İstiklal Altgeçidinin Açılışı Yapıldı

Abdulvahabi Gazi ve İstiklal Caddesi’nin kesiştiği noktada yapımı tamamlanan ‘İstiklal Altgeçidi’ düzenlenen törenle hizmete açıldı.

  • 05 Kasım 2021
  • İstiklal Altgeçidinin Açılışı Yapıldı için yorumlar kapalı
  • 487 kez görüntülendi.
İstiklal Altgeçidinin Açılışı Yapıldı

Abdulvahabi Gazi ve İstiklal Caddesi’nin kesiştiği noktada yapımı tamamlanan ‘İstiklal Altgeçidi’ düzenlenen törenle hizmete açıldı.

 

Gülyurt Mahallesi'nde araç trafiğini rahatlatmak ve konforlu bir ulaşım sağlamak adına çalışmalarını sürdüren belediye ekipleri, saatte 1700 aracın geçiş güzergâhında bulunan İstiklal ve Abdulvahabi Gazi Caddeleri’nin kesiştiği noktada hayata geçirilen ve yaklaşık 21 milyon liraya mal olan altgeçidin açılışı gerçekleştirildi.

 

Gülyurt Mahallesi ‘İstiklal Altgeçidi’ yanında düzenlenen törene; Vali Salih Ayhan, TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve Sivas Milletvekili İsmet Yılmaz, Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, Jandarma Alay Komutanı Albay İdris Tataroğlu, Başsavcı Hasan Uğurlu, Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Âlim Yıldız, Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kul, Sivas Baro Başkanı Av. Fatih Sevim, AK Parti İl Başkanı Hakan Aksu, Kadın Kolları Başkanı Arzu Polat, Gençlik Kolları Başkanı Fatih Sakarya, İl Genel Meclisi Başkanı Hakan Akkaş, SESOB Başkanı Beşir Köksal, Sivasspor Kulüp Başkanı Mecnun Otyakmaz, İl Müftüsü Yusuf Akkuş, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, kurum müdürleri, birim müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

Kuran-ı Kerim tilavetinin ardından açış konuşması yapan Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, “Bizler milletimizden yetki alarak bizi biz yapan şehrimize, ülkemize hizmet etmekle görevliyiz. Milletimiz bize bir emanet verdi. Bu hususta bize düşen görev de bu emanete sahip çıkarak öncelikle yaşadığımız şehirleri ve ülkemizi güçlü kılmak, şehirlerimizi yaşanılabilir hale getirmektir.” dedi.

 

“Hepimizin ortak değeri, ortak paydası Sivas'a hizmet etmek.” diyen Başkan Bilgin, “Dolayısıyla hepimiz işin bir ucundan tutmalıyız. Hemşehrilerimizin yaşamaktan mutlu olacağı bir şehir yapmak adına ortak akıl ve istişare yöntemiyle hizmet ediyoruz. Allah’a şükürler olsun 2 buçuk yılın sonunda şunu gördük ki bu doğru bir yöntem. Burada bulunan herkes, kamu kurum müdürlerimiz, valimiz, milletvekillerimiz, STK temsilcilerimiz, yerel yöneticiler olarak bizler bu anlayışa hâkim olduğumuz zaman ve bu anlayışa uygun davrandığımız zaman şehrin ihtiyacı olan hizmetleri daha hızlı ve daha doğru bir şekilde yerine getirmiş oluruz.” ifadelerini kullandı.

Başkan Bilgin, “İstiklal Caddesi Altgeçidi şehrin doğusunu ve batısını birbirine bağlayan ana güzergâhlardan birisi… Şeyhşamil Mahallesi, Huzur Mahallesi, Kılavuz Mahallesi, Mehmet Akif Ersoy Mahallesi, Ahmet Turan Gazi Mahallesi ve Organize Sanayi Bölgesinin şehir içindeki tek bağlantı yolu… Dolayısıyla bu bölgede bir trafik sıkıntısı olduğunu gördük. Proje tamamen belediyemiz kadrosunun yaptığı ve uyguladığı bir proje bundan dolayı plan proje ekibimize ve ilgili arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Ellerine, emeklerine sağlık güzel bir proje çıkarttılar. Ama proje yapmak irade koymak yetmiyordu; bu bölgede bir eser ortaya koymak adına sol tarafında gördüğümüz alan İl Özel İdaresinin Makine İkmal Tesisi olarak kullandığı bir alan. Bu altgeçidi yapmak bu güzel eseri ortaya çıkarmak adına İl Özel İdaresinin alanına girmemiz gerekiyordu. Bu konuda da başta Sayın Valimiz olmak üzere; İl Özel İdare Genel Sekreterimiz, İl Genel Meclisi başkanımız ve üyelerimizle ortak bir hedef doğrultusunda işbirliği yaptık. Bizlere destek oldular, kendilerine teşekkür ediyorum.” ifadelerine yer verdi.

 

DAHA BÜYÜK HİZMETLER ÜRETMEYE DEVAM EDECEĞİZ

Başkan Bilgin, “Bu şehre çok büyük eserler yapıldı, yapılmaya da devam ediyor ama hepimiz şu konuda mutabıkız ki; bu şehrin daha büyük eserlere ihtiyacı var. Bugüne kadar iki buçuk yıllık zaman zarfının yaklaşık 16-17 ayını Pandemi şartları altında geçirdik ama Pandemiyi hiçbir zaman bahane etmedik. Projelerimiz olgunlaştırdık, yapım aşamasına getirdik. “İki buçuk yılda yapacağız.” dediğimiz projeleri bugünden itibaren “Yaptık.” diyoruz ve inşallah her hafta bir eserin de açılışını yaparak hemşerilerimizin hizmetine sunacağız.

 

Biz inanıyoruz ki; Sivas’tan güzel bir yer yok. Sivas bizim memleketimiz ve Türkiye’ye hizmet etmek, milletimize hizmet etmekte bizim asli görevimiz. Sol tarafımızda il Özel idarenin Makine İkmal Tesisleri var.  İl Özel idaresi ihalesini yaptı, inşallah taşınacak. Sayın Valimizden tüm hemşerilerimizin huzurunda ricamız süreci hızlandırarak bu bölgenin bir an önce taşınması ki; bu projenin Abdulvahabi Gazi Caddesinden gelip hastaneye gidecek Gökçekler Caddesine bağlayacak alanında açılması gerekiyor. Ben inanıyorum ki; sizde yapıcı olarak ve bu konuda irade koydunuz aynı şekilde de hızlandırarak bu alanı da taşıyarak hem şehrin içerisinde kalan, şehre trafik sıkışıklığı ve görüntü kirliliği oluşturan bu alanı, güzel bir yere taşıyıp bu bölgeyi de şehre hep birlikte kazandıracağız. Numune Hastanesi üst geçit ihalesi yapıldı, sözleşme imzalandı, yer teslimi yapıldı. İnşallah müteahhit firma bizimle de görüşerek istişare halinde Şubat ayı gibi yapımına başlayacak.” dedi.

 

ULAŞIM PROJELERİ TAMAMLANDIĞINDA TRAFİK SORUNU ORTADAN KALKACAK

Başkan Bilgin, onun dışında bizlerde şehrimize alternatif yollar, alternatif bulvarlar açarak, şehir trafiğini rahatlatmak adına da birçok projeyi birer birer hayata geçiriyoruz. Necmettin Erbakan Bulvarı’nı Alibaba Caddesi ve Fatih Caddesine bağlayacak projemizin ihalesini yaptık, yapım aşamasında… İnşallah seneye Haziran ayı gibi açmayı planlıyoruz. Erzincan yolunu Stadyumun yanında Muhsin Yazıcıoğlu Bulvarına ve Buhara Caddesine bağlayacak üst geçit ve yol çalışmamızın ihalesi 8 Kasım’da yapılacak. İnşallah orayı da seneye Haziran ayı gibi açmayı planlıyoruz. Yine Recep Tayyip Erdoğan Bulvarını Kayseri Caddesi üzerinden Terminal yanından Farabi Caddesine yani AVM’ye bağlayacak Erzincan yoluyla Muhsin Yazıcıoğlu Bulvarının ortasında paralel bir şekilde oluşacak yeni yol açma çalışmamızın da 1. etabın ihalesini yaptık, inşallah seneye bu zamanlarda orayı da açmayı planladıklarını sözlerine ekledi.

 

SİVAS İÇİN AŞKLA, ŞEVKLE ÇALIŞIYORUZ

Başkan Bilgin, “Biz milletimizden aldığımız yetki ile milletimizden aldığımız duayla, milletimizle birlikte Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde onun maddi ve manevi destekleriyle bize emanet edilen bu şehri; emanet aldığımız noktadan daha iyi bir noktada sahibine teslim etmek üzere aşkla, şevkle çalışmaya devam edeceğiz. Eksiğimiz olabilir, noksanımız olabilir, yapamadıklarımız, geciktirdiklerimiz olabilir. Ama hemşerilerimiz bizim iyi niyetimizden, çalışma şevkimizden ve şehirde ortaya koyduğumuz birliğimizden beraberliğimizden eminler. Bize güveniyorlar, bizde bize güvenen hemşehrilerimizi mahcup etmemek adına daha büyük bir sorumlulukla ve ilk günkü aşkla aynı kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz.” diyerek sözlerine son verdi.

 

TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı AK Parti Sivas Milletvekili İsmet Yılmaz, “Açılışını yapacağımız İstiklal Caddesi Altgeçidimiz Sivas’ımıza hayırlı olsun. Emeği geçen herkese sonsuz teşekkür ediyorum. Hazırlanan videoda da gördük ki; yapacak çok şeyimiz var. İşimiz çok, vaktimiz az. İşimiz ömrümüzden de çok belki. Bunun bir başka ifadeyle ömür biter yol bitmez. Bir eser ortaya koymak çok zor. Önce irade ister, sonra kaynak ister, sonra emek ister, takip ister dolayısıyla ondan sonra bir eser çıkar ama en kolay şey bazen kaynağınız olurda iradeniz olmaz. Dolayısıyla o kaynağı kullanamayınca yine millete bir eser kazandıramazsınız. Belediye Başkanımız Hilmi Bilgin bu konudaki iyi niyetinden, gayretinden çalışma aşkından çok memnunuz. Sivas’a hizmet etmek noktasında elinden geleni yapıyor. Kendisine çok teşekkür ederim.” dedi.

 

Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin ve ekibine teşekkür ederek sözlerine başlayan Vali Salih Ayhan ise; “Rabbim birlikte nice güzel hizmetler yapmayı nasip eylesin. Bu yolu 3 yıldır kullanıyoruz. Sivas’ın en sıkışık yeri nere dense burasıydı derim. Bu konuda Belediyenin isabetli öngörülü bir projesi olduğunu özellikle ifade etmek istiyorum. Şehrimize kazandırılan tüm projelerde birlikte istişare ediliyor, değerlendirme yapılıyor ve kurumlar arası güzel bir koordinasyon sağlanıyor. Bu koordinasyon ile birlikte sizlerin de desteğiyle projeler hayata geçiriliyor. Şimdi bunlar kalıcı eserler güzel eserler. Her geçen, ‘Allah razı olsun’ dedikten sonra bizim içinde güzel kazanç oluyor. Tabi şehirler de altyapı, yol, ulaşım, içme suyu, atık su, kanalizasyon medeniyetin göstergesidir. Mimari eserler de aynı şekilde eğitim, kültür, sanat, sağlık gibi eserler de o medeniyetin alt yapı üzerine inşa olur dolayısıyla bunların her biri birbirine destek unsurlardır.” dedi.

 

“Özel İdare Makina İkmal Tesislerimizin taşınması yönünde de bir irade ortaya koyduk.” Diyen Vali Ayhan, “Ancak bir oda çıktı yargıya müracaat etti ve bu işin gecikmesine neden oldu. Yoksa İstiklal Altgeçitten Numune Hastanesi Kavşağına kadar yol çalışması devam edecekti. İnşallah onu da geç olmadan hayata geçireceğiz. Yapılan hizmetinde Sivas’ımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.” ifadelerine yer verdi.

 

Konuşmaların ardından İl Müftüsü Yusuf Akkuş'un yaptığı dua ile birlikte İstiklal Altgeçidin kurdelesi kesilerek hizmete açıldı.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı