Genç Sanatçıların Çalışmalarından Oluşan “Doğa Nerede” Sergisi 15 Bine Yakın Kişiye Ulaştı

Doğuş Grubu’nun kültür-sanat alanındaki önemli toplumsal yatırımlarından Sanata Bi Yer ile HAN Spaces iş birliğinde, ArtPick organizasyonu ve küratörlüğünde düzenlenen ‘Doğa Nerede?’ sergisi sonra erdi.

  • 27 Ekim 2022
  • Genç Sanatçıların Çalışmalarından Oluşan “Doğa Nerede” Sergisi 15 Bine Yakın Kişiye Ulaştı için yorumlar kapalı
  • 223 kez görüntülendi.
Genç Sanatçıların Çalışmalarından Oluşan “Doğa Nerede” Sergisi 15 Bine Yakın Kişiye Ulaştı

Doğuş Grubu’nun kültür-sanat alanındaki önemli toplumsal yatırımlarından Sanata Bi Yer ile HAN Spaces iş birliğinde, ArtPick organizasyonu ve küratörlüğünde düzenlenen ‘Doğa Nerede?’ sergisi sonra erdi. 21 Mart- 14 Ekim tarihleri arasında eş zamanlı olarak HAN Levent ve HAN Ataşehir’de sanatseverlerle buluşan sergiyi 15 bine yakın kişi ziyaret etti. Sergide yer alan 19 eseri satın alan koleksiyoner ve sanatseverler genç sanatçılara destekte bulundu. 

 

Doğuş Grubu’nun “Doğuş’tan İyi Bir Gelecek” sosyal sorumluluk vizyonuyla 2015 yılından bu yana sanatla uğraşan öğrencilere destek olmak üzere yürüttüğü “Sanata Bi Yer” platformu “Çünkü Sanat Alan İster” mottosuyla genç sanatçıları desteklemeyi sürdürüyor. “Sanata Bi Yer ile HAN Spaces iş birliğinde ve ArtPick organizasyonu ve küratörlüğünde düzenlenen ‘Doğa Nerede?’ odağındaki sergide yer alan çalışmalar, doğayla kurulan ilişkinin bir yansıması olarak ele alınırken, insanın ilk mekanı, ilişki kurduğu/oyun oynadığı yer olan doğa ile günümüze kadar değişmeyen ve insan olmanın yapı taşını oluşturan öğelerini gözler önüne serdi.

 

Sergide; Abdulgani İlhan, Aylin Erdem, Ayşenaz Çubukçu, Berrak Zeynep Yılmaz, Ece Maria Aslanbey, Eyhan Çelik, Hilal Özdemir, İbrahim Deniz Tavlıbıyık, İlayda Çorlu, İrem Terzi, Safiye Otman, Semiha Adsız, Şeyma Lakot, Tuğçe Çakal, Tuğçe Şen, Yağmur Demir ve Yağmur Kevser Barutçu olmak üzere 17 genç sanatçının çalışması yer aldı. 

 

Sergi kapsamında Han Spaces Levent’te iki farklı söyleşi düzenlendi. Oggusto Sanat Editörü Feride Çelik, sergide eserleri yer alan sanatçılardan İrem Karagöz Terzi ve İlayda Çorlu’nun katılımı ile gerçekleşen söyleşilerin ilkinde genç sanatçı olmak, sanat dünyasının zorlukları ve Sanata Bi Yer’in genç sanatçıların hayatlarına etkileri konuşuldu. 

 

Oggusto Kurucusu Özlem Güsar moderatörlüğünde gerçekleşen ikinci söyleşi de ise Doğuş Grubu Sanat Danışmanı Çağla Saraç, HAN Spaces Kurucu & CEO’su Gizem Burteçin ve Artpick Kurucu Ortağı Seza Ünal Özeren “Verimli Çalışmanın İlham Kaynağı Sanat mı?” sorusu paralelinde görüşlerini katılımcılarla paylaştı. 

 

Doğuş Grubu Sanat Danışmanı ve Sanata Bi Yer Danışma Kurulu Üyesi Çağla Saraç söyleşi sırasında “Sanata Bi Yer’in ilk ortaya çıkış aşamasına öncelikli hedefimiz sanatla ilgilenen genç arkadaşlarımıza mevcut galeriler dışında eserlerini sergileyebilecekleri alanlar açmaktı. Bu anlamlı platform geliştikçe Sanata Bi Yer'deki 'bi yer' Doğuş Grubu çatımız altındaki her yer oldu" dedi. 

 

Han Spaces Kurucu & CEO’su Gizem Burteçin konuşmasında “İnsanları günün büyük kısmını geçirdiği çalışma alanlarımızda sanata maruz bırakarak kültür sermayelerini artırmayı hedefliyoruz. Müze ve galeri gibi daha konvansiyonel alanlara alternatif olarak sanatı çalışma ve yaşam alanlarımıza taşıyoruz” diye açıkladı. 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı