Kalplerin sağlıklı atması için güçler birleşti

Liv Hospital Vadistanbul, İstinye Üniversitesi ve Boston Children’s Hospital işbirliği ile gerçekleştirilen Innovations Pediatric Diseases programı kapsamındaki bilimsel toplantılar devam ediyor.

  • 12 Eylül 2021
  • Kalplerin sağlıklı atması için güçler birleşti için yorumlar kapalı
  • 631 kez görüntülendi.
Kalplerin sağlıklı atması için güçler birleşti

Liv Hospital Vadistanbul, İstinye Üniversitesi ve Boston Children’s Hospital işbirliği ile gerçekleştirilen Innovations Pediatric Diseases programı kapsamındaki bilimsel toplantılar devam ediyor. Pediatrik kalp damar cerrahisindeki yeniliklerin ve gelişmelerin konuşulduğu webinarda Türkiye’nin ve dünyanın alanında uzman hekimleri bir araya geldi. 

 

Kalp cerrahisindeki yenilikler ve gelişmeler konuşuldu

 

Liv Hospital ve İstinye Üniversitesi, dünyanın önde gelen çocuk hastanelerinden Boston Children’s Hospital iş birliği ile kalp ve damar hastalıkları alanında uzman doktorları bir araya getirerek düzenlediği bilimsel toplantılar kapsamında gerçekleştirdiği webinarın ikinci gününde “Çocuk kalbi” konuşuldu. Uzmanlar kalp cerrahisindeki yenilikleri, gelişmeleri ve karşılaştıkları vakaları paylaştılar. 

Türkiye’nin ve dünyanın önde gelen hekimleri bir arada

Yapılan bilimsel toplantı webinarın moderatörlüğünü Liv Hospital Çocuk ve Yetişkin Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Sertaç Çiçek ile Çocuk Kardiyolojisi Uzmanı Prof. Dr. Levent Saltık yaptı. Programda Boston Children’s Hospital’dan Cerrahi Tıp Direktörü, Yenidoğan Kalp Cerrahisi Uzmanı Dr. Aditya “AK” Kaza “Konjenital Kalp Cerrahisi Yenilikleri”, Çocuk Kardiyolojisi Uzmanı Dr. Sitaram Emani “Tek ventrikül / Hipolastik Sol Kalp Sendromu ve Çeşitleri” hakkında sunumlar yaparken, Liv Hospital Çocuk ve Yetişkin Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Sertaç Çiçek “Koroner Arterlerin Anormal Aortik Orijini için Cerrahi: Endikasyonlar ve Cerrahi Teknikler” konusunda bilgiler aktardı.

Programda özellikle sağlıklı görünen bireylerde ani ölümlere yol açma potansiyeli olan koroner anomalilerin tanısı ve tedavisi tartışıldı. 

 

Liv Hospital Koroner Anomalileri Programı hizmete açıldı

 

Koroner arter anomalisine sahip her yaştan hastanın bakım ve izleniminin sağlanacağı Liv Hospital Koroner Anomalileri Programı’nın başladığını belirten Prof. Dr. Sertaç Çiçek, koroner arter anomalisine sahip hastaların bakımında özel eğitimli olan, ekokardiyografi, elektrofizyoloji ve kardiyak görüntüleme alanında uzmanlaşmış kalp cerrahları, çocuk ve erişkin konjenital kalp hastalığı uzmanları ile kardiyologlardan oluşan ekibini tanıttı. 

 

Pediatrik hastalıkların tanı ve tedavisinde yenilikler üzerine yapılan webinar programlarının sonuncusu ile bu akşam onlinemeeting.tv’de alanında uzmanları bir araya getirecek.

 

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı