İnfografik Nedir? Nasıl Yapılır?

  • 06 Ekim 2021
  • İnfografik Nedir? Nasıl Yapılır? için yorumlar kapalı
  • 1.873 kez görüntülendi.
İnfografik Nedir? Nasıl Yapılır?

İnfografiği en basit şekilde anlatmak gerekirse, farklı verilerin kullanıcıya grafik destekli sunularak daha kolay ve anlaşılır hale getirilmesini sağlayan dosya türü olarak tanımlanabilir. Bir başka deyişle infografik karmaşık verilerin herkesin kolayca anlayabileceği bir şekilde görselleştirilmesi esasına dayanır.  Bilgileri çeşitli grafik ve sembollerle destekleyebilir ve okunabilir olmasını sağlayabilirsiniz. İnfografik okuyucuya ya da izleyiciye tek bir metin ile aktarabileceğinizden daha ayrıntıyu sunmanın en etkili yollarından biridir.

İnfografikler sayesinde istediğiniz  bilgiyi tasarlayarak kolay bir şekilde anlatmanız mümkün hale gelir. Buna bağlı olarak infografik verileri çeşitli görsellerle okuyucuya aktarır ve akılda kalıcı olmasını sağlar.  İnfografiklerin en büyük avantajlarından biri kısa sürede verilen bilgi miktarını artırdığı için pek çok alanda tercih ediliyor olmasıdır. Ofis ve ulaşım başta olmak üzere birçok alanda infografik kullanımıyla hem bilgilendirme hem de yönlendirme sağlanır.

Dijital dünyada geniş yer kaplayan infografikleri kullanım amacınıza göre farklı şekillerde uygulayabilirsiniz. Genel anlamda infografik hazırlamanın ilk basamağı fikir bulma aşamasıdır. Ardından hangi konu hakkında infografik hazırlanacaksa ona uygun mesaj belirlenir. Mesajı ve kapsamını belirledikten sonra artık işin grafik kısmına geçebilirsiniz.

İnfografik Kullanım Avantajları Neler?

Yönlendirme ve harekete geçirmek için tercih edilen infografikler birçok çalışma alanına uyum sağlayabilir.  Yazılı ve uzun metinleri görsel olarak okuyucuya sunmak için infografik yönteminden faydalanılabilir. Karmaşık ve yoğun verileri sadeleştirme özelliği sayesinde birden fazla konuyu çeşitli grafiklerle karşılaştırmanıza imkan tanır. Bilgileri kısa süre içinde karşı tarafa aktarabilen infografik yöntemi aynı zamanda anlatım biçiminizi eğlenceli bir hale getirmenizi sağlar. Sözel ve görsel öğelerin kesişim noktasında yer alan infografiği kullanarak bir metnin tek başına vereceği bilgiyi daha az işlemle detaylandırabilirsiniz.

Birçok avantajı beraberinde getiren infografik sisteminin sunduğu faydalar şöyle sıralanabilir;

  • Akılda kalması kolaydır
  • Sunulan haberin daha çekici olmasını sağlar.
  • Etkili bir sunum yöntemidir.
  • Kısa sürede daha fazla bilginin aktarılmasına imkan tanır.
  • Anlatım biçimi olarak eğlenceli bir seçenektir.
  • Karmaşık ve yoğun bilgileri sadeleştirici etkiye sahiptir.

 

Siteniz için doğru bir seo stratejisi için Seo uzmanlarından kaliteli bir seo hizmeti almak ve daha detaylı bilgi için  https://www.bigbang-digital.com/ adresi üzerinden bizimle iletişime geçebilirsiniz.