HENKEL 5 Milyar Euro Satış Gerçekleştirdi

Yükselen hammadde ve taşıma maliyetleri pazar ortamını belirlemeye devam ediyor.

  • 30 Kasım 2021
  • HENKEL 5 Milyar Euro Satış Gerçekleştirdi için yorumlar kapalı
  • 330 kez görüntülendi.
HENKEL 5 Milyar Euro Satış Gerçekleştirdi

Yükselen hammadde ve taşıma maliyetleri pazar ortamını belirlemeye devam ediyor.

Henkel, üçüncü çeyrekteki güçlü satış artışı ile büyüme hedefi doğrultusunda ilerlemeye devam ediyor.

Henkel, 2021 mali yılının üçüncü çeyreğinde büyüme hedefi doğrultusunda ilerlemeye devam ederken Grup düzeyinde yaklaşık 5,1 milyar Euro değerinde satış gerçekleştirdi. Bu da, özellikle tüm iş birimlerinde gerçekleşen pozitif fiyatlandırmanın etkisiyle ortaya çıkan yüzde +3,5 oranında güçlü bir organik satış büyümesine karşılık geliyor. İstikrarlı hacim artışı, tüketici iş birimlerindeki talebin normalleşmesi ve endüstriyel üretimde devam eden toparlanmanın etkisiyle ortaya çıktı. Nominal olarak satışlar yüzde +1,9 oranında artış gösterdi.Henkel CEO’su Carsten Knobel, görüşlerini “Global Covid-19 krizinin etkileri, hammadde pazarlarındaki gergin durum ve global tedarik zincirlerindeki aksamalar faaliyette bulunduğumuz piyasa ortamında üçüncü çeyrekte de etkisini göstermeye devam etti. Bununla birlikte Henkel, iyi bir iş performansı ortaya koydu. Bu gelişimi 2019’un üçüncü çeyreğinin kriz öncesi seviyesi ile kıyasladığımızda, yıllık ortalama yüzde +3,7 oranında organik bir büyüme gerçekleştirdiğimizi görüyoruz. Tüm iş birimleri kendi kriz öncesi seviyelerinin üstüne çıkmış durumdalar.” şeklinde ifade etti.

Carsten Knobel sözlerini, “Özellikle sürdürülebilirlik alanındaki başarılı inovasyonlar ve dijital iş faaliyetlerinin genişletilmesi büyüme yönünde önemli katkılar sağladı. Üçüncü çeyrekte ortaya konan güçlü organik satış artışı ise başarılı markalar ve yenilikçi teknolojilerle oluşan güçlü ve dengeli portföyümüzün bir göstergesidir. Bu her şeyden önce, içinden geçmekte olduğumuz bu zorlu dönemde Henkel’in uzun dönemli başarısına büyük bir kararlılıkla katkı sağlayan global ekibimizin gösterdiği güçlü performansın bir sonucudur.” şeklinde sürdürdü.

Grup düzeyinde şirket, yüzde +6,0 ile +8,0 arasında organik bir satış büyümesi öngörmeye devam ederken, an itibariyle yaklaşık yüzde 13,5 seviyesinde bir düzeltilmiş satış kazancı (VFÖK marjı) öngörüyor. Sabit kur ile imtiyazlı hisse senedi başına karlılıkta (EPS) ise Henkel, tek haneli yüzde oranın üst seviyelerinde bir artış öngörüyor.

Carsten Knobel görüşlerini, “Faaliyetlerimizi, oldukça zorlu bir piyasa ortamında gerçekleştirmeye devam ediyoruz. Ancak, amaca yönelik büyümeyi merkezine alan stratejik çerçevemiz ve güçlü global ekibimizle, bu krizden daha güçlü şekilde çıkmak ve geleceğimizi başarıyla şekillendirmek için tam anlamıyla hazırız.” sözleriyle ifade etti.

 

Henkel Grubu için Öngörü

2021 yılının ilk dokuz ayında yaşanan iş gelişmeleri ve mali yılın sonuna kadar gerçekleşecek ilerlemeye ilişkin varsayımları esas alan Henkel Yönetim Kurulu, 2021 mali yılı için olan hedefini güncelleme kararı almıştır.

Covid-19 salgını nedeniyle 2020 yılı içerisinde küresel ekonomik büyümede yaşanan keskin düşüşün ardından, mevcut tahminlerde endüstriyel talebin genel olarak 2021 yılı içerisinde toparlanma kaydedeceği ve çeşitli tüketici ürünleri kategorilerinin yılın kalan kısmında normale döneceği öngörülmektedir. Bunun yanında, dünya ekonomisinde gözlenen kayda değer toparlanma ve tedarik zincirlerinde global ölçekte yaşanan zorlukların etkisiyle, Henkel için önemli olan hammaddeler ve lojistik hizmetlerinde güçlü ve geniş kapsamlı fiyat artışları gerçekleşmektedir.

Bu faktörler hesaba katıldığında, Henkel Grubu için 2021 mali yılında yüzde +6,0 ile +8,0 arasında bir organik satış büyümesi elde edilmesi bekleniyor.

Yapıştırıcı Teknolojileri İş Birimi için yüzde +10,0 ile +12,0 arasında organik bir satış büyümesi öngörülmeye devam ediyor. Beauty Care ve Çamaşır ve Ev Bakım İş Birimleri için ise yüzde +2,0 ile +4,0 arasında organik bir satış büyümesi bekleniyor.

Özellikle endüstriyel ve Profesyonel iş birimlerindeki talepte beklenen kayda değer toparlanmanın Henkel’in 2021 yılındaki kar performansına olumlu bir etki sağlayacağı öngörülmektedir. An itibariyle direkt malzeme fiyatlarında yılın bütünü için yüzde onlu oranların aşağı orta seviyelerinde yaşanacağı beklenen (daha önceki öngörü: yüzde onlu oranların aşağı seviyeleri) ve bu mali yıl içinde sadece kısmi olarak telafi edilebilecek olan sıra dışı ve keskin artışlar, kar gelişimi üzerinde beklenenden daha güçlü bir etki yapmaktadır. Döviz kurlarında yaşanan değişikliklerin karı olumsuz yönde etkileyeceği de beklenmektedir.

Bu faktörler hesaba katıldığında, Henkel Grubu için yaklaşık yüzde 13,5 oranında düzeltilmiş satış kazancı (VFÖK marjı) elde edilmesi öngörülmektedir (önceki hedef: yüzde 13,5 ile 14,5 arasında). Düzeltilmiş satış kazancının, Yapıştırıcı Teknolojileri İş Birimi için yaklaşık yüzde 16,0 (önceki hedef: yüzde 16,0 ile 17,0 arasında), Beauty Care için yaklaşık yüzde 9,5 (önceki hedef: yüzde 9,5 ile 10,5 arasında) ve Çamaşır ve Ev Bakım için de yaklaşık yüzde 14,0 (önceki hedef: yüzde 14,0 ile 15,0 arasında) oranında olacağı öngörülmektedir.

Henkel Hakkında

Henkel, global olarak dengeli ve çeşitlilik gösteren bir portföyle faaliyet göstermektedir. Güçlü markalar, inovasyonlar ve teknolojiler sayesinde şirket, üç iş birimiyle hem endüstriyel hem de tüketici iş birimlerinde lider konumlara sahiptir. Henkel Yapıştırıcı Teknolojileri, yapıştırıcı piyasasında global bir liderdir. Henkel’in Çamaşır ve Ev Bakım ile Beauty Care İş Birimlerinde, dünya genelinde pek çok piyasa ve kategoride liderliği bulunmaktadır. 1876 yılında kurulan Henkel, 140 yılı aşkın süredir başarısını sürdürmektedir. 2020 yılında Henkel, 19 milyar Euro’nun üzerinde satış ve yaklaşık 2,6 milyar Euro düzeltilmiş faaliyet kârı bildirmiştir. Henkel dünya çapında, güçlü bir şirket kültürü ile bir araya gelmiş, birbirinden farklı olan, ancak ortak bir amaç için çalışan ve ortak değerlerde birleşen 53.000’den fazla kişiyi istihdam etmektedir. Sürdürülebilirlik konusunda tanınmış bir lider olarak Henkel, birçok uluslararası endeks ve sıralamada en üst sıralarda yer almaktadır. Henkel’in imtiyazlı hisse senetleri, Almanya DAX borsa endeksine kayıtlıdır. 

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı