İnşaat Malzemeleri Sektörünün Gündemi Sürdürülebilirlik ve Dijital Dönüşüm

Findeks YouTube kanalında yedincisi düzenlenen “Findeks ile Sektörün Gözünden” webinar etkinliği, bu ay “İnşaat Malzemeleri Sektöründe Alacak Risk Yönetimi” başlığında gerçekleştirildi.

  • 11 Ekim 2021
  • İnşaat Malzemeleri Sektörünün Gündemi Sürdürülebilirlik ve Dijital Dönüşüm için yorumlar kapalı
  • 500 kez görüntülendi.
İnşaat Malzemeleri Sektörünün Gündemi Sürdürülebilirlik ve Dijital Dönüşüm

Findeks YouTube kanalında yedincisi düzenlenen “Findeks ile Sektörün Gözünden” webinar etkinliği, bu ay “İnşaat Malzemeleri Sektöründe Alacak Risk Yönetimi” başlığında gerçekleştirildi.

İnşaat malzemeleri sektörü profesyonellerini ağırlayan Findeks ile Sektörün Gözünden’de güncel pazarın dinamiklerinin, dijitalleşme ve sürdürülebilirlik konuları ile uğradığı dönüşümün detayları değerlendirildi.

 

Findeks ev sahipliğinde her ay farklı bir sektörün ele alındığı “Findeks ile Sektörün Gözünden” webinar serisi tüm hızıyla devam ediyor. OYAK Çimento Beton Kağıt, Grup Hazine ve Risk Müdürü Nihal Çınar ve Fırat Plastik Finans Müdürü Mutlu Süner’in katıldığı; Mentor, Eğitmen ve Danışman Abdurrahman Özciğer moderatörlüğündeki yayında, inşaat malzemeleri sektörü ve alacak riski yönetimi konusu gündeme alındı.

 

Gerçekleştirilen canlı yayında, pandemi sürecinin inşaat malzemeleri sektörüne etkileri ile sektörün yaşadığı dijital dönüşüm ve önceliklendirdiği konular ele alındı. Bununla birlikte inşaat malzemeleri sektöründe satış kanalları, burada yaşanan dönüşüm ve Findeks’in sunduğu hizmetlerin kullanımı ile alacak riski yönetimi konularına da değinildi.

 

Dijitalleşme ve sürdürülebilir büyüme başlıklarının sektörün öncelikli konuları arasında yer aldığını vurgulayan OYAK Çimento Beton Kağıt, Grup Hazine ve Risk Müdürü Nihal Çınar; “Pandemi süreci bize gösterdi ki; özellikle dijitalleşmeye önem veren, alacak ve risk yönetimi konusunda farklı enstrümanlar kullanan şirketler, bu tarz beklenmedik gelişmeler karşısında bir adım daha öne çıkıyor ve bu belirsizlikler karşısında süreci çok daha iyi yönetebiliyorlar. Bizler de pandemi sürecinin çok daha öncesinde karar alma kısmında birçok mekanizmamızı dijitalleştirdik. Findeks ürünleri de bu süreçte hayatımızı çok kolaylaştırdı.   Ayrıca sürdürülebilirliğin büyük önem kazandığı bu süreçte OYAK Çimento olarak konusunda son derece uzman ve deneyimli ekiplerimizin yürüttüğü çalışmalarda çevre, su, iklim ve enerji, baca gazı emisyonları, döngüsel ekonomi, biyoçeşitlilik konularına odaklanıyoruz. OYAK bünyesinde bulunan tüm şirketlerimizin benimsemiş olduğu Sıfır Atık Politikası’yla, daha sürdürülebilir, daha döngüsel ve daha çevreci bir yaşam politikasını hayata geçirdik. Tesislerimizde Sıfır Atık Yönetim Sistemi’ni kurarak “Sıfır Atık Belgesi’ni” almaya hak kazandık. Çevresel sürdürülebilirlik ve iklim değişikliği ile mücadele ile ilgili eylem planlarımıza yönelik bütün aksiyonlarımızı aldık ve AB Yeşil Mutabakat esaslarını ilke edinerek çalışmalarımıza devam ediyoruz.” dedi.

 

Fırat Plastik Finans Müdürü Mutlu Süner; “Küresel iklim krizine duyarlı çevre dostu üretim iş modellerinin geliştirilmesinin, sektörün tüm paydaşlarının önceliği olmasının altını çizdi. Geçen yılın aynı dönemine kıyasla iki katına çıkan işletme sermayesine karşın vadeli çalışan sektörümüzün ekonomik darboğazlarda 

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı