk Sürdürülebilirlik Raporu’nu yayımladı için yorumlar kapalı
  • 229 kez görüntülendi.
Fiba Yenilenebilir Enerji ilk Sürdürülebilirlik Raporu’nu yayımladı

Fiba Grubu şirketlerinden Fiba Yenilenebilir Enerji, insan ve çevre odaklı çalışmalarını, santrallerinde sürdürülebilirlik temelindeki ilkelerle yürüttüğü faaliyetleri ile bu alandaki hedef ve performansını paylaştığı ilk Sürdürülebilirlik Raporu'nu yayımladı. Küresel Raporlama Girişimi (GRI) standardına uygun olarak oluşturulan raporu, paydaşlarıyla kurdukları şeffaflık, güven ve sorumluluk esaslı ilişkiyi temel alarak hazırladıklarını belirten Fiba Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü Koray Kıymaz, “Dünyayı oluşturan tüm bileşenlerin yaşam haklarına saygı duyan; doğal kaynakların, çevrenin ve gelecek nesillerin ihtiyaçlarının sürdürülebilirliğini gözeten yaklaşımımız ile 15. yaşımızda da büyümeye devam edeceğiz. Fiba Grubu değerlerine bağlı olarak, insana ve çevreye duyduğumuz saygıyı tüm operasyonlarımıza yansıtmaya kararlıyız" dedi.

 

Portföyünün tamamı yenilenebilir enerji kaynaklarından oluşan ve faaliyetlerini sıfır karbon hedefiyle yürüten Fiba Yenilenebilir Enerji ilk Sürdürülebilirlik Raporu'nu yayımladı. Türkiye'nin farklı bölgelerinde yer alan 14 rüzgâr, 5 güneş santrali ile 580 MW’ın üzerinde kurulu gücü bulunan şirket “GRI Standartları” ile uyumlu olarak hazırladığı raporda; insan hakları, çalışma standartları, çevre ve yolsuzlukla mücadele konularını içeren ilkelere hizmet etmeyi amaçladı. 

 

“2025 yılı sonuna kadar kurulu gücümüzü yüzde 25 artıracağız”

 

Sürdürülebilirlik ilkesini üretim süreçlerinden tedarik zincirlerine kadar tüm süreçlerine entegre ettiklerini ve faaliyetlerini Çevresel, Sosyal ve Yönetişim (ESG) normlarına uygun bir iş kültürü oluşturarak yürüttüklerini belirten Fiba Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü Koray Kıymaz şunları söyledi:

 

Ülkemizde önümüzdeki beş yıl içinde yarı yarıya büyümesi beklenen yenilenebilir enerji alanında, kuruluşumuzdan bugüne kadar cesur adımlar attık. Türkiye’nin en doğusundaki ve en yüksekteki RES’ini kuran, Türkiye’nin en büyük rüzgâr enerjisi üreticilerinden biri olma hedefiyle yenilenebilir kaynaklara odaklanan bir kurum olduk. Karbon nötr olmayı hedefleyen bir şirket olarak planımız, 2025 yılı sonuna kadar yenilenebilir enerji alanında gerçekleştireceğimiz yatırımlarla kurulu gücümüzü yüzde 25 daha artırmak.” 

 

“15. yaşımızda da büyümeye devam edeceğiz”

 

Kıymaz, Fiba Yenilenebilir Enerji'nin ilk Sürdürülebilirlik Raporunu paydaşlarıyla şeffaflık, güven ve sorumluluk esaslı ilişki kurma anlayışlarının bir parçası olarak hazırladıklarını belirterek şunları söyledi:

 

“İlk kez yayımladığımız bu raporla Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’na ve imzacısı olduğumuz Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi'nin insan hakları, çalışma standartları, çevre ve yolsuzlukla mücadele konularını içeren ilkelerine hizmet etmeyi amaçlıyoruz. Dünyayı oluşturan tüm bileşenlerin yaşam haklarına saygı duyan; doğal kaynakların, çevrenin ve gelecek nesillerin ihtiyaçlarının sürdürülebilirliğini gözeten yaklaşımımız ile 15. yaşımızda da büyümeye devam edeceğiz. Fiba Grubu değerlerine bağlı olarak, insana ve çevreye duyduğumuz saygıyı tüm operasyonlarımıza yansıtmaya kararlıyız.”

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı