İzmir Kültürpark Açık Hava Tiyatrosu'nda Mobilet'le Yerin Hzır

Bilet alma deneyimini, öncesini ve sonrasını yeniden tanımlayan sosyal keşif ve planlama platformu Mobilet, yaz boyunca İzmirlileri kentin sanat noktası İzmir Kültürpark Açık Hava Sahnesi’ne davet ediyor.

  • 01 Mayıs 2023
  • İzmir Kültürpark Açık Hava Tiyatrosu'nda Mobilet'le Yerin Hzır için yorumlar kapalı
  • 169 kez görüntülendi.
İzmir Kültürpark Açık Hava Tiyatrosu'nda Mobilet'le Yerin Hzır

Bilet alma deneyimini, öncesini ve sonrasını yeniden tanımlayan sosyal keşif ve planlama platformu Mobilet, yaz boyunca İzmirlileri kentin sanat noktası İzmir Kültürpark Açık Hava Sahnesi’ne davet ediyor. Konser, tiyatro, stand-up, halk oyunları ve dans gösterilerine ev sahipliği yapan İzmir Kültürpark Açık Hava Sahnesi’ndeki bazı etkinlikler şöyle;

Sesini New York’taki Carnegie Hall’daki performanslarından sonra duyuran ve 2010 yılında ilk albümünü canlı kayıt olarak yayınlayan Karsu, 10 Mayıs’ta İzmirli hayranlarıyla buluşacak. Güçlü sesi, etkileyici sahne performansı ve samimi diyaloglarıyla müzikseverlerin kalbini kazanan Karsu, şarkılarını İzmir Kültürpark Açık Hava Sahnesi’nde seslendirecek.

Baba Tiyatro prodüksiyonu “Taxim Bistro”, 26 Mayıs’ta İzmirli tiyatroseverlerle seyirciyle buluşacak. Bir araya gelmesi mümkün ama bir arada yaşaması imkansız olan bu insanların yolları, bir anda beliren “hayatta kalma” kavşağında sınava tabi tutulursa neler olur? Sistemin baskıcı düzeni ile kişisel bencilliklerin ve önceliklerin kesiştiği bu kara komedinin biletlerine Mobilet’ten ulaşılabiliyor.

İzmirliler haziran ayını komedinin ustalarıyla karşılıyor. 1 ve 2 Haziran’da İzmir Kültürpark Açık Hava Sahnesi, Güldür Güldür Show ekibini ağırlayacak. Günlük hayatın sıradan konularına farklı bir bakış açısı ile yaklaşan Güldür Güldür Show, aileden aşka, şöhretten teknolojiye, futboldan arkadaşlığa birçok konuya yine kendi mizah anlayışı ile yeni yaklaşımlar ve çözümleri ile kahkahanın adresi olmaya devam ediyor.  

Sebastian Seidel’in özgün metni, Yücel Erten’in usta işi çevirisi ve Baba Sahne’nin babacan yorumuyla bu toprakların tiyatro geleneğine de göz kırpan “Bir Baba Hamlet”, 8 Haziran’da İzmir’e geliyor. Kalaslarından dekor, heveslerinden oyun yapmak üzere yola çıkmış iki cüretkar oyuncu, kendilerine kurban olarak Shakespeare’in başyapıtı Hamlet’i seçmişlerdir. Can siperane bir cesaretle seyircinin önünde buna yeltenirler ama kısa sürede temsil can havline dönüşür. Biri, oyunculuk için istediği ortamı bulamadığı anlaşılan Shakespeare uzmanı gibi davranan yarım porsiyon aktör; diğeri de şarkı söyleme hevesiyle sürekli müzikallerden dem vuran bir şaşkın… Eli yüzü düzgün, başı sonu belli, dört başı mamur, babalar gibi bir Hamlet düşlerlerken, ortaya çıkan kepazelik “Bir Baba Hamlet”e dönüşür.

Doğu ile batı kültürlerinin buluşmasını hedefleyen, evrensel barış mesajları veren bir dans portresi olan Anadolu Ateşi, 9 Haziran’da İzmir Kültürpark Açık Hava Sahnesi’nde. Kaynağını Anadolu’nun binlerce yıllık mitolojik ve kültürel tarihinden alan, hemen her yöreden 3000 halk dansı figürü ve halk müziğini barındıran Anadolu Ateşi, 85 ülkede, 3500 gösteri ile 20 milyondan fazla seyirciye ulaştı.  

Türk tiyatrosunun usta isimleri Nevra Serezli ve Gökhan Mete’yi bir araya getiren “Ağaçlar Ayakta Ölür”, 20 Temmuz akşamı tiyatroseverlerle buluşacak. Çocuklarını bir uçak kazasında kaybetmiş olan bir ailenin, hırsızlık yaparken yakaladığı torunu ile bağlarını kopartmasıyla başlayan hikaye, yıllar sonra, hastalanan büyükannenin torununu son kez görmek isteğini konu alır. Ancak dede, torunun nerede olduğunu bilmediği için bir dilek tut derneğine eşinin bu isteğinin yerine getirilmesi için torun rolü oynayacak birileri bulması için başvurur. Kendisine oynanan bu oyunu sorgulamadan kabul eden ve bir yalan içinde yaşamayı acı gerçeğe yeğleyen büyükannenin dünyası, gerçek torunun boy göstermesiyle yıkılacaktır.

Tiyatrokare’nin bir interaktif komedisi “Şen Makas”ta seyirciler bir kuaför salonundaki olayın tüm ayrıntılarına tanıklık ederek, hem oyuna katılıyorlar, hem katıla katıla gülüyorlar. 10 Ağustos’ta İzmir’e konuk olacak oyunda, kuaför salonuna sızan katili oyunculara soru sorarak belirleyen seyircinin oy oranına göre oyunun sonu değişiyor. Her gece farklı oyun oynanıyor. 

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı