Lüleburgaz’da Servis ücretleri belli oldu!

Lüleburgaz Belediye Meclisi’nin Eylül ayındaki toplantısında aldığı kararla birlikte okul servis ücretleri belli oldu.

  • 23 Eylül 2021
  • Lüleburgaz’da Servis ücretleri belli oldu! için yorumlar kapalı
  • 458 kez görüntülendi.
Lüleburgaz’da Servis ücretleri belli oldu!

Lüleburgaz Belediye Meclisi’nin Eylül ayındaki toplantısında aldığı kararla birlikte okul servis ücretleri belli oldu. Bu kapsamda Milli Eğitim’e bağlı tüm okullarda sabah ve akşam olmak üzere iki servis aylık 250 TL, günde 4 servis (Sabah – öğle – akşam) aylık 325 TL ve rehber personel bulundurulması zorunlu araçlarda öğrenci başına aylık ekstra 30 TL olarak belirlendi. Bununla birlikte belirlenen ücretlerin dışında ücret tarifesi belirleyen servis sürücüleri tespit edildiğinde Lüleburgaz Belediyesi’ne şikayet başvurusunda bulunulabilir. 

 

2021-2021 Eğitim ve Öğretim Yılı açılırken okul servis ücretleri de belli oldu. Bu kapsamda Lüleburgaz Belediye Meclisi’nin aldığı karar doğrultusunda en düşük servis ücreti 250 TL oldu. En yüksek servis ücreti 325 TL olurken rehber personel bulundurulması zorunlu araçlarda öğrenci başına aylık ek 30 TL ücret belirlendi. 

 

Ücret tarifesine uymayanı şikayet edin

 

Son günlerde bazı servis sürücülerinin belirlenen ücret tarifesine uymadığı öğrenilirken servis ücretlerine uymayanlar hakkında Lüleburgaz Belediyesi’ne bizzat ya da 4445539 numaralı Çağrı Merkezi üzerinden başvuruda bulunulabilir. Ücret tarifesine uymadığı tespit edilen servis sürücüleri hakkında cezai yaptırım uygulanacak. 

 

Bütün okullarda geçerli

 

Alınan meclis kararı Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı tüm okullarda aynı şekilde geçerli olacak. Bu kapsamda devlet okullarında da, özel okullarda da aynı servis ücreti geçerli olacak. Fiyatlarda özel okul ve devlet okulu ayrımı yapılmayacak. Yine bu kurala uymayanlar tespit edildiğinde cezai işlem uygulanacak. 

 

Fiyat tarifesi

 

Belediye meclisinin aldığı kararla birlikte fiyat tarifesi ise şöyle: 

Günde 2 servis aylık ücret 250 TL

Günde 4 servis aylık ücreti 325 TL

Rehber personel bulundurulması zorunlu araçlarda öğrenci başına ekstradan aylık 30 TL alınacaktır

Kaynak: (BHA) – Beyaz Haber Ajansı