Kasım ayında yaşı büyük araçlara ilgi arttı

sahibinden verilerinden hazırlanan sahibindex Kasım Vasıta raporuna göre ayın en çok ilan verilen kategorisi Otomobil oldu.

  • 07 Aralık 2021
  • Kasım ayında yaşı büyük araçlara ilgi arttı için yorumlar kapalı
  • 473 kez görüntülendi.
Kasım ayında yaşı büyük araçlara ilgi arttı

sahibinden verilerinden hazırlanan sahibindex Kasım Vasıta raporuna göre ayın en çok ilan verilen kategorisi Otomobil oldu.  

 

Otomobili; Minivan & Panelvan, Arazi/ SUV & Pick-up, Motosiklet ve Ticari Araçlar takip etti. Vasıta kategorisinin tamamı incelendiğinde ise geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre Karavan ilanları 79, ATV’ler 51, Motosiklet ilanları ise 24 arttı. Ayrıca, Kasım ayında yayından kaldırılan ilan sayısı Ekim ayına göre 12,6 arttı. Yine yayından kaldırılan ilanlarda, 0-3 ve 4-6 yaş gruplarının paylarında düşüş yaşanırken 7-9 ve 10-14 yaş aralığındaki araçlarda artış gözlemlendi.

Marka & Model sıralamasında ilk sırada yine Renault – Clio yer aldı. Sıralama, Volkswagen Passat, ve Opel Astra’nın yerini alan Renault – Megane ile devam etti. Ford – Focus ise marka-model sıralamasında 5. sırada yer aldı. En çok ilanı verilen Arazi/ SUV & Pick-up markası değişmedi ve lider Nissan oldu; Nissan’ı Volkswagen ve Land Rover takip etti.

sahibindex Vasıta raporuna göre Kasım ayında en çok beyaz, siyah, gri, gümüş gri ve kırmızı renkli, yakıt türü dizel olan ve 2016 model yılı olan araçların ilanı yayınlandı.

Tüm ilanlar arasında araçların 31’i 0 – 100bin kilometre aralığında yer aldı. İlanların 19,4’ü, 50.001 – 100.000 TL aralığında satışa sunuldu.

 

sahibinden’de Kasım ayında ilan bakanların en çok ilgisini çeken markalar son iki ayda da dağişmedi ve sıralama; Volkswagen, Renault, BMW, Opel ve Ford şeklinde gelişti.

Araçlar en çok gece 22:00-23:00 aralığında incelendi, ilanlara ortalama bakılma süresi ise 11 dakika 17 saniye.

 

 

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı