Foça’da ‘Kültürel miras ve turizm birlikteliği’ eğitimi

ÇEKÜL Akademi’nin Kültürel Miras ve Turizm Birlikteliği eğitim programının 3.

  • 30 Eylül 2021
  • Foça’da ‘Kültürel miras ve turizm birlikteliği’ eğitimi için yorumlar kapalı
  • 386 kez görüntülendi.
Foça’da ‘Kültürel miras ve turizm birlikteliği’ eğitimi

ÇEKÜL Akademi’nin Kültürel Miras ve Turizm Birlikteliği eğitim programının 3. modülü, 27-29 Eylül tarihlerinde Foça’da gerçekleştirildi.

 

Sunumlar ve Alan Gezileri Düzenlendi

 

Balıkesir, Beykoz, Karadeniz Ereğli, Konya Seydişehir ve Ödemiş Belediyelerinin İmar ve Şehircilik, Turizm ve Tanıtım, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüklerinde görev yapan şehir plancıları, mimarlar, sanat tarihçileri ve arkeologların katıldığı eğitim programı kapsamında ÇEKÜL Akademi Eğitmenleri Şehir Plancı Esra Karataş Büke ve Kibele Eren tarafından eğitimler verildi. Alan gezileri düzenlendi, kültür rotaları için hazırlık çalışmaları yapıldı.

 

Foça Belediyesinden Arkeolog Ertan Aksoy, eğitim programına katılan uzmanlar için ‘Foça Tarihi ve Turizmi’ konulu sunumu yaparken Foça Turizmciler, Yatırımcılar ve Esnaflar Derneğinden Esra Kartal ‘4 Mevsim Foça’ isimli projeyi anlattı.

 

Başkan Fatih Gürbüz Başarılar Diledi

 

Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz, eğitim programına katılan uzmanlara ve akademisyenlere başarılar dileyerek, bilgi ve deneyimlerin ışığında yapılacak akademik planlamalarla turizmin sürdürülebilirliği için yeni tanıtım fikirlerinin ve projelerin ortaya çıkabileceğine dikkat çekti.

 

Katılım Sertifikaları Verildi

 

ÇEKÜL Akademi’nin Kültürel Miras ve Turizm Birlikteliği eğitim katılan uzmanlara, programın son gününde katılım sertifikaları verildi.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı