Lotus Emira İçin Türkiye’den Ön Sipariş Alımı Başladı

Geçtiğimiz temmuz ayında motorlu spor otomobillerin yeni yüzü Lotus Emira tanıtılmıştı.

  • 05 Ekim 2021
  • Lotus Emira İçin Türkiye’den Ön Sipariş Alımı Başladı için yorumlar kapalı
  • 563 kez görüntülendi.
Lotus Emira İçin Türkiye’den Ön  Sipariş Alımı Başladı

Geçtiğimiz temmuz ayında motorlu spor otomobillerin yeni yüzü Lotus Emira tanıtılmıştı. Emira ile birlikte Lotus, heyecan verici yeni bir gelecek yolculuğuna başlıyor.

 

Lotus hikayesi yeni bir ikonla devam ediyor: Lotus Emira. Egzotik süper otomobil görünümü, günlük kullanılabilirliği ve sınıfının lideri Lotus sürüş dinamikleriyle birleştirilmiş gelişmiş konforu ile yalnızca dikkatleri üzerine çekmekle kalmayan, aynı zamanda geleneksel düşünceyi de alt üst eden bir otomobil.

 

İnce farlar, kaputtaki havalandırmalar ve kapıların arkasındaki hava girişleri de dahil olmak üzere, göz kamaştıran Evija elektrikli hiper otomobilinden ilham alınarak tasarlandı.

 

Lotus Emira için Türkiye’den ön sipariş alımları başladı. 360 beygir geliştiren Mercedes-Benz tarafından üretilen turbolu 2.0 litrelik dört silindirli ve 400 beygir gücü üreten Toyota kompresörü tarafından süper şarjlı bir V6.  Manuel ve otomatik şanzımalar arasında seçim yapılabilecek.

 

Maksimum tork değeri 430 Nm, 4,5 saniyeden daha kısa sürede 0'dan 100 km/s ve 290 km/s'ye kadar maksimum hıza sahip.

 

İç dizaynında koltuklar, özellikle uzun mesafeli yolculuklarda daha fazla konfor için tasarlanmıştır. İsteğe bağlı olarak, 12 konumlu elektrikli ayarlı premium spor koltuklarla değiştirilebilir.

 

Android Auto ve Apple CarPlay entegrasyonuna sahip bilgi-eğlence sistemi için 10,25 inç dokunmatik ekranla birleştirilmiş 12,3 inç tam dijital sürücü ekranını barındırıyor. Yüksek teknoloji ürünü gösterge panelinin önceki modellere kıyasla Emira'nın gerçekten parlayan iç tasarımını gözler önüne seriyor. 

 

2022 yılı baharında ilk teslimatlarına başlayacak olan otomobil, premium markalar ile birlikte dünyada yarışacak. 

 

Vergisiz olarak 75.000 EURO başlangıç fiyatıyla satışa sunulması beklenen otomobilin detayli fıyat bilgisi Ekim ayının sonunda netleşecek.

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı