Kartepe'de Kutsal Emanetler Sergisi Açıldı

11 Ayın Sultan-ı Ramazan-ı Şerif Ayı dolayısıyla 150 emanetten oluşan Hadim-ul Harameyn sergisi Kartepe Sanat Evi’nde kapılarını açtı.

  • 11 Nisan 2023
  • Kartepe'de Kutsal Emanetler Sergisi Açıldı için yorumlar kapalı
  • 193 kez görüntülendi.
Kartepe'de Kutsal Emanetler Sergisi Açıldı

11 Ayın Sultan-ı Ramazan-ı Şerif Ayı dolayısıyla 150 emanetten oluşan Hadim-ul Harameyn sergisi Kartepe Sanat Evi’nde kapılarını açtı. Kutsal emanetlerin yer aldığı sergi 10 – 18 Nisan 2023 tarihleri arasında ziyaretçilerini ağırlayacak.

HADİM-UL HARAMEYN

11 Ayın Sultan-ı Ramazan-ı Şerif Ayı münasebetiyle Kartepe Belediyesi Kent Meydanı’nda bulunan Sanat Evi’nde Türkiye’nin gezici ilk ve tek Kutsal Emanetler Sergisi açıldı. 10-18 Nisan 2023 tarihleri arasında sergi saat 09.00 – 22.00 arasında gezilebilecek.

150 KUTSAL EMANET

Kartepe Sanat Evi’nde Kutsal Emanetlerden Peygamber Efendimizin ayak izi, Hz.Osman (r.a.) nın okurken şehit edildiği Kur’an-ı Kerim, Kabe Toprağı, Kabe anahtarı ve kesesi, Ravza-i Mutahhara Halısı, Mescid-i Nebevi Çinileri, Hz.Hüseyin (r.a.) ait hırka, Fahrettin Paşa’nın Kabe savunmasında yaşananlar gibi 150 eserin yer aldığı sergi de canlı anlatımlarla ziyaretçiler bilgilendiriliyor.

HALKA AÇIK ÜCRETSİZ

Kutsal Emanetler Sergisi’nde Koleksiyoner sahipleri Güvenç ve Hülya Taşer sergi boyunca katılımcılara anlatarak bilgi verecek. Kartepe Sanat Evi’nde her zaman sergilerin olacağını belirten Kartepe Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Dilek Ertuğ Özer “Türkiye’de ilk defa uygulamaya geçilen gezici Kutsal Emanetler Sergisi’ni Kartepe halkımızla buluşturmak istedik. Maneviyatımızın yüksek olduğu bu Ramazan Ayında iman dünyamıza hoş bir seda bırakmayı arzuluyoruz. Sergimiz ücretsiz olarak 18 Nisan’a kadar halkımıza açık olacak” açıklamasında bulundu.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı