İzmit Hafız Rüştü Sokak’ta kuyu temelli iksa yapılıyor

Büyükşehir Belediyesi, İzmit Hafız Rüştü Sokak’ta çökme riski olan istinat duvarı yerine kuyu temelli iksa yapım çalışmalarına başladı   İzmit Hafız Rüştü Sokak’ta bulunan eski ve ömrünü tamamlamış istinat duvarı çevredeki binalar, yol ve vatandaşların can ve mal güvenliği için tehlike oluşturuyordu.

  • 01 Kasım 2022
  • İzmit Hafız Rüştü Sokak’ta kuyu temelli iksa yapılıyor için yorumlar kapalı
  • 202 kez görüntülendi.
İzmit Hafız Rüştü Sokak’ta kuyu temelli iksa yapılıyor

Büyükşehir Belediyesi, İzmit Hafız Rüştü Sokak’ta çökme riski olan istinat duvarı yerine kuyu temelli iksa yapım çalışmalarına başladı

 

İzmit Hafız Rüştü Sokak’ta bulunan eski ve ömrünü tamamlamış istinat duvarı çevredeki binalar, yol ve vatandaşların can ve mal güvenliği için tehlike oluşturuyordu. Riskli duruma müdahale eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, çökme riskine karşı eski istinat duvarını sökerek, yerine kuyu temelli iksa yapım çalışmalarına başladı.

 

KUYU TEMELLİ İKSA

İzmit Hafız Rüştü Sokak’ta yapımına başlanan kuyu temelli iksa çalışmaları kapsamında kazı ve destek imalatı çalışmaları yapılıyor. 1024 metreküp beton kullanılacak kuyu temelli iksanın tamamlanmasıyla güvenli, sağlam, çökme riski olmayan bir yapı inşa edilecek.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı