Finansal Kurumlar Birliği'nin 11. Genel Kurulu Gerçekleşti

Finansal Kurumlar Birliği’nin (FKB) 11.

  • 11 Nisan 2023
  • Finansal Kurumlar Birliği'nin 11. Genel Kurulu Gerçekleşti için yorumlar kapalı
  • 193 kez görüntülendi.
Finansal Kurumlar Birliği'nin 11. Genel Kurulu Gerçekleşti

Finansal Kurumlar Birliği’nin (FKB) 11. Olağan Genel Kurulu’nda konuşan FKB Başkanı Ali Emre Ballı, “Reel sektörün ve tüm paydaşlarımızın yararlanabileceği FKB Endeksi ile ticaretin nabzını ve yatırım eğilimlerini ölçümleyeceğiz” dedi.

Banka dışı finans sektörünün gelişmesi yönünde önemli bir misyon yüklenen, finans sektörünün en önemli oyuncularından olan; Finansal Kiralama, Faktoring, Finansman, Varlık Yönetim ve Tasarruf Finansman Şirketlerini bünyesinde bulunduran Finansal Kurumlar Birliği’nin (FKB) 11. Olağan Genel Kurulu, 10 Nisan 2023 Pazartesi günü, İstanbul’da düzenlendi. 

Finans sektörünün önemli temsilcilerinin, üye şirketlerin temsilcilerinin ve Finansal Kurumlar Birliği yönetiminin hazır bulunduğu Genel Kurul’da; Finansal Kurumlar Birliği Başkanı Ali Emre Ballı’nın yanı sıra Finansal Kurumlar Birliği Başkan Vekilleri Eyüp Akbal, Gökmen Onbulak, Coşkun Çabuk ve Selahattin Süleymanoğlu da sektörlerine ilişkin değerlendirmelerini paylaştı. 

“İlk andan itibaren depremzedelerin yanındayız”

Finansal Kurumlar Birliği Başkanı Ali Emre Ballı, Genel Kurul konuşmasına; yüzyılın felaketi olarak anılan depremde hayatını kaybedenlere rahmet, kalanlarına baş sağlığı dileyerek başlarken, Birlik olarak depremin ilk gününden itibaren, depremzedelerin borçları konusunda üyelerine, gerekli kolaylıkların gösterilmesi yönünde tavsiye kararı ilettiklerini hatırlattı. Ballı, gerek birlik çatısı altında gerekse üye şirketleri nezdinde, bölgeye ayni ve nakdi yardımlarını aralıksız sürdürdüklerini belirterek, “Ayrıca Birliğimiz tarafından arama kurtarma çalışmalarına, hasarın giderilmesine ve acil ihtiyaçların karşılanmasına destek olmak amacıyla AFAD’a 3 milyon TL tutarında bağış yaptık. Bundan böyle de; depremzedelerimizin yanında olmayı sürdüreceğiz” diye konuştu.

‘Birlikten kuvvet doğar’ diyen Finansal Kurumlar Birliği 10 yaşında

2023 yılının kendileri için iki çok özel anlamı olduğunu belirten FKB Başkanı Ballı, konuşmasına şöyle devam etti; “İlki; Cumhuriyetimizin 100. yılını idrak etmemiz. İkincisi ise; Finansal Kurumlar Birliği olarak “Birlikten kuvvet doğar” deyip, yola çıktığımız günden bu yana tam 10 yıl geçmiş olması. Çatımız altındaki 5 sektörümüzle birlikte, birliğimizin bu yıl 10. kuruluş yıl dönümünü kutluyoruz. 119 üye şirketimizle ülkemizin ikinci yüzyılına damga vuracak sürdürülebilir kalkınma hamlesinde üzerimize düşen görevi layıkıyla yerine getirmeye gayret ediyoruz. Bu doğrultudaki performansımız, her yıl büyüyen rakamlarımıza da yansıyor. 2022, konsolide olarak 569 milyar TL düzeyinde gerçekleşen işlem hacmimiz, 382,7 milyar TL’lik aktiflerimiz, 55,2 milyar TL’ye ulaşan öz kaynaklarımız ve 6 milyona yaklaşan müşteri sayımız ile Türkiye ekonomisine sağladığımız katkıyı büyüttüğümüz bir yılı geride bıraktık. Bu yıl da bütün sektörlerimizi daha ileri bir noktaya taşımak için çalışmalarımıza tüm hızıyla devam ediyoruz.”

FKB Endeksi, ticaretin nabzını ve yatırım eğilimlerini ölçümleyecek

İstanbul Üniversitesi ile yapılan protokol çerçevesinde oluşturulan FKB Endeksi hakkında da bilgiler paylaşan Ballı, “Gerek reel sektörün gerekse tüm paydaşlarımızın yararlanabileceği bir ‘FKB Endeksi’ oluşturulması hayalimizdi. Geçen yıl bu hayalimizin ilk adımlarını attık ve İstanbul Üniversitesi ile bir protokol imzaladık. Endeksin; Türkiye’de ticaretin nabzını ve yatırım eğilimini ölçümleyen öncü bir gösterge olmasını hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

Genel Kurul’da konuşan İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’nden Prof. Dr. Murat Şeker de FKB Endeksi ile ekonomik ve finansal gelişmelerin ne yönde gelişme gösterdiğine ve gösterebileceğine ilişkin olarak sonuçlar ortaya çıktığını belirterek, “FKB bünyesinde işletilmekte olan Merkezi Fatura Kaydı Sistemi’nde (MFKS) ve Finansal Kiralama Sözleşme Tescil Sistemi’nde (FKSTS) yer alan ve üyelerden alınan bilgiler ile  ticarete öngörü sağlayan ve yatırımlara ışık tutan anlamlı verilere dönüştüreceğiz” diye konuştu.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı