Gıda ve Tarım sektörüne yönelik fidye yazılım saldırıları artıyor

Yapılan son araştırmalar, fidye yazılım saldırılarının 2021’in ilk yarısında 288 arttığını gösteriyor.

  • 14 Eylül 2021
  • Gıda ve Tarım sektörüne yönelik fidye yazılım saldırıları artıyor için yorumlar kapalı
  • 524 kez görüntülendi.
Gıda ve Tarım sektörüne yönelik fidye yazılım saldırıları artıyor

Yapılan son araştırmalar, fidye yazılım saldırılarının 2021’in ilk yarısında 288 arttığını gösteriyor. Bu artıştan en çok etkilenenler arasında gıda ve tarım şirketlerinin bulunduğuna dikkat çeken Komtera Teknoloji Kanal Satış Direktörü Gürsel Tursun, fidye yazılım saldırılarından korunmak isteyenler için 5 etkili adımı paylaşıyor.

 

Bulaştığı sistemler üzerindeki verilere erişimi engelleyerek şirketlerden para talep eden fidye yazılım saldırıları, şirketleri her geçen gün daha da etkilemeye devam ediyor.   Yapılan son araştırmalar, fidye yazılım saldırılarının 2021’in ilk yarısında 288 arttığını gösteriyorken, FBI gıda ve tarım sektöründeki şirketleri giderek artan fidye yazılımı risklerine karşı uyarıyor. Bu saldırıların gerekli siber önlemler alınmadığı takdirde küçük çiftliklerden büyük üreticilere, pazarlardan restoranlara kadar sektördeki tüm kurumları etkileyebileceğini vurgulayan Komtera Teknoloji Kanal Satış Direktörü Gürsel Tursun, şirketlerin fidye yazılımı saldırılarına karşı uygulaması gereken 5 önemli siber çözümü paylaşıyor.

 

Gıda ve Tarım Şirketleri Hackerlerin Hedefinde!

 

Et devi JBS’in geçtiğimiz aylarda karşılaştığı siber saldırıyı çözmek için 11 milyon dolar fidye ödemesinin ardından hackerler gıda ve tarım sektöründeki firmaları öncelikli hedefi haline getiriyor. Güvenlik açıkları bulunan kurumlar ise saldırılar karşısında üretkenlik, itibar ve para kaybına uğrayabiliyor. Konu ile ilgili “Siber suçlular akıllı teknolojilere, endüstriyel kontrol sistemlerine ve internet tabanlı otomasyon sistemlerine giderek daha fazla bağımlı hale gelen bir sektörde verileri sızdırmak ve sistemleri şifrelemek için güvenlik açıklarından yararlanıyor.” ifadelerinde bulunan Gürsel Tursun, gittikçe daha da karmaşık hale gelen saldırılara karşı acil önlemlerin alınması gerektiğini dile getiriyor.

 

Fidye Yazılım Saldırılarından Korunmanın 5 Etkili Yolu

 

Komtera Teknoloji Kanal Satış Direktörü Gürsel Tursun, şirketlerin fidye yazılımı saldırılarına karşı uygulaması gereken 5 önemli siber çözümü paylaşıyor.

 

1. Uçtan uca güvenlik çözümlerini kullanın. Fidye yazılımını durdurmanın en önemli yollarından biri, güçlü bir uçtan uca güvenlik çözümüne sahip olmaktır. Bu çözümler uç nokta aygıtlarınıza yükleniyor ve kötü amaçlı yazılımların şirket sistemlerine bulaşmasını engelliyor.

 

2. Ağ geçidinin içinde ve dışında e-posta güvenliğini sağlayın. Fidye yazılımının yaygın olarak e-posta yoluyla iletilmesi nedeniyle fidye yazılımını durdurmak için e-posta güvenliği çok önemlidir. Güvenli e-posta ağ geçidi teknolojileri, tehditleri tanımlamak ve kullanıcılara teslim edilmelerini engellemek için e-posta iletişimini URL savunmaları ve ek sanal alanıyla filtreliyor.

 

3. Web filtreleme ve izolasyon teknolojilerini kullanın. DNS web filtreleme çözümleri, çalışanların tehlikeli web sitelerini ziyaret etmelerini ve kötü amaçlı dosyalar indirmelerini engellerken, fidye yazılımını yayan virüslerin internetten indirilmesini de engellemeye yardımcı oluyor.

 

4. Çalışanlarınıza mutlaka siber güvenlik eğitimi verin. Şirketlerin çalışanlarına siber güvenlik eğitimlerini vermesi, kimlik avı saldırılarından fidye yazılımı saldırılarına kadar birçok saldırı çeşidine kadarı savunma bilgisini kazandırabilir. Çalışanlardan kaynaklı siber zafiyetlerin önüne geçilebilir.

 

5. Verileri yedeklemeyi unutmayın. Bir fidye yazılımı saldırısı başarılı olursa ve şirket verileri tehlikeye atılırsa şirketi korumanın en iyi yolu, ihtiyacınız olan verileri hızlı bir şekilde geri yükleyebilmek ve çalışmama süresini en aza indirmektir. Şirket verilerinin, ana depolama alanı, yerel diskler ve bulut süreklilik hizmeti dahil olmak üzere birden çok yerde yedeklenmesi öneriliyor. Şirket verilerini, ana depolama alanı, yerel diskler ve bulut süreklilik hizmetinde dahil olmak üzere birden çok yerde yedeklenmesini öneriliyor.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı