Kızılay Pakistan’a Yardımlarına Devam Ediyor

84.

  • 04 Ekim 2022
  • Kızılay Pakistan’a Yardımlarına Devam Ediyor için yorumlar kapalı
  • 149 kez görüntülendi.
Kızılay Pakistan’a Yardımlarına Devam Ediyor

84.2 TONLUK 4 YARDIM TIRI DAHA PAKİSTAN’A YOLA ÇIKTI

 

Pakistan’da yaşanan selden etkilenenlere Kızılay’ın yardımları devam ediyor. Havayolu, karayolu ve demiryolu ile insani yardım malzemelerini bölge halkına hızlıca ulaştıran Kızılay, 4 tırdan oluşan ve toplam değeri 3.4 milyon TL olan 84,2 ton insani yardım malzemesini daha bölgeye gönderdi.

 

Son 30 yıllık verilere göre yaklaşık 3 kat daha fazla yağan Muson yağmurları nedeniyle yaşanan sel felaketinin ardından Pakistan’da yaraları sarmaya devam eden Kızılay yardımsever vatandaşlarının desteği ile ihtiyaç malzemelerini göndermeye devam ediyor.

 

Kızılay, son olarak 4 TIR’dan oluşan ve toplam değeri 3,4 milyon TL olan 84,2 ton insani yardım malzemesini Türkiye’den uğurlayarak Pakistan’daki ihtiyaç sahiplerine ulaştıracak. Bu hafta yola çıkacak olan yardım tırları Pakistan’daki Kızılay ekipleri koordinasyonunda ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak. 

 

Selde bugüne kadar yaklaşık 1600 kişinin öldüğü 13 bine yakın insanın yaralandığı ve 33 milyon kişinin yerinden edildiği ayrıca 2 milyonun üzerinde evin hasar gördüğü ya da tamamen yıkılmış olduğu bildiriliyor.

 

Kızılay’ın Pakistan’daki Daimi Delegasyonu İhtiyacı Olanın Yanında

Kızılay her daim Pakistan halkının yardımına koşan insani yardım kuruluşlarının başında geliyor. 2005-2022 (Ağustos) yılları arasında gıda, barınma ve gıda dışı malzeme, eğitim, sağlık, su, sanitasyon ve hijyen sektörlerinde toplam 90 Milyon USD değerinde insani yardım faaliyetleri yürütülürken bugüne kadar toplamda yaklaşık 21 milyon ihtiyaç sahibine ulaşan Kızılay, hiçbir zaman kardeş Pakistan halkını yalnız bırakmadı. İnsani yardım operasyonunu Pakistan Daimî Delegasyon Ofisi üzerinden yürüten Kızılay, insani yardım operasyonları ile milyonlarca insanın hayatına dokunmaya devam ediyor.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı