Gaziemir Hükümet Konağı gün sayıyor

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Gaziemir'de muhtarlarla buluştu, İZOKOM Otomobilciler Sitesi'nde esnaflarla bir araya geldi.

  • 09 Kasım 2022
  • Gaziemir Hükümet Konağı gün sayıyor için yorumlar kapalı
  • 176 kez görüntülendi.
Gaziemir Hükümet Konağı gün sayıyor

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Gaziemir'de muhtarlarla buluştu, İZOKOM Otomobilciler Sitesi'nde esnaflarla bir araya geldi. Kaya, Gaziemir'in muhtarlarıyla birlikte, yapımı tamamlanma aşamasına gelen ve kısa sürede hizmete açılacak olan Yeni Hükümet Konağı inşaatını gezdi. Gaziemir'in modern bir Hükümet Konağı'na kavuşmasından büyük memnuniyet duyan muhtarlar, yeni binayı oldukça beğendiklerini ifade ettiler. 

 

10 BİN 51 METREKARE ARSADA, 7 BİN 200 METREKARE KAPALI ALAN

 

Gaziemir Atıfbey Mahallesi'nde yükselen Hükümet Konağı'nın 10 bin 51 m2'lik bir arsa üzerine kurulduğunu belirten Kaya, proje kapsamında 7 bin 200 m2 kapalı alan, 100 araçlık açık otopark, tören alanı ve peyzaj düzenlemesi yapıldığının bilgisini verdi. İnşaatın İçişleri Bakanlığı yatırım programı kapsamında, bakanlık bütçesinden ayrılan ödenekler ile yaptırıldığını ifade eden Kaya, projenin TOKİ tarafından ihale edildiğini ve takibininin yine bu kurum tarafından yapıldığını söyledi. Kaya, Hükümet Konağı'nın hizmete girmesiyle birlikte bünyesinde birçok kamu kurumunun hizmet vereceğini de sözlerine ekledi. 

 

TAPU ALSANCAK'TAN, KADASTRO MENDERES'TEN GAZİEMİR'E GERİ DÖNÜYOR 

Gaziemir'e vatandaşların kamu hizmetlerinden kolayca yararlanabileceği, modern, güvenli, çevreci ve engelli erişimine uygun bir hizmet binası kazandırdıklarını ifade eden Kaya, yeni binanın açılmasıyla birlikte halen Alsancak'ta hizmet veren Tapu Müdürlüğü'nün ilçeye geri döneceğini belirtti. Yine, Kadastro Bürosu'nun da Menderes'ten tekrar Gaziemir'e taşınacağını belirten Kaya, ilçede Sosyal Hizmet Merkezi de kurulacağının bilgisini verdi. 

 

CHP'Lİ BÜYÜKŞEHİR VE İLÇE BELEDİYESİNİN GAZİEMİR'E HİZMETİ YOK!  

CHP'li İzmir Büyükşehir ve Gaziemir Belediyeleri'nin ilçenin sorunlarına karşı duyarsız olduğunu ve Gaziemir'i hizmetsizliğe terk ettiğini belirten Kaya, "Gaziemir'de ne CHP'li Büyükşehir'in ne de CHP'li ilçe belediyesinin elle tutulur bir tane projesi yok. Gaziemir'in sokakları köstebek yuvası gibi, gezdiğimiz gördüğümüz yerlerde hemşehrilerimiz yerel yönetimlere isyan ediyor. En son yağmurlarda, Emrez ve Binbaşı Reşatbey Mahallelerinde yaşanan su baskınlarını gördük. Alt yapı yok, ilçede en temel belediyecilik hizmetlerini dahi veremiyorlar. Kentsel dönüşümde sadece göz boyayıp hayal satıyorlar. Bu zihniyetin Gaziemir'e vereceği hiçbir şey yok" şeklinde konuştu. 

 

İZOKOM'A NOTER MÜJDESİ, ESNAFA UCUZ KREDİ İMKANI 

Gaziemir'deki programları çerçevesinde esnaf ziyaretleri de yapan Kaya, İZOKOM Otomobilciler Sitesi'nde bir toplantı gerçekleştirdi. Site yöneticilerinin ve sitede iş yeri bulunan esnafların da katıldığı buluşmada konuşan Kaya, hükümetin esnaflara Halkbank vasıtasıyla 60 ay vadeyle ve yüzde 7,5 faiz oranıyla kullanabilecekleri 100 milyar liralık bir kredi kaynağı sağladığını hatırlattı. Kredi üst limitlerinin 350 bin liradan 500 bin liraya, iş yeri edindirme ve taşıt kredisi limitinin 1 milyon liradan 1,5 milyon liraya yükseltildiğini ifade eden Kaya, "Her zaman esnafımızın yanında olduk, olmaya da devam edeceğiz. 2002'de Halkbank kaynaklarından esnaf ve sanatkar özelinde şahıs başına en fazla 5 bin lira faiz indirimli kredi verebilirken, bugün bu rakam 500 bin liraya çıkmış durumdadır. Bu kredide, 2001 yılında yüzde 50'leri aşan faiz oranı bugün yüzde 7,5 seviyesindedir. Kredi imkanlarında, vergide, sektörel bazlı düzenlemelerde yapılanlar ortadadır. Bu desteklerimiz artarak devam edecek. İZOKOM yönetiminin sitede bir Noter olması için talepleri var, bunun için de gereğini yapacağımızdan emin olun" şeklinde konuştu.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı