Kuşadası Altın Güvercin’de Kazananlar Belli Oldu

36 yıl önce başlayan ve bu yıl 25’inci kez düzenlenen Türkiye’nin ilk ve tek beste yarışması “Kuşadası Altın Güvercin Beste Yarışması” muhteşem bir final gecesine imza attı.

  • 12 Eylül 2022
  • Kuşadası Altın Güvercin’de Kazananlar Belli Oldu için yorumlar kapalı
  • 225 kez görüntülendi.
Kuşadası Altın Güvercin’de Kazananlar Belli Oldu

36 yıl önce başlayan ve bu yıl 25’inci kez düzenlenen Türkiye’nin ilk ve tek beste yarışması “Kuşadası Altın Güvercin Beste Yarışması” muhteşem bir final gecesine imza attı. Yıllar sonra yeniden Özer Türk Stadyumu’nda gerçekleşen yarışmanın final gecesini binlerce kişi izledi. 

 

Sunuculuğunu ünlü televizyoncu Okan Bayülgen’in yaptığı 25. Altın Güvercin’de sözü ve müziği Merve Demirci’ye ait olan ve Ezgi Gürbüz tarafından yorumlanan “Birdenbire Olmaz” isimli beste birinci oldu. Türk pop müziğinin güçlü sesi Sertab Erener şarkıları ile Altın Güvercin coşkusunu zirveye taşıdı.

 

Aydın Büyükşehir Belediyesi, Kuşadası Belediyesi ve Kuşadası Altın Güvercin Kültür, Sanat ve Tanıtım Vakfı (KUSAV) iş birliğinde ve Eviz Yapı Ana sponsorluğunda düzenlenen 25. Kuşadası Altın Güvercin Beste Yarışması’nın görkemli final gecesi Özer Türk Stadyumu’nda binlerce kişinin katılımıyla gerçekleşti. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ve Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel’in katıldığı geceye, yarışmanın ilk yılki şampiyonlarından Fatih Erkoç ve yine kariyerinin başında aynı sahnede yer alan Sertab Erener damgasını vurdu.  

 

36 YILLIK GEÇMİŞ

Final gecesinde konuşan Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, ilk kez 1986 yılında düzenlenen Altın Güvercin Beste Yarışması’nın halen ilk ve tek beste yarışması olduğunu belirterek, “Bu yıl bu değerli ve köklü yarışmanın 25’incisini düzenlemenin mutluluğunu yaşıyoruz” dedi. Altın Güvercin Beste Yarışması kapsamında gelenekselleşen KUSAV Onur Ödülü ise KUSAV Başkanı Levent Köylü tarafından, profesyonel müzik yaşamına ilk adımını 1986 yılında Altın Güvercin Sahnesi’nde atan Türk pop ve caz müziğinin güçlü sesi Fatih Erkoç’a verildi. 

 

“MÜZİKLE UĞRAŞAN HERKES SAMİMİ VE İÇTEN OLMALI” 

Altın Güvercin’in kariyerinde bir dönüm noktası olduğunu vurgulayan Erkoç, “Sizlerle buluşmamı bu yarışma sağladı; dolayısıyla burada olmaktan gurur duyuyorum” dedi ve ekledi: “Müzikle uğraşan herkes samimi olmalı, içten olmalı. Böyle olunca daha fazla eser ve sanatçı kazanacağımıza inanıyorum. Bu tür yarışmalar ise sanatçıların yetişmesi için ayrıca değerli. Her yıl gerçekleştirilemeyen Altın Güvercin’in son dönemde hız kazandığını görüyor ve bundan mutluluk duyuyorum.” Fatih Erkoç, ödülünü aldıktan sonra 1986 yılında birinci olduğu “Yol Verin A Dostlar” isimli bestesini yıllar sonra bir kez daha seslendirdi. 

 

ALTIN GÜVERCİN’İN SAHİBİ “BİRDENBİRE OLMAZ” İLE MERVE DEMİRCİ OLDU

Prodüktör ve Altın Güvercin Beste Yarışması Koordinatörü Ali Rıza Türker, keman sanatçısı Canan Anderson, piyanist, besteci, eğitmen Mine Mucur, TV ve radyo programları yapımcısı İzzet Öz, besteci, söz yazarı, yorumcu Fatih Erkoç, enstrümanist, yorumcu Ayhan Sicimoğlu, Aydın Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Evrim Karakoz ile Kuşadası halk jürisi temsilcileri olarak Ardahan Belediye Başkanı, müzisyen ve yorumcu Faruk Demir, Kuşadası Belediye Meclis Üyesi Efe Berberoğlu ve sponsor temsilcisi Gültaç Eviz'in yer aldığı büyük jüriye ek olarak halkın da dijital olarak katıldığı değerlendirmeyle Altın Güvercin’in  bu yılki kazananları belirlendi. 

 

25. Altın Güvercin Beste Yarışması’nda sözü ve müziği Merve Demirci’ye ait olan ve Ezgi Gürbüz tarafından yorumlanan “Birdenbire Olmaz” isimli beste birinci oldu. Altın Güvercin’in çeyrek asrı olan bu yılki yarışmada birinci olmanın çok değerli olduğunu vurgulayan Demirci, “Geçen yıl da ikinciliğe layık görülmüştüm. ‘Birdenbire olmaz’ adlı bestem, adına yakışır bir şekilde uzun bir emek ve çalışmanın ürünü olarak bu yıl birinci oldu. Duygularımı tarif edemiyorum, çok mutluyum” dedi.

 

Yarışmada bu yıl, sözü, müziği ve yorumu Hakan Kartal’a ait olan “Bekle Efendi” isimli beste ikinci; sözü, müziği ve yorumu Gözde Yüksel Çetin’e ait olan “Hisset” isimli beste üçüncü oldu. Yarışmanın “En iyi yorumcu” ödülü ise birinci olan “Birdenbire Olmaz” bestesini yorumlayan Ezgi Gürbüz’e verildi. 

 

SERTAB ERENER RÜZGARI ESTİ 

25. Altın Güvercin Beste Yarışması’nın finaline Türkiye’nin en önemli sanatçılarından Sertab Erener sahne aldı. 23 yıl önce düzenlenen Altın Güvercin’de arkadaşının bestesiyle aynı sahnede olduğunu hatırlatan Erener, “Bugün herkesin tanıdığı birçok isim bu sahneden geçti. Birçok sanatçıya köprü olan bu platformda bir kez daha bulunmak benim için onur verici” dedi. Türk pop müziğinin sevilen ismi Sertab Erener seslendirdiği birbirinden güzel şarkılar ve muhteşem sahne performansıyla katılımcılara unutulmaz bir müzik ziyafeti yaşattı.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı