KOBİ’lerin Makro Büyüme ve Kalkınmasına Dijital Organize Sanayi Bölgesiyle Destek

Makine imalatı, talaşlı imalat ve diğer işçilikler, hırdavat ve malzeme sektöründe faaliyet gösteren firmaların zaman ve kaynak tasarrufu elde etmesini sağlamak ve ticaretlerini büyütmek amacıyla kurulan sanayiplatformu.

  • 04 Ekim 2021
  • KOBİ’lerin Makro Büyüme ve Kalkınmasına Dijital Organize Sanayi Bölgesiyle Destek için yorumlar kapalı
  • 441 kez görüntülendi.
KOBİ’lerin Makro Büyüme ve Kalkınmasına Dijital Organize Sanayi Bölgesiyle Destek

Makine imalatı, talaşlı imalat ve diğer işçilikler, hırdavat ve malzeme sektöründe faaliyet gösteren firmaların zaman ve kaynak tasarrufu elde etmesini sağlamak ve ticaretlerini büyütmek amacıyla kurulan sanayiplatformu.com, dijital B2B ağı olarak alıcı ve tedarikçileri bir araya getiriyor. Platform; ürün, hizmet, tedarikçi aramayı ve talep & teklif sürecini dijitalleştirerek yenilikçi bir ticaret şeklini ortaya koyuyor. Sanayinin dört ana iş kolunda faaliyet gösteren firmaları ve tedarikçileri satın alma profesyonelleriyle buluşturmayı amaçladıklarını söyleyen sanayiplatformu.com Kurucu Ortağı Lale Yumrukçal; bu platformun bağlantı kurmak, bilgi edinmek ve iş sağlamak için etkili bir pazar yeri olacağını vurguluyor ve sektördeki firmaları platforma davet ediyor.

 

KOBİ ve sanayi dünyasında maksimum büyüme ve yüksek katma değer sağlama hedefiyle yola çıkan sanayiplatformu.com; odaklandığı dört ana sektör olan ‘makine imalatı, talaşlı imalat ve diğer işçilikler, hırdavat ve malzeme’ alanlarında firmaların birbiriyle ilişkisini, paydaşların taleplerini, ticaret mekanizmasını ve firmaların yapılarını merkezine alarak onlara özel çözümler geliştiriyor. Sektör uzmanlığı etkin kontrol ve dolayısıyla güven temelli müşteri memnuniyeti politikalarıyla üye iş yerlerine birçok avantaj sunan platform, kısa vadede Türk sanayisinin global arenadaki zorlu rekabet süreçlerine katkıda bulunmayı amaçlıyor.

 

Birbirinden tedarik sağlayan sektörler bir arada

Platformun odaklandığı sektörlerin birbirlerine girdi sağlayan ve ilişkisi olan faaliyet alanları olduğunu söyleyen sanayiplatformu.com Kurucu Ortağı Lale Yumrukçal, şu açıklamalarda bulundu: “Rutin faaliyetleri için birbirinden sürekli tedarik sağlayan bu sektörler aynı zamanda diğer sektörler için de tedarikçi konumunda yer alıyor. Bu anlamda birbiriyle ilişkili olan firmaları buluşturduğumuz sanayiplatformu.com ile tamamen bu dört sektör özelinde uzman hizmet sunuyoruz. Platformumuzda adeta bir sanayi çarkı oluşturan bu dört ana sektör altında detaylı bir sektör-ürün ağacı bulunuyor. Sektör ağacındaki her bir firma diğer firmalar için alıcı ya da tedarikçi olabilir. Örneğin makine imalatçıları; talaşlı imalatçılarla, malzemecilerle ve hırdavatçılarla çalışır, onlardan tedarik sağlar. Bu kendi içinde çalışan bir çark. Ayrıca dışarıdaki farklı sektörlerdeki alıcılar ise bu dört sektör ile ticaret sağlıyor. Platformumuz işte bu sektörlerdeki imalatçılar ile tedarikçileri buluşturuyor ve talep-teklif yönetimi yapmalarını sağlıyor. Böylece ticaretlerini büyütme fırsatı sunuyor. Şunu da eklemek isterim ki, son tüketiciye ürün satan firmalar platformda yer almıyor.”

 

 

 

En doğru tedarikçiye tek yerden hızlı ve kolayca ulaşılabiliyor

Tedarikçi bulma ve satın alma süreçlerini kolay ve verimli hale getirdiklerinin altını çizen Lale Yumrukçal, “Endüstriyi bilgilendiren, destekleyen ve güçlendiren çözümler yaratmak için sektörün paydaşlarına hizmet veren sanayiplatformu.com, endüstriyel satın alma sürecindeki her iki taraf için de ayrıcalıklı bir dünya sunuyor. Doğru tedarikçilere tek yerden ulaşmaya imkân tanıyan platformumuz, yeni nesil alt yapısı sayesinde talep edilen ürün ya da hizmetin tedarikçi bilgilerine erişim imkânı sağlıyor. Gelişmiş sektör dizinine sahip olan platformumuz, aramaları nokta atışı sonuçlar elde edecek şekilde optimize ediyor. Üye firma; detaylı sektör dizinine, konuma, şirket türüne, çeşitlilik durumuna göre aramalarını filtreleyebiliyor. Ticari faaliyetleri kolaylaştırma hedefinin bir sonucu olarak da üyeler, istedikleri tedarikçileri favori listesine alabiliyor. Sistem aynı zamanda talepleri doğrudan ana talep havuzunda yayınladığı gibi istendiği takdirde tek tıkla birden fazla seçim yapılarak firma/firmalara talep göndermeye imkân tanıyor. Üyeler, tanımlanan yönetim panelinde tedarikçileri ve firmanın tüm geçmiş faaliyetlerini de görüntüleyebiliyor’’ diye belirtti.

 

Tedarikçilerin işini büyütecek fırsatlar bu platformda buluşuyor

Tedarikçilerin satın almacılarla buluşmasını sağladıklarını belirten Lale Yumrukçal; “Sanayinin tam da içinden doğan bu platform, tedarikçilerin ticaret hacmini büyütecek gerekli argümanları sağlayarak iş geliştirmek için oluşturulan bir B2B pazar yeri. Tedarikçiler platform aracılığıyla aynı sektördeki diğer firmalarla birlikte tedarikçi ağında yer alabiliyor ve özellikle imalatçı firmalarla buluşabiliyor. İmalatçıların satın alma taleplerine ya da fason işçilik taleplerine platform üzerinden cevap verebilen firmalar, aynı zamanda ellerindeki fazla stokları, kampanyalı ürünleri ya da satışını yapmak istedikleri ikinci el makine ve ekipmanları kolaylıkla sergileyebiliyor” şeklinde konuştu.

 

Web sitesi olmayan KOBİ’ler için tanıtım imkânı ve kayıtlı satın alma süreci

Bugün KOBİ’lerin kalkınmasındaki en önemli rolü dijitalleşmenin üstlendiğini ve bu konunun rekabet üstünlüğü sağlamada giderek daha fazla güç kazandığını söyleyen Yumrukçal; “Platformumuz, KOBİ’lerin dijitalleşme yatırımlarına hız kazandırarak sektörün bu konudaki eksikliklerinin giderilmesine katkıda bulunuyor. Sanayiplatformu.com, şirketlere kendilerine özel firma sayfası açma imkânı da sunuyor. Şirketler, sanayiplatformu.com uzantılı bu sayfaları web sitesi olarak müşterileri ya da potansiyel müşterileriyle paylaşabiliyor. Böylece web sitesi olmayan ya da aktif olarak kullanmayan firmalar için platformumuz üzerinden kurulacak özel firma sayfasıyla tanıtım avantajı da sunuyoruz. Platformumuz bu özelliği sayesinde KOBİ’lerdeki dijitalleşme sürecine de ivme kazandırıyor. Firmalar, platform üzerinden talep ve teklif yönetimi sağladıklarında kayıtlı bir satın alma süreci de yürütüyorlar” sözleriyle sistemin avantajlarını sıraladı.

 

Farklı üyelik modelleri, farklı avantajlar

Sistemin iki farklı üyelik modeli üzerinden ilerlediğini ve bu modellerin farklı avantajları olduğunu anlatan Lale Yumrukçal; “Bunlardan ilki olan standart üyelik; ayrıntılı firma sayfası oluşturmayı, ilgili kategorilerde tedarikçi listesinde yer almayı ve ürün kataloğunu yüklemeyi sağlıyor. Ayrıca talep havuzunu görme, 10 adet teklif verme, doğrudan firmasına özel beş adet talep alabilme gibi avantajları da bulunuyor. Premium üyeler ise yine ayrıntılı firma sayfası oluşturabildiği ve ürün kataloğunu yükleyebildiği gibi kategori ağacında ve arama listelerinde öncelikli şirket görünümü hakkı elde ediyor, tekliflere sınırsız cevap verebiliyor ve sınırsız talep alabiliyor. Bunlara ek olarak, kampanyalı stok fazlası ürünlerini ve ikinci el makinelerini depo/ikinci el satışı için sergileyebiliyor. İş ilanlarının yanı sıra yeni ürün, iş haberi veya firma duyurularını yayınlayabiliyor” diyerek açıklamalarını tamamladı.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı