Fidget Cube Yerinde Duramayanlar İçin Oyuncak

  • 15 Temmuz 2021
  • Fidget Cube Yerinde Duramayanlar İçin Oyuncak için yorumlar kapalı
  • 664 kez görüntülendi.
Fidget Cube Yerinde Duramayanlar İçin Oyuncak

Fidget Cube Kickstarter’da tanıtımı yapılan ve tamı tamına 154.926 kişi tarafından destek alarak ve (sıkı durun) 6.495.690 dolar finanslamaya ulaşan bir proje.  Aslında fikir çok basit ve mantıklı. Avucun içine sığacak kadar küçük bir küp, her yüzeyinde bir işlev var. Çok basit işlevler ama tam müptela olmalık…

Müptela olma kısmını vurgulamak istiyorum çünkü olay çığırından çıkmış, arkadaşlar. Projenin sahipleri bile gördükleri yoğun ilgiden dolayı şok olmuşlar. Burada herhangi bir Kickstarter projesinden bahsetmiyorum. Bildiğiniz Fidget Cube severler kendi aralarında bir topluluk da kurmuşlar. Düşünseniz ya ufacık bir küpün etrafında toplanmış en az 150 bin kişiden (ki bu rakam katbekat artmıştır) bahsediyorum. İnanılır gibi değil.

Fidget Cube nedir?

Fidget Cube aslında bir nevi stres topu. Sadece çok daha işlevsel ve eğlenceli bir versiyonu. Bir küp. Altı yüzey ve her yüzeyde farklı bir fonksiyon var. Buton, mouse topu, elektrik düğmesi şeklinde düğme ve vb.

Projenin arkasında Matthew and Mark isminde iki girişimci (Team Antsy Labs) var. Bence yenilikçi fikirlerin arkasında birinci elden yaşanmış bir tecrübe yatar çoğu zaman. Dolayısıyla en başta Matthew ve Mark’ın kendi küplerinin bağımlısı olması kuvvetle muhtemel.

Adamlar ürünü tanıtırken olayı bir de öyle dramatize etmişler ki. Gerçekten tebrike şayan.

Üstelik eminim binlerce insanın tam olarak bam teline basmışlar. Resmen insanlığın kanayan bir yarasına parmak basmışlar sanki. Zaten projenin başarısı da bunun en güzel göstergesi. İhtiyacı tespit etmişler, pazarlarken doğru stratejiyi izlemişler ve belki de dünyanın en hızlı zengin olanlar listesine adlarına yazdırmışlar.

Kickstarter’daki sayfalarına bakılırsa proje süresi bitip kapanmış, kapanış rakamları yukarıda da ifade ettiğim gibi 154.926 destekçi ve 6.465.690 dolar destek. Ayrıca önsipariş butonu da hala duruyor. Dolayısıyla ulaştıkları son destekleme sayısını bilemiyoruz.

Fidget Cube siparişini talebe göre farklı renklerde göndermeyi de vadediyorlar. Projeyi destekleyen hayran kitlesi projenin geliştirilmesi ile ilgili de çok çeşitli öneriler gönderiyorlarmış. Sonradan yaptıkları ek açıklamada hepsini değerlendirdiklerini ancak ilk etapta projede öngörülen dizaynı sunacaklarını ifade ediyorlar.