Instagram Son Görülme Nasıl Kapatılır?

Instagram Son Görülme Nasıl Kapatılır?
1 (20%) 1 puan

Instagram uygulamasında yeniliklere her an bir yenisi daha eklenebiliyor derken uygulamaya Instagram son görülme özelliği eklendi. Bu özellik kimi kullanıcıları sevindirirken kimi kullanıcılar için ise gerçekten rahatsız edici bir özellik ve Instagram son görülme özelliğini kapatmak isteyen kullanıcılar olabiliyor. Eğer sizlerde instagram son görülmeyi gizlemek ve diğer kişilerin görmesini istemiyorsanız aşağıdaki adımları uygulayabilirsiniz.

İlgili Konu: Instagram Hesap Dondurma

Insragram Son Görülmeyi Kapatma

  1. Instagram son görülme özelliğini kapatmak için öncelikle hesabınıza giriş yapın.
  2. Ardından sağ alt ikonlardan profil ikonunuza tıklayın.
  3. Açılan profil sayfasından “Ayarlar” seçeneğine tıklayın.
  4. Ayarlar kısmında “Hareket Durumunu Göster” seçeneğinin butonunu kapatın
  5. Eğer son görülmeyi tekrardan açmak isterseniz işlemin tersini uygulayabilirsiniz.

Son Görülme Özelliği Nedir?

Eğer hali hazırda WhatsApp uygulamasını kullanıyorsanız zaten bu özellik sizlere çok da yabancı gelmeyecektir çünkü bu özelliğin aynısı WhatsApp uygulamasında da kullanılıyor. Bu özellik sayesinde konuştuğunuz bir kişinin en son ne zaman uygulamaya giriş yaptığını görebilirsiniz. Burada dikkat edilmesi gereken nokta kişinin sizle ne zaman en son konuştuğu değil en son ne zaman uygulamaya giriş yaptığını görebiliyor olmanızdır.

Instagram uygulaması içinde gelen yenilikler arasında bu özellik yer alıyor. Bir kişinin son görülme zamanını kişinin profilinden vs. değilde, uygulamadaki “DM” mesajlar kısmında kolayca görebilirsiniz.

Instagram Son Görülme Gözükmüyor?

Instagram’a yeni gelen bu özellik bende yok ki nasıl kapatabilirim diyorsanız hemen duruma açıklık getirebilirim. Instagram uygulamasındaki bu özelliğin aktif olabilmesi için uygulamayı Google Play Store için buradaki, iOS için buradaki linkten güncelleyerek son sürümüne sahip olmanız gerekiyor. Uygulamanın son sürümünü elde ettikten sonra uygulamaya hesabınız ile giriş yapın ve sağ üst kısımdaki “DM” yani mesajlarınızın bulunduğu ikona tıklayın. Bu kısımda konuştuğunuz kişilerde yer alan son görülme zamanlarını göreceksiniz.

Yorum yap