İçerik Oluşturucular ve Sanatçılar Bu Hafta NVIDIA Studio’da Ön Plana Çıkıyor

Hüküm verildi – içerik oluşturmada tam bir usta olan GeForce RTX 4080 GPU ve NVIDIA Omniverse, #WinterArtChallenge mücadelesine ivme kazandırıyor.

  • 23 Kasım 2022
  • İçerik Oluşturucular ve Sanatçılar Bu Hafta NVIDIA Studio’da Ön Plana Çıkıyor için yorumlar kapalı
  • 192 kez görüntülendi.
İçerik Oluşturucular ve Sanatçılar Bu Hafta NVIDIA Studio’da Ön Plana Çıkıyor

Hüküm verildi – içerik oluşturmada tam bir usta olan GeForce RTX 4080 GPU ve NVIDIA Omniverse, #WinterArtChallenge mücadelesine ivme kazandırıyor.

 

NVIDIA Studio'da sanatçılar, yaratıcı tutkularını bir adım öteye taşımak ve işlerini en iyi şekilde yapmak için sayısız içerik oluşturucunun hayal gücünü ateşliyor ve ilham veriyor.

 

Bu hafta 3D modelleme, yapay zeka, video düzenleme ve yayınlama konusunda uzman sanatçıların çalışmalarını ve yeni GeForce RTX 40 Serisi GPU'ların yaratıcı süreçleri nasıl daha kolay ve verimli hale getirdiğini sergiliyoruz.

 

Bu güçlü grafik kartları, yaratıcı uygulama optimizasyonları, özel NVIDIA Studio Sürücüleri ve NVIDIA yapay zeka destekli uygulamalardan oluşan bir ekosistem olan NVIDIA Studio tarafından destekleniyor. İçerik oluşturma, oyun oynama ve daha fazlası için en iyi performansı elde etmek adına en yeni GeForce RTX 40 Serisi GPU’lara ve NVIDIA Studio dizüstü bilgisayarlara göz atın.

 

Ayrıca, sanatçıların daha kesintisiz iş akışları için favori 3B araçlarını bağlamalarına olanak tanıyan bir 3B tasarım iş birliği ve simülasyon platformu olan NVIDIA Omniverse topluluğu, #WinterArtChallenge mücadelesinde NVIDIA Studio ile işbirliğine gidiyor. 30 Kasım Çarşamba günü saat 11:00 PT'de bir sahne oluşturup soruları yanıtlayan Omniverse ekibine Twitch'te canlı olarak katılın. Etkinliği takviminize ekleyin.

 

Son olarak bu tatil sezonunda tam zamanında, tuhaf, gerçekçi, yemekten ilham alan sanat eserlerini ve arkasındaki sanatçıları içeren en yeni NVIDIA Studio Standout'umuza göz atın. Bakarken acıkmayacağınızı garanti edemiyoruz.

 

GeForce RTX 4080 GPU, Etkileyici Performans Sunuyor

 

Basın mensupları ve içerik oluşturucular, yeni GeForce RTX 4080 GPU'yu çok çeşitli yaratıcı iş akışlarında test ediyor. İşte incelemelerinden birkaç örnek:

 

Pablo Muñoz Gómez, Karakter Tasarımcısı 

Konsept sanatçısı Pablo Muñoz Gómez, dijital sanatçılara yardım etme konusunda (3B dersleri verme ve ZBrush kılavuzları web sitesini yönetme), kendi yaratıcı uzmanlık alanları olan konsept ve karakter sanatında olduğu kadar tutkulu.

 

HARVESTERS, Gómez'in öğrencileri için eksiksiz ZBrush iş akışını göstermek üzere hazırladığı bir demo çalışmasından oluşuyor. Üretim çizgisini renk paleti engelleme ve iyileştirmeyle zenginleştiren Gómez, bir alan derinliği efekti oluşturmak için Z derinliği geçişiyle bitiriyor.

 

Gómez, Tadpole adlı eserinde de görüldüğü gibi, fotogerçekçi 3B karakter modellemede de başarılı bir isim.

 

Gómez, renkleri ve malzemeleri doğrudan 3B modellerine uygulamak için genellikle Adobe Substance 3D Painter'ı kullanıyor. Görüntü alanındaki NVIDIA Iray teknolojisi, Gómez'in gerçek zamanlı olarak düzenleme yapmasına ve daha yüksek görüntü işleme hızları için ışın izlemeyi kullanmasına olanak tanıyor – bunların tümü donanımı tarafından hızlandırılıyor. Sanatçılar, GeForce RTX 40 Serisi GPU'larla eserlerini daha da hızlı oluşturabiliyor.

 

Daha fazla özelleştirme için Gómez varlıkları geniş Substance 3D Asset kitaplığından indirmeyi ve Substance 3D Sampler'a aktarmayı tercih ediyor. Fotogerçekçi malzemeler oluşturmak için birkaç ayarı hizalıyor. RTX'e özel etkileşimli ışın izleme, Gómez'in gerçek zamanlı olarak gerçekçi efektler uygulamasına olanak tanıyor. Gücünü GeForce RTX 40 Serisi GPU'lardan alan bu işlevler, önceki nesle göre çok daha hızlı tamamlanabiliyor.

 

GeForce RTX 40 Serisi GPU'lar sayesinde Gómez gibi 3B sanatçılar, NVIDIA Omniverse beta sürümünde artık tamamen ışın izlemeli ortamlarda, doğru fizik modelleme ve gerçekçi malzemelerle proxy'ler olmadan, gerçek zamanlı sahneler oluşturabiliyor. 

 

DLSS 3 teknolojisi, ek kareler oluşturmak ve saniye başına kareleri (FPS) önemli ölçüde artırmak için yapay zeka destekli RTX Tensör Çekirdeklerini ve yeni Optik Akış Hızlandırıcıyı kullanıyor. Bu, düzgünlüğü artırıyor ve görüntü alanındaki hareketi hızlandırıyor. NVIDIA, DLSS 3'ü entegre etmek için popüler 3D uygulamaları Unity ve Unreal Engine ile çalışıyor.

 

Gómez, ZBrush Guides'ın ve 3D Concept Artist akademinin kurucusudur. Kurslarını, eğitimlerini, projelerini ve daha fazlasını web sitesinde görebilirsiniz.

 

Karen X. Cheng'in Geleceğe Dair Bir Yapay Zekası Var

Karen X. Cheng, harika görseller tasarlamak için yapay zeka kullanımının ön saflarında yer alan ödüllü bir yönetmen. Yenilikçi çalışmalarıyla Adobe, Beats by Dre ve Instagram gibi markaların sosyal medya videolarında göz alıcı efektler üretiyor. Videoları şimdiye kadar 500 milyondan fazla görüntülendi.

 

Cheng, GeForce RTX GPU'su olan herkesin ücretsiz indirebileceği yapay zeka destekli NVIDIA Canvas uygulamasını ilk benimseyenlerden oldu. Bununla kolayca fotogerçekçi görüntüler hazırlayıp paylaştı. NVIDIA Canvas, GauGAN2 AI modeli tarafından destekleniyor ve yalnızca RTX GPU'larda bulunan Tensor Çekirdekleri tarafından hızlandırılıyor.

 

Uygulama, temel çizgileri ve şekilleri yorumlayarak gerçekçi manzaralara ve dokulara dönüştürmek için yapay zekayı kullanıyor. Her beceri seviyesinden sanatçı, basit fırça darbelerini hızlı bir şekilde gerçekçi görüntülere dönüştürmek, konsept keşfini hızlandırmak ve daha fazla yinelemeye izin vermek için bu gelişmiş yapay zekayı kullanabiliyor. Bu, fikirleri görselleştirmek için daha fazla zamanı serbest bırakıyor.

 

Son zamanlarda Cheng'in odak noktası, 2D görüntüleri neredeyse anında yüksek çözünürlüklü 3D sahnelere dönüştürmek için AI modellerini kullanan Instant NeRF teknolojisi oldu.

 

Cheng ve çalışma arkadaşları, 2B sahneleri 3B olarak hayata geçirmek için deneyler yapıyorlardı. Sonuç, bulutlar ve çarpıcı kamera hareketiyle tamamlanan olağanüstü bir ayna NeRF oldu.

 

Cheng ve ekibi ayrıca, Instagram'da 1 milyonun üzerinde görüntülenme toplayan bir sidewalk NeRF oluşturdu.

 

NeRF, karmaşık sahneleri işleyen, hesaplama açısından yoğun bir algoritmadır. Yeni GeForce RTX 40 Serisi GPU serisi, içerik oluşturucuların bu iş akışlarında gezinmesi ve çizimleri mümkün olan en kısa sürede tamamlaması için en iyi yolu sunuyor.

 

Cheng'in Instagram'daki etkileyici sanat koleksiyonuna göz atın.

 

Işıklar, Kamera, Aksiyon, WATCHHOLLIE

Şefkatli, renkli, caps-lock’un vücut bulmuş hali – işte bu WATCHHOLLIE. Video düzenleyici olarak eğitim alan WATCHHOLLIE, yeniden oyun oynamaya başlamanın bir yolu olarak Twitch'i keşfetmeden önce YouTube kanalında deneyler yapıyordu.

 

Videoları, kendisi gibi LGBTQ+ topluluğunun üyeleri için güvenli bir yer oluşturarak ruh sağlığı farkındalığını ve kapsayıcılığı teşvik ediyor. Gelecek vadeden içerik oluşturuculara işlerini nasıl büyüteceklerini, marka ortaklıkları geliştireceklerini ve video akış kurulumlarını nasıl geliştireceklerini öğreten, çeşitlilik odaklı bir ekip olan WatchUs'ın kurucusu olarak yaratıcı topluluğa katkı sağlıyor.

 

WATCHHOLLIE ve canlı yayın yapan arkadaşları, AV1 kodlama ile 40 daha fazla verimlilik sunan, daha yüksek çözünürlük ve daha net görüntü kalitesi sağlayan sekizinci nesil NVIDIA video kodlayıcıya (NVENC) sahip GeForce RTX 40 Serisi GPU'ların avantajını kullanıyor. OBS Studio ve Discord, AV1'i 1440p ve 60 FPS'de 4K çözünürlük için etkinleştirdi.

 

Ek olarak GeForce RTX 40 Serisi GPU'lar, içerik oluşturucuların 8K60'a kadar video yakalamasına olanak tanıyan çift kodlayıcı içeriyor. Canlı yayında talep üzerine bir videoyu kesme zamanı geldiğinde, ikili kodlayıcılar işi otomatik olarak bölmek için birlikte çalışarak dışa aktarma sürelerini neredeyse yarıya indiriyor.

 

Blackmagic Design DaVinci Resolve, Adobe Premiere Pro (WATCHHOLIE'nin tercih ettiği yazılım) için popüler Voukoder eklentisi ve Çin'deki en iyi video düzenleme uygulaması olan Jianying, final dosyaları hızlı bir şekilde dışa aktarmak için kodlama ön ayarları aracılığıyla ikili kodlayıcıyı etkinleştirdi.

 

GeForce RTX 40 Serisi GPU'ları kullanan canlı yayıncılar, performansı 4 kata kadar hızlandıran NVIDIA DLSS 3 teknolojisinin yanı sıra PC oyunlarında benzersiz bir nesilden nesile kare hızı artışı yaşayacak.

WATCHHOLLIE’nin sosyal medya kanallarını takip edin ve abone olun.

 

#WinterArtChallenge Mücadelesine Katılın

Sosyal medya kanallarımızda öne çıkma şansı için Instagram, Twitter veya Facebook'ta kış temalı sanatınızı paylaşarak NVIDIA Studio'nun yıl sonuna kadar sürecek olan #WinterArtChallenge etkinliğine katılın.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı