Kemalpaşa Belediyesi 2023 Yılı Bütçesi Onaylandı

Kemalpaşa Belediyesi Ekim Ayı 2.

  • 19 Ekim 2022
  • Kemalpaşa Belediyesi 2023 Yılı Bütçesi Onaylandı için yorumlar kapalı
  • 186 kez görüntülendi.
Kemalpaşa Belediyesi 2023 Yılı Bütçesi Onaylandı

Kemalpaşa Belediyesi Ekim Ayı 2. Birleşimi Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı Başkanlığında gerçekleştirildi. Meclis toplantısında Kemalpaşa Belediyesi’nin 2023 Yılı Performans Programı ve 2023 Yılı Tahmini Bütçesi oy çokluğuyla kabul edildi.

 

Kemalpaşa Belediye Meclisi’nin Ekim ayı ikinci oturumunda gündemde yer alan 2 madde görüşüldü. Zabıta Müdürlüğü bünyesinde kullanılmak üzere satın alınacak olan, 2 Adet Panel Tipi Camlı Araç için T-1 Cetvelinde değişiklik komisyon raporu doğrultusunda görüşülerek karara bağlandı. Kemalpaşa Belediyesi’nin 2023 Yılı Performans Programı ve 2023 Yılı Tahmini Bütçesi’ne yönelik olarak CHP, AK Parti ve MHP Grubu adına grup sözcüleri söz alarak görüş ve önerilerini dile getirdi. Yapılan konuşmaların ardından gerçekleştirilen oylamada Kemalpaşa Belediyesi’nin 2023 Yılı Performans Programı ve 2023 Yılı Tahmini Bütçesi oy çokluğuyla kabul edildi. Buna göre Kemalpaşa Belediyesi’nin 2023 yılı tahmini bütçesi 410 milyon TL oldu.

 

BÜTÇEMİZ KEMALPAŞA’YA HAYIRLI OLSUN

Tahmini bütçenin Kemalpaşa’ya hayırlı olmasını dileyen Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, ‘’ Kitapçığın görünüş açısından yeterli olmadığı söylendi, biz gariban halkın parasını savurmuyoruz ve kitapçık için ekstra masraf yapmadık bu doğru. Belediye emekçileri hakkında da söylemlerde bulunuldu, geçen dönem 300 emekçiyi bir telefon mesajı ile işten attılar ve 2009-2014 döneminde borç olarak gösterdikleri rakamın büyük kısmı da bu işten çıkarılan çalışanların tazminatıdır. 5 yıl boyunca ödenmeyen o tazminatları şimdi biz ödüyoruz, Kemalpaşa halkı ödüyor. Bizim için emek en yüce değerdir, hangi emekçinin ne kadar hakkı varsa ödüyoruz, ödemeye de devam edeceğiz. 2014-2019 yılları arasında İŞ-KUR üzerinden 300 kişi çalıştırdılar, bu belediye bütçesine 5 yılda 90 Milyon TL’lik katkı demektir. Geçmiş dönemde yönetim devlete bir kuruş vergi ödememiş biz ödüyoruz. Bunları göz önünde bulundurmamız gerekiyor. Bugün tamamen belediyenin öz kaynakları ile 609 kişiyi istihdam ediyoruz ve çalışanlarımızın en yüksek ücreti alabilmeleri için elimizden geleni yapıyoruz. Vatandaşın günün ekonomik koşullarında asgari ücret ile geçinmesi mümkün değil.’’ dedi.

 

PROJELERİMİZİ TEKER TEKER HAYATA GEÇİRİYORUZ

Faaliyete geçen projeler hakkında bilgilendirme yapan Başkan Karakayalı, ‘’Asfalt Şantiyemizi Kurduk yakında çalışmalara başlıyor. Kemalpaşa’da asfaltlanmayan yer kalmayacak. Başta İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Tunç Soyer olmak üzere tüm ekibine teşekkür ederim. İhalelere kimsenin katılmadığı, müteahhitlerin çalışmayı yarıda bıraktığı bir ortamda canla başla çalışıyoruz. İlçemizin en büyük ikinci tarım ürünü olan zeytini daha değerli kılmak ve üreticilerimizin bütçesine katkıda bulunmak için Zeytinyağı Fabrikamız faaliyetlerine başladı. Örnekköy Anaokulu, Mola Evi, Kemalpaşa Eğitim Merkezi gibi binin üzerinde öğrencinin eğitim gördüğü eğitim yuvalarımız dolu dizgin çalışmaya devam ediyor. Metro çalışmaları kesintisiz sürüyor. İzmir’in en büyük yatırımı kurduğumuz ilişkiler, Tunç Başkanımızın çabalarıyla bize nasip olacak. ‘’ dedi.

 

SEÇİMDEN SONRA EVİMİ SATTIM

Ekonomik krizde ve pandemi sürecinde olduğu gibi her zaman halkın yanında olmaya devam edeceklerini ifade eden Başkan Karakayalı, ‘’Rıdvan Karakayalı belediye başkanlığı yapıp zengin olmadı, ben geçen dönem seçimi kaybettikten sonra borçlarımı ödemek için evimi sattım, ben lüks arabalara binip servet sahibi olmadım, sadece halkımızın yanında oldum.’’ dedi.

 

DERDİMİZ KEMALPAŞA

İmar konusu ve gölet ile ilgili gelen açıklamalara değinen Başkan Karakayalı, ‘’ Kuzey Kentsel İmar Projesini biz hayata geçirdik ve üçüncü çevre yolunu en kısa zamanda açıyoruz. Atatürk ve Soğukpınar Mahallemizi kapsayan kentsel dönüşüm projeleri de bakanlıkta. Halkımız ile bir arada karar verdik, halkın lehine bir proje çizildi. Bir fayda sağlayacaksanız bakanlığa birlikte gidelim süreci hızlandıralım. Savanda Göleti ‘Bin Günde Bin Gölet’ projesi çerçevesinde ilçemize bizim kazandırdığımız bir alandır. Önceki dönemimde DSİ ile omuz omuza verdik 3 gölet projesini hayata geçirdik. (Bağyurdu, Kızılca, Örnekköy) Halkımızı, toprağımızı suyumuzu seviyoruz. Azmimiz buradan kaynaklanıyor. Bu sayede yüzlerce çiftçimiz bahçesini suluyor, ekmek yiyor. Bütün derdimiz Kemalpaşa’’ İfadelerini kullandı.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı