İzmir Kısa Film Festivali Jürisi Belli Oldu

İzmir Kısa Film Festivali içerisinde yarışma filmlerini İzmirli sinemaseverler ile festival salonlarında izleyip yarışma için değerlendirecek olan festival jürisi belli oldu.

  • 28 Ekim 2022
  • İzmir Kısa Film Festivali Jürisi Belli Oldu için yorumlar kapalı
  • 216 kez görüntülendi.
İzmir Kısa Film Festivali Jürisi Belli Oldu

İzmir Kısa Film Festivali içerisinde yarışma filmlerini İzmirli sinemaseverler ile festival salonlarında izleyip yarışma için değerlendirecek olan festival jürisi belli oldu.

 

Bu yıl 23. kez sinemaseverlerle buluşacak olan İzmir Kısa Film Festivali’nde yarışma filmlerini değerlendirecek jüri belli oldu. Yönetmen Ömer Faruk Sorak başkanlığında oluşturulan jüri ulusal kurmaca kategorisinde bulunan 13 kısa filmi değerlendirecek. Başarılı oyuncu Saadet Işıl Aksoy, Türkiye’de uluslararası film prodüksiyonlarının yapılmasına imkan sağlayan Zeynep Santiroğlu Sutherland, görüntü yönetmeni Orçun Özkılınç ve Exxen genel müdürü Ümmü Burhan festivalde hem filmleri değerlendirecek hem de sektör tecrübelerini genç sinemacılar ile paylaşacaklar.

 

Belgesel, deneysel ve animasyon kategorisinde akademisyen Ahmet Gürata , Akademisyen Sabire Soytok, TRT Belgesel Program Müdürü Nurullah Dinçer ve başarılı animasyon sanatçısı Batuhan Köksal filmleri değerlendirecek isimler.

 

Uluslararası kategoride ise 2014 yılında İzmir Kısa Film Festivali’nde en iyi film ödülü alan ve geçtiğimiz yıl yaptığı uzun metraj filmi “Son Banyo” ile birçok ödül kazanan David Bonneville, Portekiz’de kadın yönetmenlere yönelik programları ile bilinen PortoFemme Uluslararası Film Festivali direktörü Rita Capucho ve film program ve dağıtıcısı Aitor Arenas Suso jüri olarak yer alacak.

 

Kısa Filmlere vizyon ödülü…

Başka Sinema ile İzmir Uluslararası Kısa Film Festivali, kısa filmlerin dijital ve fiziksel platformlarda daha fazla sayıda insana ulaşabilmesi, kısa filmlerin sinema salonlarında vizyon programlarına alınabilmesi ve kısa film yönetmenlerinin sonraki projelerinde ihtiyaç duyacağı danışma desteğinin karşılanabilmesi için 2022 yılından itibaren iş birliğine gidiyor! Dünya ve Türkiye festivallerinden ödüllü filmlerin dağıtımcılığını üstlenen Başka Sinema, bu yıldan itibaren kısa filmlere de yer açıyor. Hem kısa filmlerin daha fazla sayıda insana ulaşabilmesini hem de kısa film yönetmenlerinin gelecek projeleri için yapım ve dağıtım süreçlerinde nitelikli danışmanlık alabilmelerini amaçlayan proje, İzmir Kısa Film Festivali’yle başlıyor. En İyi Film, Jüri Özel Ödüllü Film ve Başka Sinema’nın festival seçkisinden belirleyeceği dört filmle beraber toplamda altı filme verilecek olan Başka Sinema Dağıtım ve Destek Ödülü’nün kapsamı şöyle: 

 

1 – Başka Sinema’nın film programlarını yaptığı dijital ve fiziksel ortamlarda özel gösterim imkanı

2 – Başka Sinema’nın film tedarik ettiği açıkhava mekanlarında özel gösterim imkanı

3 – Başka Sinema’nın Başka Çarşamba kapsamında özel gösterimler programladığı sinema salonlarında gösterim imkanı

4 – Filmlerin yönetmenlerinin film yapım ve dağıtım süreçleriyle alakalı fikir alışverişi ve danışmanlık ihtiyacı olması durumunda Başka Sinema’ya direkt olarak ulaşabilme imkanı

5 – Filmlerin yönetmenlerinin ilk uzun metraj film projelerinde Başka Sinema’dan danışmanlık alabilme imkanı

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı