Kartepe’de Sazan Tutma Ödülleri Dağıtıldı

Kartepe Belediyesi ile KAMADER ortaklığında düzenlenen Uluslararası Sazan Balığı Tutma Yarışması’nda dereceye girenlere ödülleri verildi.

  • 01 Kasım 2022
  • Kartepe’de Sazan Tutma Ödülleri Dağıtıldı için yorumlar kapalı
  • 171 kez görüntülendi.
Kartepe’de Sazan Tutma Ödülleri Dağıtıldı

Kartepe Belediyesi ile KAMADER ortaklığında düzenlenen Uluslararası Sazan Balığı Tutma Yarışması’nda dereceye girenlere ödülleri verildi.

 

Sportif sazan balıkçılığı ve modern sazan avcılığını kamuoyuna tanıtmak, bölgenin doğa sporları potansiyelini ve kültürünü ön plana çıkartmak amacıyla Kartepe Belediyesi ve Kocaeli Amatör Olta Balıkçıları ve Doğal Hayatı Koruma Derneği (KAMADER)’in ortaklaşa düzenlediği Uluslararası Sazan Tutma Yarışması’nda dereceye girenlere ödülleri verildi.

 

KAMADER’İN YANINDAYIZ

Sazan tutma yarışmasında TR Baits Takımı 16.350 kg ile birinci, TR Carp Team 12.540 kg ile ikinci, Shimano Türkiye 6.430 kg sazan ile üçüncülüğü elde etti. Sazan tutma yarışması hakkında Kartepe Belediye Başkanı Av.M.Mustafa Kocaman “Her zaman KAMADER’in yanında olacağız. Bu yıl 8.cisini düzenliyoruz.  Yarışmaya katılan tüm sporcuları tebrik ediyor, başarılar diliyorum. Sapanca Gölümüze sazan balığı yavrularını salma çalışmalarımıza başladık. Bunu da en kısa sürede balık popülasyonunu arttıracağız yapacağız” dedi.

 

ÖNLEM ALINMASI GEREKİYOR

Ödül töreninde konuşan KAMADER Başkanı Engin Uztürk “KAMADER olarak bu etkinlik için gece-gündüz demeden çalışmalarımızı yaptık. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu yıl beklediğimizden daha az balık tutuldu. 2022 yılı balıkçılık için kısır geçmektedir. Birlik ve beraberlik içerisinde etkinliklerimize devam edeceğiz” açıklamasında bulundu.

 

TEŞEKKÜR ETTİ

Kartepe Belediyesi Başkan Vekili Orhan Akyüz ise “Sazan balığı tutma yarışmasında 36 sektörde takımlar mücadele etti. İlçemiz için çok önemli bir etkinliktir. İlçemiz düzenlediğimiz etkinliklerle daha çok gündeme gelmektedir. İlçemize güzellik katan herkese çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından dereceye girenlere ödülleri verildi.  

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı