Kocaeli Büyükşehir’den Sincap Koşuları Doğa Şenliği

Büyükşehir, Ormanya’da Sincap Koşuları Doğa Şenliği düzenleyecek.

  • 07 Kasım 2022
  • Kocaeli Büyükşehir’den Sincap Koşuları Doğa Şenliği için yorumlar kapalı
  • 179 kez görüntülendi.
Kocaeli Büyükşehir’den Sincap Koşuları Doğa Şenliği

Büyükşehir, Ormanya’da Sincap Koşuları Doğa Şenliği düzenleyecek. Etkinlik, “Koş, Eğlen, Koru” sloganıyla İklim Değişikliğine dikkat çekmek için organize edilecek

 

“Mutlu şehir Kocaeli” kapsamında eğlenceli ve bir o kadar öğretici etkinlikler düzenleyen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, bu kez ‘Sincap Koşuları Doğa Şenliği’ adı altında macera dolu doğa etkinliklerine ev sahipliği yapacak. Buna göre Büyükşehir, 13 Kasım Pazar günü Ormanya Doğal Yaşam Parkı’nda Sincap Koşuları Doğa Şenliği düzenleyecek. “Koş, Eğlen, Koru” sloganıyla İklim Değişikliğine dikkat çekmek için organize edilen etkinlik saat 10.00’da başlayacak. Koşuların yanı sıra gün boyu sürecek doğa ve iklim temalı etkinlik ve atölyeler ise katılımcıların hoşça vakit geçirmesini sağlayacak.

 

HER YAŞTAN DOĞA VE SPORSEVER

Büyükşehir, Ormanya'nın macera dolu parkurlarında 5 farklı kategoride, her yaştan doğa ve sporseverin katılabileceği parkurlar hazırladı. Bu bağlamda meşe parkuru 10 km, Gürgen parkuru 1,5 km, Kayın parkuru 600 metre, Ihlamur parkuru ise 350 metre uzunluğunda bulunuyor.

 

DOĞA VE İKLİM TEMALI ATÖLYELER

Sincap Koşularının yanı sıra alanda gün boyu atölye ve etkinlikler düzenlenecek. Arazi Sanatı, Deri Kolye Yapımı, Sincap Yuvası Yapımı, Parakord Bileklik Yapımı, Meşe Palamudu Ekimi, Atıksız Piknik, Doğanın Şefleri gibi atölyelerinin yanı sıra Kuş Gözlemi, Böcek Gözlemi, Flora Gözlemi, Fotoğraf Çekim Alanları ve Sahne Gösterileri de Sincap Koşuları Doğa Şenliği’nde yer alacak.

 

İRTİBAT BİLGİLERİ

Katılımın ücretsiz olduğu Sincap Koşularında yarışlar bin kişilik kontenjanla sınırlandı. Katılımcılar başvurularını www.sincapkosulari.com internet sitesi üzerinden yapacak. Yarışmada dereceye girenlere sürpriz hediyeler verilecek. Macera dolu doğa etkinliklerinde yer almak isteyenler, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı’na bağlı Turizm ve Doğal Yaşam Alanları Şube Müdürlüğü’nün 0262-331 66 11 nolu iletişim numarasından veya bilgi@sincapkosulari.com eposta adresinden detaylı bilgi alabilirler.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı