Geçtiğimiz haftadan piyasa notları

Bitay Araştırma Departmanı Analisti Alper Samet Yorak tarafından hazırlanan değerlendirmede geçen hafta kripto para piyasalarında yaşanan gelişmeler, piyasa notları; Bitcoin ve Ethereuem’un hafta sonu seyri yer alıyor.

  • 08 Kasım 2022
  • Geçtiğimiz haftadan piyasa notları için yorumlar kapalı
  • 164 kez görüntülendi.
Geçtiğimiz haftadan piyasa notları

Bitay Araştırma Departmanı Analisti Alper Samet Yorak tarafından hazırlanan değerlendirmede geçen hafta kripto para piyasalarında yaşanan gelişmeler, piyasa notları; Bitcoin ve Ethereuem’un hafta sonu seyri yer alıyor.

 

Haberler

  • CHZ, ALGO ve FTM geçtiğimiz hafta 30’un üzerinde artış göstererek, haftanın en çok yükselen kripto paraları oldular.
     
  • Ethereum kurucu ortağı Vitalik Buterin, içerisinde The Scourge güncellemesinin de olduğu yeni bir yol haritası paylaştı.
     
  • Alameda Research hakkında çıkan haberler sonrası Binance CEO’su CZ’nin, ellerindeki FTT tokenlerini satacaklarına dair açıklaması kripto para piyasasında tedirginlik yarattı.
     
  • Hafta sonu 21.500 seviyelerine kadar artış gösteren Bitcoin, son 2 ayın en yüksek seviyesine ulaştı.
     
  • Google Cloud, Solana blok zinciri ile ortaklık kuracaklarını bildiren bir tweet paylaştı ve sonrasında Solana 25 yükseliş kaydetti.
     

Piyasa Notu

  • ABD’de Ekim ayı Tarım Dışı İstihdam verileri açıklandı. Açıklanan veri 195K’lık beklentiye karşılık 261K’lık bir istihdam artışına işaret etti. Böylece Ekim ayında beklentilerden ve önceki aydan daha fazla sayıda çalışan iş başı yapmış oldu. İşsizlik oranı ise güçlü istihdam rakamlarına rağmen 3,7 ile artış gösterdi.
     
  • Veri sonrası hareketlenen piyasalar önce negatif, ardından şiddetli bir şekilde pozitif ivme gösterdi. ABD ve Avrupa hisse senedi endeksleri günü 1 ile 2 aralığında yükselişle kapatırken, Dolar Endeksi (DXY) 110’lu seviyelere kadar gerileme kaydetti. 
     
  • Ek olarak piyasalar, Richmond Fed Başkanı Barkin’in daha düşük ölçekli faiz artırımları yapılması konusundaki söylemleri ile desteklendi. Benzer şekilde Chicago Fed Başkanı Evans’ın da faiz artırım hızının azaltılması gerektiğini belirtmesi sonrası endeksler haftayı alımlarla sonlandırdı.
     
  • Altında Mart 2021’den beri en sert günlük yükseliş görüldü. Dolar Endeksi’nin 2 gerilemesi ve piyasalarda risk iştahının artması sonucu spot altın 3’ün üzerinde yükseliş gösterdi.
     
  • Her ne kadar cuma günü pozitif hava hakim olsa da hisse senedi piyasaları haftayı olumsuz kapattı. Kripto para piyasası ise bu hafta olumlu olarak ayrışma gösterdi. Bitcoin 2 ay sonra 21.500’ın üzerini görürken Ethereum 1680’a kadar yükseldi.
     

Küresel piyasaların aksine haftayı olumlu bir seyirde kapatan Bitcoin, hafta sonu 21.000 direncini aşmayı başararak 21.500 seviyelerine kadar yükseldi. Ancak Pazar günü hacimsiz piyasaların etkisi ve Çin tarafından gelen negatif haberler ile yeni güne hafif satıcılı başlayan Bitcoin, şu anda 20.700 seviyelerinde fiyatlanıyor. Görünümün genel anlamda olumlu olduğu kripto para piyasasında Perşembe günü açıklanacak olan enflasyon verisi yön açısından belirleyici olacaktır.

 

Ekim sonu ve Kasım başı itibariyle Bitcoin’e kıyasla daha pozitif bir fiyatlama yakalayan Ethereum, Fibonacci 0,61’e denk gelen 1600 direncini hafta sonu aşmayı başardı. Ancak uzun zamanlı düşen trend direnciyle karşılaşan ve hafta sonu gerekli alım emirleriyle karşılaşamayan Ethereum ilk etapta bu direnç noktasından ret yedi. Şu anda 1571 seviyelerinde bulunan Ethereum için ilk hedef kalın mavi çizgiyle çizmiş olduğumuz düşen trendin üzerine çıkmak. Bu da 5’lik bir hedef olacağı anlamına geliyor. Aşağıda ise 1450 yatay destek olarak görülebilir.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı