Katledilen İlknur’u arkadaşları doğum gününde unutmadı

“Belediyede açıklama mezarlıkta anma”   Lüleburgaz’da geçtiğimiz yıl katledilen İlknur Gökay Tuncel’in doğum gününde düzenlenen anma etkinliğinde konuşan arkadaşlarından Senay Ünlü, “Bizler İlknur’u unutmadığımızı 26 Eylül’de görülecek ikinci davada da orada olup davanın takipçisi olduğumuzu her gün haykıracağız” dedi.

  • 21 Eylül 2022
  • Katledilen İlknur’u arkadaşları doğum gününde unutmadı için yorumlar kapalı
  • 198 kez görüntülendi.
Katledilen İlknur’u arkadaşları doğum gününde unutmadı

“Belediyede açıklama mezarlıkta anma”

 

Lüleburgaz’da geçtiğimiz yıl katledilen İlknur Gökay Tuncel’in doğum gününde düzenlenen anma etkinliğinde konuşan arkadaşlarından Senay Ünlü, “Bizler İlknur’u unutmadığımızı 26 Eylül’de görülecek ikinci davada da orada olup davanın takipçisi olduğumuzu her gün haykıracağız” dedi. Ünlü, daha sonra herkesi 26 Eylül’de Kırklareli Adliyesi’nde görülecek ikinci duruşmaya davet etti.

 

Lüleburgaz’da geçtiğimiz yıl sokak ortasında alçakça katledilen İlknur Gökay Tuncel’i, arkadaşları doğum günü olan 21 Eylül’de unutmadı. Lüleburgaz Belediye Başkanı Dr. Murat Gerenli, Belediye Başkan Yardımcıları ile İlknur’un mesai arkadaşları ilk olarak belediye önünde basın açıklaması yaparak herkesi 26 Eylül’de görülecek ikinci duruşmaya davet etti.

 

“Bugün İlknur’un doğum günü”

İlknur’un bugün yaşasaydı doğum günü olduğunu hatırlatan Ünlü, “Eğer bir cani tarafından sokak ortasında acımasızca, planlı ve hunharca katledilmeseydi bugün bir yaşını daha güler yüzü ile karşılayacaktı. Bizler de her yıl olduğu gibi ona fark ettirmeden doğum günü sürprizi hazırlamaya çalışacaktık. Ancak maalesef ki ülkemizde özellikle kadınlara zarar vermek, dayak atmak, hatta can almak fark edilir biçimde artarken bunu bir şov haline getiren katiller neredeyse her gün bir kadını katleder oldu” dedi.

 

Herkesi duruşmaya çağırdı!

Türkiye’de İlknur gibi yüzlerce kadının aramızdan ayrıldığını ve ayrılmaya devam ettiğini söyleyen Ünlü, herkesi 26 Eylül’de görülecek ikinci duruşmaya davet etti. Ünlü, “Bizler İlknur’u unutmadığımızı ve 26 Eylül’de görülecek ikinci davada da orada olup davanın takipçisi olduğumuzu her gün haykıracağız. Birlikte yaşayacağımız günleri elimizden alanın cezasını çekmesi için de durmadan, susmadan, gerekirse her gün bunun bir ölüm olmadığını, çünkü

buna ölüm demenin yaşama hakaret olduğunu haykıracağız” diye konuştu.

 

Mezarı başında anıldı

Belediye önünde yapılan basın açıklamasının ardından mesai arkadaşları hep birlikte İlknur’un Yeni Mezarlık’ta bulunan mezarına gitti. Arkadaşları burada İlknur’un mezarına karanfil bırakıp dua etti.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı