Fibabanka’dan 180 milyon TL vergi öncesi kâr

Fibabanka, 2021 yılı ikinci çeyrek sonunda, 180 milyon TL vergi öncesi kâr elde etti.

  • 14 Ağustos 2021
  • Fibabanka’dan 180 milyon TL vergi öncesi kâr için yorumlar kapalı
  • 609 kez görüntülendi.
Fibabanka’dan 180 milyon TL vergi öncesi kâr

Fibabanka, 2021 yılı ikinci çeyrek sonunda, 180 milyon TL vergi öncesi kâr elde etti. Bankanın aynı dönemde vergi sonrası net kârı 173,3 milyon TL olarak gerçekleşti. 

 

Aktif toplam; 2021 yılı Haziran sonu itibarıyla 30,4 milyar TL

Fibabanka’nın net kredi portföy büyüklüğü 20 milyar TL, kredilerin toplam aktifler içindeki payı yüzde 66 oldu. Aynı dönemde, toplam pasiflerin yüzde 66’sınıoluşturan müşteri mevduatı ise yüzde 21 artışla 20,2 milyar TL seviyesine yükseldi.

 

Güçlü sermaye odağını korumaya devam eden Fibabanka’nın 30 Haziran 2021 itibarıyla sermaye yeterlilik rasyosu yüzde 20,38 seviyesinde gerçekleşti.

Yılın ikinci çeyreğine ait finansal sonuçlarını değerlendiren Fibabanka Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Mert, Fibabanka’nın finans ve teknoloji alanlarında sahip olduğu güçlü kaslarla bankacılık hizmetlerini aynı potada erittiklerini belirterek; “Müşterilerimizin dijitalleşen dünyadaki yeni bankacılık ihtiyaçlarını keşfedip, hızla karşılamak üzere benzersiz bir bankacılık deneyimi sunmayı hedefliyoruz. Teknolojiye olan hakimiyetimiz ile finansal ihtiyaçlara yönelik kişiye özel dijital çözümler üretiyoruz. Bu doğrultuda hayata geçirdiğimiz yatırımlar, sunduğumuz ürün ve hizmetlerle paydaşlarımızın ve çalışanlarımızın sağlığını ön planda tutarak 2021 yılının ikinci çeyreğini de başarılı bir performansla tamamladık” dedi.   

 

Fibabanka Hakkında:

Fiba Grubu bünyesine 27 Ekim 2010 tarihinde katılan Fibabanka, “Anlarız hızla, çözeriz hızla” yaklaşımı ve müşterilerinin ayağına giden banka anlayışıyla hizmet vermektedir. Fibabanka, Haziran 2021 sonu itibarıyla İstanbul, Ankara, İzmir ve Antalya başta olmak üzere Türkiye’de toplam 49 şubesi ve 1.728 çalışanı ile Kurumsal, Ticari, Mikro, Tarım, Bireysel ve Özel Bankacılık alanlarında faaliyet göstermektedir.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı