İstanbul’da kültür ve sanatın kalbi bu yıl da Üsküdar’da atacak

Üsküdar Belediyesi 2021-22 Kültür ve Sanat Sezonu 27 Eylül Pazartesi akşamı dünyaca ünlü Rus müzisyen Evgeny Grinko konseriyle açılacak.

  • 24 Eylül 2021
  • İstanbul’da kültür ve sanatın kalbi bu yıl da Üsküdar’da atacak için yorumlar kapalı
  • 401 kez görüntülendi.
İstanbul’da kültür ve sanatın kalbi bu yıl da Üsküdar’da atacak

Üsküdar Belediyesi 2021-22 Kültür ve Sanat Sezonu 27 Eylül Pazartesi akşamı dünyaca ünlü Rus müzisyen Evgeny Grinko konseriyle açılacak. Ekim ayında Kemal Sayar ve Erol Göka ile insan ruhunun derinliklerindeki güzellikler keşfedilecek. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı konserini ise Türkiye’nin en sevilen müzisyenlerinden Rafet El Roman verecek. Ünlü Şef Ömür Akkor’un ‘Anadolu’nun Binlerce Yılı’ndan günümüze ulaşan beslenme serüvenini gözler önüne sereceği özel etkinlik, yüzlerce yıllık tarihi ile Nevmekân Selimiye de (Selimiye Hamamı) katılımcıları zamanda lezzetli bir yolculuğa çıkaracak. Mimariden sanata, edebiyattan arkeolojiye, resimden heykele akademik sempozyumlar ve sohbetler, kitap aşkıyla geçecek söyleşiler, birbirinden güzel konserler yeni kültür ve sanat sezonunda Üsküdar’da olacak.

 

Kültür sanatın kalbi, sanatın ve sanatçının dostu Üsküdar Belediyesi’nin gerçekleştirdiği etkinlikler aracılığıyla Üsküdar’da atmaya devam ediyor. Düzenlenen etkinliklerle İstanbullular için buluşma adresi olan Üsküdar, yeni sezonda da bu özelliğini koruyacak. 2021- 2022 Kültür ve Sanat Sezonu için tüm hazırlıklarını tamamlayan Üsküdar Belediyesi, sezon açılışını dünyaca ünlü Rus müzisyen Evgeny Grinko konseri ile yapacak. 

Dünyaca Ünlü Müzisyen Evgeny Grinko

30 milyondan fazla izlenen "Valse" adlı şarkısı ile gönüllerde taht kuran, kısa sürede adını dünyaya duyuran genç piyanist Evgeny Grinko, 27 Eylül Pazartesi günü, saat 20.30’da, Üsküdar Harem Meydanı’nda gerçekleşecek konserde sahne alacak.  Evgeny Grinko, geniş bir keman ailesi ve akordeoncu 5 müzisyen ile birlikte sergileyeceği sahne performansına, piyano dışında gitarda ve davuldaki hünerlerini de ekleyecek. 

Müziğin Dahi Çocuğu Grinko

1984 yılında Rusya’nın Jukovski adında küçük bir yerleşim yerinde doğan Evgeny Grinko’nun ilginç bir müzik kariyeri bulunuyor. Müziğe davul çalarak başlayan ve ilk bestesini 16 yaşında yapan Grinko daha sonra klasik müziğe yöneldi. 22 yaşında piyano çalmayı öğrenen müzisyen aynı zamanda ileri yaşlarda enstrüman eğitimi almak konusundaki ön yargıları da yıktı. 

Grinko’nun eserlerinde edindiği farklı müzik deneyimlerinin ve yaşadığı coğrafyanın izleri görülebiliyor. Sanatçının 'Morning in Pripyat' şarkısı Kuzey Ukrayna’da yer alan Pripyat şehrini anlatıyor. 70’lerde Çernobil Nükleer Santrali için inşa edilen şehir 1986’da Çernobil patlamasından dolayı boşaltılmıştı. Dünya’da pek çok ülkede sayısız konser veren Evgeny Grinko, performanslarında geniş bir keman, akordiyon ekibi ve davulcu ile sahne alıyor.

Yeni Kültür- Sanat Sezonu Ekim Ayında Neler Olacak?

Üsküdar her sezon olduğu gibi bu dönem de konserden söyleşiye, sempozyumdan tiyatroya geniş bir yelpazede, birbirinden özel mekânlarda kültürel etkinliklere ev sahipliği yapacak. Kemal Sayar ve Erol Göka ile 13 Ekim Çarşamba Nevmekân Sahil’de insan ruhunun derinliklerindeki güzellikler keşfedilecek. 

 

Cumhuriyet Bayramı Konserini Rafet El Roman Verecek

 

Rafet El Roman’ın sahne alacağı 29 Ekim Cumhuriyet bayramı Konseri ile 28 Ekim Perşembe günü unutulmaz bir müzik ziyafeti yaşayacağız. Kültür mevsiminin başladığı Ekim ayında Türkiye’nin en uzun soluklu akademik etkinliklerinden biri olan ve bu yıl 11. Kez düzenlenecek Üsküdar Sempozyumu ile 15-16-17 Ekim tarihlerinde Üsküdar’ın mimariden sanata, edebiyattan arkeolojiye zengin mirası Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi’nde bir kez daha ortaya konulacak. 

 

Chef Ömür Akkor ‘Anadolu’nun Binlerce Yılı’ndan Lezzetler Sunacak

 

Ünlü Şef Ömür Akkor’un ‘Anadolu’nun Binlerce Yılı’ndan günümüze kadar ulaşan beslenme serüvenini gözler önüne sereceği özel etkinlik ise 12 Ekim Salı Nevmekân Selimiye’de yani yüzlerce yıllık tarihi Selimiye Hamamı’nda katılımcıları zamanda lezzetli bir yolculuğa davet edecek. 

Kitap Söyleşileri’ne 14 Ekim Perşembe konuk olacak olan Bahadır Yenişehirlioğlu ile kitap kokuları eşliğinde unutulmaz bir edebiyat sohbeti gerçekleştirirken, 21 Ekim Perşembe Prof. Dr. Kürşat Demirci ile Göbeklitepe’nin mistik dünyasını tanıyarak tarihi yeniden okuyacağız.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı