KURAM Mesleki Sınav Merkezi projesinde sınav prosedürü netleşiyor

Tarihi eserlerin aslına uygun bir şekilde restore edilmesinde görev alacak çalışanları sertifikalandırmak amacıyla hayata geçirilecek olan “KURAM Mesleki Sınav Merkezi” projesinde Kasım ayı ilerleme toplantısı gerçekleştirildi.

  • 15 Aralık 2021
  • KURAM Mesleki Sınav Merkezi projesinde sınav prosedürü netleşiyor için yorumlar kapalı
  • 376 kez görüntülendi.
KURAM Mesleki Sınav Merkezi projesinde sınav prosedürü netleşiyor

Tarihi eserlerin aslına uygun bir şekilde restore edilmesinde görev alacak çalışanları sertifikalandırmak amacıyla hayata geçirilecek olan “KURAM Mesleki Sınav Merkezi” projesinde Kasım ayı ilerleme toplantısı gerçekleştirildi. Projede düzenlenecek sınavlarla ilgili organizasyon şeması geçtiğimiz ay netleşti. Teorik ve pratik sınav yerleri hazırlığının ise Aralık ayı içerisinde tamamlanması hedefleniyor.  

 

Tarihi eserlerin restorasyonunda görev alacak çalışanların mesleki standartlara uygun hizmet verebilmesi amacıyla başlatılan “KURAM Mesleki Sınav Merkezi” projesinde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. AB ve Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti tarafından desteklenen, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı AB ve Mali Yardımlar Dairesi'nin Sözleşme Makamı; Operasyon Faydalanıcısı Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) olan KURAM Mesleki Sınav Merkezi projesinde ilerleme toplantısı 3 Aralık’ta gerçekleştirildi. Toplantıya eş faydalanıcı kurum Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi (FSMVÜ) yetkili temsilcisi Onur Şimşek, faydalanıcı kurum Yeryüzü Mühendisleri Derneği (YYM) yetkili temsilcisi Dr. Ömer Faruk Kültür, proje koordinatörü Ali Reyhan Esen, proje asistanı Merve Sena Kaymak, muhasebeci Furkan Kalkan, Expert-1 İrem Güzelaydın, Expert-5 Mohammad Eyad Kamacheh, Expert-4 Fatih Özbaş, Proje Danışmanı-3 Zekai Celep, FSMVÜ’den Murat Yavuz ve Vakıflar I. Bölge Müdürlüğü’nden Emre Öztürk gibi isimler katıldı. Katılımcıları projede gelinen son aşama hakkında bilgilendiren Merve Sema Kaymak, restorasyonda görev alacak çalışanların tabi tutulacağı sınavlarda kullanılacak teorik soruların revize edilmeye devam edildiği ve FSMVÜ tarafından Mesleki farkındalık kitapçıklarının içeriğinin hazırlanmaya başlandığını söyledi. Kaymak ayrıca MYK ön başvurusu için kalite dokümanlarının tamamlandığını, kalite el kitapçığının hazırlandığını; sınav yapıcı ve değerlendiricilerle organizasyon şemasının Kasım ayı sonunda tamamlandığını söyledi. 

 

MYK Ön başvurusu tamamlanacak

 

Kaymak son olarak Aralık ayında ise test uzmanlarının ekibe dahil edilmesinin, teorik ve pratik sınav yerlerinin hazırlığının tamamlanmasının amaçlandığı bilgisini aktardı. Ali Reyhan Esen de sınav yerleri hazırlıklarının bu ay tamamlanarak hazırlanmasının hedeflendiğini, ayrıca soruların sisteme yüklenilerek pilot test hazırlıklarının yapılacağını söyledi. Diğer yandan KURAM Mesleki Sınav Merkezi projesinde MYK ön başvurusunun bu ay tamamlanması bekleniyor. 

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı