Karaman Köprüsü’nde asfalt çalışması başladı

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Konyaaltı ilçesinde inşa ettiği Karaman Köprüsü’nde asfalt çalışmaları başladı.

  • 27 Kasım 2021
  • Karaman Köprüsü’nde asfalt çalışması başladı için yorumlar kapalı
  • 334 kez görüntülendi.
Karaman Köprüsü’nde asfalt çalışması başladı

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Konyaaltı ilçesinde inşa ettiği Karaman Köprüsü’nde asfalt çalışmaları başladı. 

 

Antalya Büyükşehir Belediyesi, 23 Ağustos’ta Konyaaltı ilçesinde Çakırlar, Doyran, Bahtılı, Karatepe ve Geyikbayırı gibi birçok mahalleyi şehrin merkezine bağlayan Hürriyet Caddesi üzerindeki Karaman ve Kuruçay köprülerini yıkmıştı. Hızla yeniden inşa edilen 14.5 metre genişliğinde 160 metre uzunluğundaki yeni Karaman Köprüsü’nde asfalt çalışmaları başladı. 

SON RÖTUŞLAR YAPILIYOR

Son rötuşları yapılan Karaman Köprüsü yolları sıcak asfalt ile kaplanıyor. Çalışmalar kapsamında Büyükşehir Belediyesi ekipleri 4 bin ton plentmiks, 3 bin 500 ton da sıcak asfalt dökecek. Karaman Köprüsü’nün doğu bağlantı yolu da genişletilerek, kaldırımları ve yürüyüş yolları ile yeniden düzenlenecek. 

9 MAHALLEYİ BİRBİRİNE BAĞLIYOR

Kısa süre içinde hizmete girecek olan Karaman Köprüsü, Saklıkent ve Feslikan Yaylası gibi bölge halkının sık kullandığı bir yol olması yanı sıra 9 mahalleyi birbirine bağlıyor. Büyükşehir Belediyesi, Karaman Köprüsü ile birlikte yıkarak yeniden inşa ettiği Kuruçay Köprüsü’nü de yakın zaman hizmete açacak. Kuruçay Köprüsü 30 metre uzunluğunda, 12.5 metre genişliğinde olacak. Yaklaşık maliyeti 27 milyon 711 bin TL olan Karaman ve Kuruçay köprülerinin tamamlanmasıyla bölge halkı rahat ve konforlu bir yola kavuşacak. 

 

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı