Kilo Verdiren Çay Tarifi

  • 11 Ağustos 2021
  • Kilo Verdiren Çay Tarifi için yorumlar kapalı
  • 1.916 kez görüntülendi.
Kilo Verdiren Çay Tarifi

Çağımızda ne yazık ki obezite hastalığı sıklıkla yayılmakta ve kilolar genç, yaşlı herkesin çok büyük problemi haline gelmiştir. Türkiye, kilo oranının yüksek olduğu ülkelerin başında gelmektedir. Ülkemizde aşırı fast food kullanımı, hareket azlığı, uyku düzensizliği, sağlıksız yaşam gün geçtikçe artmaya devam etmektedir. Vücuttaki yağ oranının artması bizleri kilo almaya ve de kilo aldıkça obeziteye doğru ittirmektedir. Yağlanma genelde bölgesel yağlanma olarak karşımıza çıkmaktadır. Böylece her insanın vücut yapısı bir olamamaktadır.

Bazı insanlar basenlerindeki yağlanmadan şikayetçi iken, bazıları göbek kısmından şikayetçidir.

Biz bugün göbekte oluşan yağlanmayı engellemek adına sizlere özel çay tarifi sunacağız. Hepimizin evinde sıklıkla bulunan salatalık ile yapılan bir çaydan bahsedelim. Öncelikle salatalık çayını hazırlamak için gerekli olan malzemelerimizi yazalım:

  • 1 adet salatalık,
  • 1 adet dilimlenmiş limon,
  • 1 tatlı kaşığı rendelenmiş zencefil ve de 10 dal kadar taze nane.

Söylemiş olduğumuz tüm bu malzemeleri bir gece boyunca 1 litre su içerisinde bekletelim. Sabah ve akşam olmak üzere günde iki kez aç karnına bir su bardağı içelim.

Bu salatalık çayı ile onikiparmak bağırsağınızda bulunan sindirim enzimleriniz aktive edilir.

Böylece yediklerinizi daha rahat sindirebilir hale gelebilirsiniz. Ayrıca açlığınızı giderici bu salatalık çayı sayesinde tokluk hissi yaşayacak ve de daha az acıkacaksınızdır. Aynı zamanda çay sizin tatlı isteğinizi azaltacağı için ekmek ya da hamur işi yememeniz gerekmektedir.