Geçkin Gezgin Lakaplı A. Rüştü Hatipoğlu, TEGV Çocukları için Himalayalar’a Tırmanacak

Hayatının son 12 yılını tırmanışlarla geçirmiş olan, 70 yaşındaki fotoğrafçı ve yazar A.

  • 28 Eylül 2021
  • Geçkin Gezgin Lakaplı A. Rüştü Hatipoğlu, TEGV Çocukları için Himalayalar’a Tırmanacak için yorumlar kapalı
  • 423 kez görüntülendi.
Geçkin Gezgin Lakaplı A. Rüştü Hatipoğlu, TEGV Çocukları için Himalayalar’a Tırmanacak

Hayatının son 12 yılını tırmanışlarla geçirmiş olan, 70 yaşındaki fotoğrafçı ve yazar A. Rüştü Hatipoğlu, daha önce beş kez tırmandığı Himalayalar’a bu kez TEGV Çocukları için tırmanıyor. 5 Ekim’de tırmanışa başlayacak olan Hatipoğlu 29 Ekim’de tırmanışını tamamlayarak Türkiye’ye dönecek. Hatipoğlu, tırmanışı esnasında topladığı bağışları TEGV Çocukları için eğitim desteğine dönüştürecek.

 

70 yaşındaki A. Rüştü Hatipoğlu, Türkiye’nin dört bir yanında her yıl binlerce çocuğu nitelikli eğitimle buluşturan Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı’na (TEGV) bağış toplamak için Himalayalar’a tırmanacak. 

Daha önce beş kez Himalayalar’a, üç kez Ağrı Dağı ve birer kez Kaçkar Dağı, Işık Dağı, Emler Zirvesi, Arayit Dağı, Kızlar Sivrisi, Küçük Hacet Zirvesi, Medetsiz Zirvesi, Esence Zirvesi, Köroğlu Tepesi, Dedegül Zirvesi, Suner Tepe, Sivritepe, Süphan, Köroğlu Tepesi, Hasan Dağı, Erciyes, Mira Dağı, Tengboche’ye tırmanan Hatipoğlu, bu kez TEGV için 3 Ekim’de Himalayalar’a tırmanmak üzere Nepal’e gidecek. 5 Ekim’de tırmanışa geçmesi planlanan Hatipoğlu, 29 Ekim’de ise Türkiye’de olacak. Yaşına göre çok zorlayıcı 18 günlük bir tırmanış gerçekleştirecek olan Hatipoğlu, 26 günlük bu süre zarfında “Eğitim için Himalayalar’a”  kampanyası ile TEGV çocukları için bağış toplayacak.

“TEGV sayesinde kaygılarım ortadan kalktı”

A.Rüştü Hatipoğlu, yapacağı tırmanışla ilgili, “En büyük kaygım, ‘Nasıl bağış toplayıp hak ettiği kuruma yönlendirebilirim?’ konusuydu. Ama TEGV ile yaptığım görüşme sonrasında bu kaygım ortadan kalktı. Bu benim Himalayalar'a altıncı gidişim olacak. Ama bu sefer daha iyi bir amaç için gidiyorum. Aslında şartlar izin verse her yıl giderdim. Bu etkinlik için hazırlanmaya 1 Temmuz 2020 tarihinden itibaren her gün ortalama 10 kilometre yürüyerek ve sabah kalktığımda yarım saat hareketlerimi yaparak başladım. Aşırı kilolarımı attım. Şimdi kendimi çok daha zinde hissediyorum, gerçekten hazırım” dedi.

 

 A. Rüştü Hatipoğlu kimdir?

TED Ankara Koleji’nde okuduktan sonra eğitimini İngiltere’de tamamladı. Türkiye’ye döndükten sonra uzun yıllar serbest çalıştı ve sonrasında memuriyete geri döndü. Bir süre Kültür Bakanlığı’nda iki uluslararası sinema kuruluşunun ulusal koordinatörlüğünü yürüttükten sonra 2002 yılından itibaren Başbakanlık’ta Özel Kalem Müdürü olarak göreve başladı. 2015 yılında emekli oldu.  

Son 20-22 yıldır gezen ve dağlara tırmanan A. Rüştü Hatipoğlu, dostları tarafından ‘Geçkin Gezgin’ olarak adlandırılıyor. Bugüne kadar iki kitabı, çeşitli internet sitelerinde yazıları ve fotoğrafları yayınlandı. Fotoğrafları, dört kişisel sergide ve ulusal-uluslararası 60 civarında çeşitli karma sergilerde beğeniye sunuldu. Devlet Fotoğraf Yarışması’nda bir eseri sergilenmeye layık görülerek Ankara ve İstanbul’da sergilendi. Ayrıca, değişik uluslararası yarışmalarda değerlendirilmeye alındı. 

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı