İnci Holding’e Japonya Başkonsolosluğu’ndan Ödül

Türkiye’nin köklü kuruluşlarından İnci Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Neşe Gök ve Yönetim Kurulu Üyesi Perihan İnci Türkiye-Japonya ilişkilerine sağladıkları katkılar sebebiyle Japonya Başkonsolosluğu tarafından ödüle layık görüldü.

  • 08 Aralık 2021
  • İnci Holding’e Japonya Başkonsolosluğu’ndan Ödül için yorumlar kapalı
  • 361 kez görüntülendi.
İnci Holding’e Japonya Başkonsolosluğu’ndan Ödül

Türkiye’nin köklü kuruluşlarından İnci Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Neşe Gök ve Yönetim Kurulu Üyesi Perihan İnci Türkiye-Japonya ilişkilerine sağladıkları katkılar sebebiyle Japonya Başkonsolosluğu tarafından ödüle layık görüldü.

 

İzmir’de gerçekleşen törende ödülü, İnci Holding adına Yönetim Kurulu Başkanı Neşe Gök ve Yönetim Kurulu Üyesi Perihan İnci Japonya İstanbul Başkonsolosu Hisao Nishimaki’den teslim aldı. 

 

Ağırlıklı olarak otomotiv tedarik sektörü olmak üzere hizmet, teknoloji ve sosyal sorumluluk alanlarında, 3 bin çalışanı ve 10 şirketi ile faaliyet gösteren İnci Holding, yabancı ortaklıklarıyla uluslararası arenada kararlı bir şekilde büyümeye ve Türkiye’de yatırım yapmaya devam ediyor.  Sinerjinin gücüne inanan İnci Holding, ilk yabancı ortaklığını 1992 yıllarında jant alanında Alman Lemmerz firması ile başlattı, firmanın Brezilyalı Maxion’a satılmasıyla Maxion İnci Jant Grubu olarak yoluna devam etti. Fransa, Avusturya, Amerika ve İtalya ile de iş ortaklıkları bulunan İnci Grubu, 2014 yılında Japon lojistik firması Yusen, 2015 yılında ise Japon akü devi GS Yuasa ile ortaklık başlattı. Her iki ortaklığında da Türkiye, Japonya ve dünya ekonomisi için değer yaratan Holding’e, bu katkılarına bir teşekkür mahiyetinde Japonya İstanbul Başkonsolosu Hisao Nishimaki tarafından ödül takdim edildi. İzmir’de gerçekleşen törende ödülü, İnci Holding adına Yönetim Kurulu Başkanı Neşe Gök ve Yönetim Kurulu Üyesi Perihan İnci teslim aldı.

 

İnci Lojistik’in Japon lojistik firması Yusen ile 2014 Eylül ayında başlayan stratejik iş birliği ile oluşan YUSEN İnci, halihazırda taşımacılıkta Mitsubishi Elektrik, Sumitomo başta olmak üzere 20 ve depolamada 17 bin metrekare alanı ile birçok Japon firmaya hizmet veriyor. Firma, yatırımlarına ve etki alanını genişletmeye devam ediyor. İnci Holding’in öncü şirketlerinden İnci Akü’nün Japon devi GS Yuasa ile başlattığı ortaklık ise bugün 6 kıtada 80’in üzerinde ülkeye akü ulaştıran, satış gelirlerinin yüzde 60’ını yurtdışı satışlarından elde eden bir ihracat liderine dönüştü.

 

Ödülü almaktan duyduğu memnuniyeti ve teşekkürlerini dile getiren İnci Holding Yönetim Kurulu Başkanı Neşe Gök şöyle konuştu: “Yabancı ortaklıklar ile büyüme, çalışma yetkinliğine ve alışkanlığına sahip bir grup olan İnci Grubu olarak; şirketlerimizi sürdürülebilir kılmak için ortak değerlere sahip çıkmanın önemli olduğunun bilincindeyiz. Japon ortaklarımız ile ortak değerlerimize sahip çıkarak; ortaklığımızın yarattığı değerin mevcut yatırımlarımızda olduğu gibi gelecekteki işlerimizde de katlanarak devam edeceğine inanıyor; bu çabalarımızın ülke bağlarının gelişmesine katkı sağlamasını umuyoruz.”

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı