Koranavirüsün iletişimdeki etkileri

  • 17 Temmuz 2021
  • Koranavirüsün iletişimdeki etkileri için yorumlar kapalı
  • 720 kez görüntülendi.
Koranavirüsün iletişimdeki etkileri

Tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüs, herkesin hayatını ciddi oranda etkileyip değişmesine neden oldu.  Birçok alanı etkileyebildiği gibi korona virüs iletişim sektörünü de etkiledi.

Bilindiği gibi sosyal hayatimizin can damarı olan iletişimin en önemli kısmı sözel iletişimdir. Korona virüsün gelmesi ile birlikte daha önce alışmadığımız bir hayat yaşamak zorunda kaldık. O da karantinadır. Herkes ‘’hayat evet sığar’’ sloganı benimseyip eve kalmaya karar verdi. Evde kalma sürecinde iletişim hayatımız için ne kadar önemli ne kadar kıymetli olduğunu farkına vardık.

Bu salgın iletişimi çok etkiledi. Örneğin; kurumlar artık samimi olmayan, bağımlılık yapan kolaylıkla anlaşılmayan sanal iletişime geçti. Hele hele Sözsüz iletişimi ciddi etkiledi Çünkü salgının önlemesi için alınan tedbirler selamlaşmayı dokunmayı ve sarılmayı yasakladı. Oysa bunlar yaşamımızı ve etkili iletişim kurabilmemize büyük katkı sağlamaktadır.

Eğitim sektöründeki iletişim de ciddi zarar gördü çünkü uzaktan eğitime geçildi. Hocalar  zorluk çekiyorlar çünkü sanal iletişim etkili değildir. Hocalar ve öğrenciler arasında etkileşim azaldı çünkü sanal iletişim çok eksik ve yetersizdir.

Sosyal hayatta çok iletişim problemleri yaşandı,  nedeni de pandemi öncesi evliler gün boyunca evde kalıp eşleri ve çocukları ile iletişime yeterince geçmiyorlardı ve birden evde kalmaya mahkûm olunca daha önce etkileşimde bulunmadıkları için sürekli kavgalar ve tartışmalar başladı.

Bu Pandemiden dolayı yaşadığımız iletişim sorunları sebebiyle iletişimin ne kadar hayatımıza katkıda bulunduğunu fark ettik. İnsanlar için iletişim kurmak; konuşmak, selamlaşmak, sarılmak o denli önemlidir ki iletişim bizi adeta mutlu kılan araçtır.