KMO’dan Meme Kanseri Farkındalık Eğitimi

Akıllı ulaşım sistemlerinin Türkiye’deki öncülerinden Kuzey Marmara Otoyolu (KMO), toplumsal ve sosyal konulardaki özel proje ve etkinliklerine devam ediyor.

  • 18 Ekim 2022
  • KMO’dan Meme Kanseri Farkındalık Eğitimi için yorumlar kapalı
  • 212 kez görüntülendi.
KMO’dan Meme Kanseri Farkındalık Eğitimi

Akıllı ulaşım sistemlerinin Türkiye’deki öncülerinden Kuzey Marmara Otoyolu (KMO), toplumsal ve sosyal konulardaki özel proje ve etkinliklerine devam ediyor. 

 

Kadınlarda en önemli sağlık sorunu olarak görülen meme kanseri konusunda, dünya ile eş zamanlı Türkiye’de de Ekim ayı boyunca yürütülen farkındalık çalışmalarına KMO da katkı sunuyor. Çalışanlarının yüzde 60’ından fazlasını kadınların oluşturduğu KMO, meme kanseri konusunda farkındalık yaratmak için özel bir seminer düzenledi. 

 

“Meme Kanserine Dur” diyebilmek için yürüttüğü farkındalık çalışmalarını ay boyu sürdürecek olan KMO, Haydarpaşa Numune Hastanesi Radyodiagnostik Uzmanı Dr. Sibel Aydın Aksu’nun katılımı ile ana kontrol merkezinde tüm çalışanlarına yönelik bir seminer verdi. Kadın çalışanların yoğun ilgi gösterdiği seminerde Uzm. Dr. Aksu, ‘Meme kanseri nedir?, Dünyada ve ülkemizde ne sıklıkla görülmektedir?, Nasıl tespit edilir? Ve Tedavi yöntemleri nelerdir? Erken teşhis neden önemlidir?’ konularında bilgi paylaşımında bulundu. 

 

Yürüttükleri sosyal sorumluluk çalışmaları ile geleceğe sağlıklı ve bilinçli nesiller bırakmak için farkındalık yaratmayı amaçladıklarından bahseden Kuzey Marmara Otoyolu Genel Müdürü Aynur Uluğtekin, “Kadınlarda en sık görülen sağlık sorunu olarak karşımıza çıkan meme kanseri konusunda, Ekim ayı boyunca yürütülen farkındalık çalışmalarına KMO olarak bizler de katkı sunmak istedik. Bu hastalık sadece kadınları değil, son yıllarda erkekleri de etkilemektedir. Meme kanserine ve erken teşhisin önemine dikkat çekerken sadece kadınlarda değil, toplumda ve ailede farkındalık oluşturmak önem arz etmektedir” dedi.  

 

KMO ayrıca Ekim ayı boyunca Avrupa ve Anadolu yakasını kapsayan 435 kilometrelik hat boyunca, belli lokasyonlarda meme kanserine dikkat çekecek bilgilendirme mesajları ile sürücülerde de farkındalık oluşturmayı amaçlıyor.  

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı