İfod, Sezonu Tayfun Kocaman Fotoğraf Sergisiyle Açtı

İFOD, 2021-2022 yeni sezonu, Karşıyaka Belediyesi Hamza Rüstem Fotoğrafevi Özel Müzesi’nde fotoğraf sanatçısı ve eğitmen Tayfun Kocaman fotoğraf sergisiyle açıldı.

  • 05 Ekim 2021
  • İfod, Sezonu Tayfun Kocaman Fotoğraf Sergisiyle Açtı için yorumlar kapalı
  • 373 kez görüntülendi.
İfod, Sezonu Tayfun Kocaman Fotoğraf Sergisiyle Açtı

İFOD, 2021-2022 yeni sezonu, Karşıyaka Belediyesi Hamza Rüstem Fotoğrafevi Özel Müzesi’nde fotoğraf sanatçısı ve eğitmen Tayfun Kocaman fotoğraf sergisiyle açıldı.

 

İFOD Yönetim Kurulu Başkanı Seda Şengök, pendemi nedeniyle yarım kalan serginin açılışını gerçekleştirmekten ve yeni sezona ‘merhaba’ demenin mutluluğunu yaşadığını belirterek, “Derneğimizin kurucu üyelerinden Tayfun Kocaman'ın Mart 2020'de İFOD Galeri'de açılışı yapılan fakat pandemi nedeniyle sergilemesi yarım kalan "Fotoğrafla Geçen 50 Yıl" adlı Fotoğraf Sergisi Karşıyaka Belediyesi Hamza Rüstem Fotoğraf evi Özel Müzesinde fotoğraf severlerle tekrar buluştu. Bu özel sergi 11 Ekim akşamına kadar gezilebilecek. Yeni Sezonun derneğimiz için başarılı geçmesini diliyorum” dedi.

 

50 YIL 50 FOTOĞRAF

Fotoğraf sanatçısı Tayfun Kocaman, serginin kendisi için çok şey ifade ettiğini söyledi. Yaşamının önemli bir bölümünü fotoğraf çekmeye adadığını dile getiren Kocaman, “Bu da bana büyük bir mutluluk veriyor. Çektiğim fotoğrafların yanı sıra, geçmişimde yetiştirdiğim pırıl pırıl fotoğraf tutkunu arkadaşlar var, bu beni çok mutlu ediyor. 5 Mart’ta açacağım sergide 50 yıl geçirdiğim fotoğrafçılıkta 50 fotoğraf sergilenecek bu fotoğraflar sizlerin de tahmin edeceği gibi 50 yıl içerisinde çektiğim fotoğraflardan oluşuyor. Ben sergide kullanacağım fotoğrafları seçerken büyük keyif aldım, sergiye gelecek fotoğraf tutkunu arkadaşların da sergide yer alan 50 fotoğraftan büyük keyif alacaklarını düşünüyorum” dedi.

 

Tayfun Kocaman Kimdir?

1954 yılında İzmir'de dünyaya gelen sanatçı, Ege Üniversitesi İktisat Fakültesi’nden mezun oldu. Yaşamını deri ticaretiyle devam ettirirken, 1970 yılında amatör fotoğrafçılık çalışmalarına başladı. 1986 yılında İFOD İzmir Fotoğraf Sanatı Derneği'nin kuruluşunda aktif rol aldı ve ilk dönem başkanlığını yaptı. 1997'de tekrar İFOD başkanlığına seçildi. Ocak 2007'ye kadar İFOD başkanlığını sürdüren ve 2011 Ocak ayına kadar da İFOD yönetiminde başkan yardımcılığı görevine devam eden Kocaman, 2005 senesinde TFSF yönetim kurulu üyesi olarak görev aldı. 2005 yılından beri TFSF yönetiminin çeşitli kademelerinde görev üstlenen Tayfun Kocaman; 2019 yılı Nisan ayında bu görevinden ayrıldı. Kurduğu küçük fotoğraf atölyesinde, fotoğrafta proje üretmeye ve uygulamaya başlayan Kocaman, özgün fotoğraflar üretimi için çalışmalarına devam ediyor. İzmirli ressam portreleri ve İzmirli seramik ve heykel sanatçıları sergisi, İzmirli edebiyat insanları adlı projeleri üzerine çalışan Tayfun Kocaman, pek çok kişisel ve karma fotoğraf sergisine katıldı. Uzun yıllar başta İFOD olmak üzere çeşitli kurumlarda fotoğraf eğitmeni olarak çalışan sanatçı, yüzlerce amatör fotoğrafçının yetişmesine yardımcı oldu.

 

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı